Windows kullanıcı hesabımı sildim ve tüm dosya ve bilgi ve belgelerim gitti.

stajeriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Yazılım ve her türlü konuda bir bilgim yok. Klasik bir son kullanıcıyım.

Lisanslı windows 8 im vardı. Bunu 10 a yükseltmiştim ve o şekilde kullanıyordum.

Geçen gün bir sorunda karşılaştım. Bir program yüklüyordum. Programı yüklerken path yolu geçersiz diye bir hata veriyordu. Acil yüklemem gerektiği için çok uğraştım. Tam hatırlamıyorum ama dosyanın yükleneceği path yolu c://user/şenerkara olduğu için program ş harfini gördüğü için o dosyayı kullanamıyordu. Yani kullanıcı hesabını kurarken şener kara diye tanımlamışım. Nerden nasıl yaptım bilmiyorum. Bir saate yakın uğraştım, ş harfini s harfine çevirmek için denemeler yaptım, internetten aradım bulamadım.

Sonra aklıma yeni bir kullanıcı ekleyip, onu yönetici yapıp eskisini silmek geldi. Yaptım oldu. Ama eskisiyle birlikte bilgisiyarımda var olan tüm resimler, dosyalar, programlar, herşey gitti. Beş yıllık emeğim, resim dosyalarım, vs. ne varsa yok oldu.

Ben daha önce bilgisayara format atmadan böyle komple dosyaların silindiğini bilmiydum. Belki de silinmemiştir. Çıkış yolu vardır. Araştırıp duruyorum.

Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba;
Öncelikle sistemi geri yükleme yapmayı deneyin. Bu olmaz ise Recuva isimli dosya kurtarma programını deneyin.

stajeriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tesekkürler aklıma ilk o geldi ama sistem geri yüklemeye girdigimde geri yukleme noktasi yok diyor ve yuklemiyor. simdi diger dediginiz yonylteme odaklanip deniycem. insallah olur

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
silinen dosyalari geri getir diye programlar var belki yardimi olur. ayrica yeni kullanici eklediysen eskiside duruyo olmasi gerekmezmi?

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Bilgisayarım/ C diski / Kullanıcılar altında eski kullanıcı adına ait bir klasör olmalı o klasör altından masaüstüne belgelerime ulaşabilme ihtimaliniz var.