Windows Güvenlik Sorunu

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba beyler 3 4 gün kadar önce aion a başladım biraz geç olduğunun farkındayım ama oyun güzel ve bayada hoşuma gitti .. İlk oyun acılırken 2 3 defa deneyip açmıştım bir sorun oldugunu anlamıstım ama oyun acıldı diye pek umursamamıştım dün den beri oyuna giriş yapamıyorum launcher acılıyor run game tıklayınca kapanıyor oyun sorunu anlamadım .. Sonra görev yöneticisi ile uygulamayı neyin kapattığını görebilirim diye düşündüm ve denedim sorunu buldumda. Run Game tıkladığımda oyunun launcher ı ile birlikte windows sorun bildirme açılıyor arka planda oyunu kapatıyor ve geri kapanıyor bunu fark ettim.. İnternetten her yolu dfenedim kapatmak için kayıt defteri örneği indirdim tüm koruma yazılımlarını devre dışı bıraktım ancak bi türlü oyunu açmayı başaramadım. En sonunda bu sorun bildirmeyi silmeyi deneyecek noktaya geldim system 32 dosyasında olunca ister istemez ürktüm ve silemedim. Ben bu oyunu nasıl calıstırırım yada o sorun bildirmeyi kapatabilirmiyim ?

Ekli dosyalar

• unknown.png
    unknown.png
    553.8 KB · Görüntüleme: 699

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Eğer oyunun güvenilir olduğuna inanıyorsan, dosyayı dışlama listesine ekleyebilirsin; artık hangi dosyayı oyun için çalıştırıyorsan. Şurada anlatımı var.
Ancak, bu işlemi tasvip etmiyorum, Windows Defender doğru alarm da veriyor olabilir.
Şüpheli dosya/ları ayrıca VirusTotal'de taratabilirsin, tarama sonucuna göre hareket edersin artık. Kolay gelsin.

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sağolun dediğinizi yaptım ekledim ancak hala aynı güvenlik programı oyunun açılmasını engelliyor :(

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Sağolun dediğinizi yaptım ekledim ancak hala aynı güvenlik programı oyunun açılmasını engelliyor :(
Windows Defender Güvenlik Merkezini aç
Virüs ve tehdit koruması
Tehdit geçmişi
ekranında
aşağıdaki alanları kontrol et, oyunun açılması için gerekli öğeler önceden engellenmiş olabilir.

Geçerli tehtidler
Karantinaya alınan tehditler

Yalnız,
yukarıda dediğim gibi, VirusTotal'de bunları mutlaka tarat, sorumluluk tamamen size aittir.

Ayrıca;
Windows Defender Güvenlik Merkezi, Uygulama ve tarayıcı denetimi
ayarlarını aşağıdaki gibi yap

GC6OH0.png

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
teşekkürler yardımınız için dediğinizi yaptım karantinayı ve geçerli tehditleri kapattım ancak hala aynı sorun bildirme geliyor ve clienti kapatıyor .

---- Mesajlar birleştirildi ----

orada hacktool yazan yaklaşık 25 30 tane tehdit gözüküyordu karantinayı temizledim ancak hala aynı hatayı alıyorum

bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir yazıyor defender da

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
teşekkürler yardımınız için dediğinizi yaptım karantinayı ve geçerli tehditleri kapattım ancak hala aynı sorun bildirme geliyor ve clienti kapatıyor .

orada hacktool yazan yaklaşık 25 30 tane tehdit gözüküyordu karantinayı temizledim ancak hala aynı hatayı alıyorum

Problem çıkaracak gibi, bence oyunu kurmaktan vazgeç.

Daha önceden (oyunu kurmadan önce) sistem geri yükleme noktası oluşturdu isen şurada anlatıldığı gibi yap.

Eğer bunu yapmaya imkanın yoksa,

Şurada genel tarama için bazı adımlar var; istersen sistemini tarat.

Hangi ayar?
hımm
Kullandığımız sürümlerin farklı olmasından kaynaklı olabilir. Benimkisi Win 10 Edu sürümü.

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Oyunu steamden indirdim problem olacağını düşünmüyorum .

Burada yazıyor

Resim gelmemiş

uygulamaları ve dosyaları denetleyin kısmında öyle yazıyor windovs defenderda

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Oyunu steamden indirdim problem olacağını düşünmüyorum .

Burada yazıyor

Resim gelmemiş

uygulamaları ve dosyaları denetleyin kısmında öyle yazıyor windovs defenderda
Peş peşe mesaj bırakıldığında eklenen resim, medya vs. kayboluyor, bunun yerine mesajını editleyebilirsin. Bu durumu bildirdik ama henüz çözülmedi.

uygulamaları ve dosyaları denetleyin kısmında öyle yazıyor

sebebi hesabınızın yönetici yetkisi olmaması sanırım.
Şu ve şu makaleler yardımcı olabilir.

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
denedim ama olmadı :( olmuyor çok sinir edici bi durum oyunun kendi destek sistemi bile hala cevap yazmadı

virüsleri silmek için program varmı belki hacktools dosyaları silinirse açılabilir ?

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
denedim ama olmadı :( olmuyor çok sinir edici bi durum oyunun kendi destek sistemi bile hala cevap yazmadı
6 numaralı mesajımda belirttiğim gibi, sırayla uygulayabilirsin.
Daha önceden (oyunu kurmadan önce) sistem geri yükleme noktası oluşturdu isen
İlk olarak Sistem Geri Yükleme dene, olmadı link verdiğim mesajdaki virüs tarama işlemleri.

Artık gerisi sana kalmış, şimdilik benden bu kadar. Umarım çözüme kavuşur ve de buradan bizleri bilgilendirirsin.
virüsleri silmek için program varmı belki hacktools dosyaları silinirse açılabilir ?
Onları Windows Defender o şekilde karantinaya almıştır; ne oldukları konusunda bir fikrim yok açıkçası.

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Tamam deniycem sizi bilgilendiririm teşekkür ederim yardımların için

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sistemi geri yükleyemedim sistem geri yükleme bile hata veriyor 4 tane geri yükleme noktası oluşturulmuş ancak onlarada dönemiyorum. Malwarebytes yükledim ancak oda sadece karantinaya alıyor virüsleri temizleyemiyor ..

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
sistem geri yüklemeyi dvd den başlatmayı deneyin, öylece geri yükleme yapma olasılığınız daha yüksektir. Belli ki sistem dosyaları zarar görmüş.

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
deniyorum :)

sistem geri yüklemeyi dvd den başlatmayı deneyin, öylece geri yükleme yapma olasılığınız daha yüksektir. Belli ki sistem dosyaları zarar görmüş.
dvd den nasıl başlatabilirim ?

indirdim tarattım ama şüpheli dosya bulamadı :/

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
windows dvd sini bilgisayara takıp windowsun onar seçeneklerinde olması lazım, şimdi pek hatırlamıyorum ama "onar" başlığı altında sistem geri yükleme seçenekleri var. gerekirse sistemin kayıtlı ve en önemli dosyalarının onar seçeneği de var... Bu iki seçeneği de deneyebilirsiniz.

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Sistem geri yüklemenin hiçbir durumda kullanılmasını önermiyorum, özellikle virüs bulaşması halinde.

Ve de virüs silinmeden önce sistem onarımı yapmamanız gerektiğini düşünüyorum.

Spesifik bir yazılım önermeyeceğim, internette aktif virüs koruması bulunmayan zararlı yazılım temizleyici programlar var (HitmanPro gibi) veya Malwarebytes gibi antivirüse yardımcı yazılımları da deneyebilirsiniz.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
malwarebytes anti-rootkit beta indir, ekrandaki talimatları takip et, güncelle, tara, temizlenecek öğe varsa temizle yeniden başlatmak gerekiyorsa sistemi baştan başlat. Sonra, bu yazılım ile tekrar tarama yap taki sistemde bir şey bulamayınca kadar devam et. Bu önemli!
Sonra
RKill
çalıştır ve ekrandaki talimatları takip et.

Sonra sırasıyla, aşağıdaki yazılımlarla sistemini tarat, gerekiyorsa yeniden başlat.
Malwarebytes Anti-Malware
Adwcleaner
HitmanPro

Sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarındaki önemli dosya ve belgelerini yedekle ve Windows'u baştan kur.

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için .. Eve gittiğimde deneyeceğim hepsini . Forumdan bu kadar yardım aldım oyun destek sistemi hala geri dönmedi . Gameforge sağolsun ( ! ) Evde uygulayıp sizi bilgilendireceğim .

malwarebytes anti-rootkit beta indir, ekrandaki talimatları takip et, güncelle, tara, temizlenecek öğe varsa temizle yeniden başlatmak gerekiyorsa sistemi baştan başlat. Sonra, bu yazılım ile tekrar tarama yap taki sistemde bir şey bulamayınca kadar devam et. Bu önemli!
Sonra
RKill
çalıştır ve ekrandaki talimatları takip et.

Sonra sırasıyla, aşağıdaki yazılımlarla sistemini tarat, gerekiyorsa yeniden başlat.
Malwarebytes Anti-Malware
Adwcleaner
HitmanPro

Sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarındaki önemli dosya ve belgelerini yedekle ve Windows'u baştan kur.
Birde şöyle bir sorun takıldı aklıma bilgisayara bulaşmış olan kötü yazılım hangi dosyada onu bulabilir miyim ? taşınabilir disk alıp gerekli belgelerimi yedekleyip sistemi sıfırlamayı düşünüyordum ancak zararlı yazılım belgelerime de bulaştıysa bu sıfırlama bir işe yaramayacak

Son düzenleme:

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için .. Eve gittiğimde deneyeceğim hepsini . Forumdan bu kadar yardım aldım oyun destek sistemi hala geri dönmedi . Gameforge sağolsun ( ! ) Evde uygulayıp sizi bilgilendireceğim .

Birde şöyle bir sorun takıldı aklıma bilgisayara bulaşmış olan kötü yazılım hangi dosyada onu bulabilir miyim ? taşınabilir disk alıp gerekli belgelerimi yedekleyip sistemi sıfırlamayı düşünüyordum ancak zararlı yazılım belgelerime de bulaştıysa bu sıfırlama bir işe yaramayacak
Genelde belgeleriniz etkilenmez. Eğer fidye virüsü bulaşmadıysa (ki bulaşsa fark ederdiniz). O yüzden sıkıntı yok.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Yukarıda belirtilenleri öncelikle uygulayın.
Windows'u kuracaksan temiz kurulum yapmanı öneririm, sıfırlama ile değil.

Dosya adı uzantılarını görünür yapın. Bkz

Gizli dosyaları ve klasörleri görünür yapın. Bkz

Taşınabilir diske atacağınız dosya ve belgeleri uzantı ve görünürlüğüne bakarak dikkatle seçip taşıyın. (misal1: not defteri gibi duran ama uzantısı, exe olandan, şüphelenmelisiniz, misal2: dosya tam görünür değil ve adı da çok farklı simge ve karakterler içeriyorsa, şüphelenmelisiniz. )

Windows 10 temiz kurulumu gerçekleştirin.

Bir güvenlik yazılımı kurun, Avast ücretsiz veya Avira ücretsiz olabilir, yanına malwarebytes kurun, güncelleyin.

Taşınabilir diski bilgisayara bağlayın ama diski açmayın.
Taşınabilir diskin bağlı olduğu sürücüyü kurduğun güvenlik yazılımı ve malwarebytes ile tarat, kullan.

Kolay gelsin. ;)

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Yukarıda belirtilenleri öncelikle uygulayın.

Windows'u kuracaksan temiz kurulum yapmanı öneririm, sıfırlama ile değil.

Dosya adı uzantılarını görünür yapın. Bkz

Gizli dosyaları ve klasörleri görünür yapın. Bkz

Taşınabilir diske atacağınız dosya ve belgeleri dikkatle seçip taşıyın.

Windows 10 temiz kurulumu gerçekleştirin.

Bir güvenlik yazılımı kurun, Avast ücretsiz veya Avira ücretsiz olabilir, yanına malwarebytes kurun, güncelleyin.

Taşınabilir diski bilgisayara bağlayın ama diski açmayın.
Taşınabilir diskin bağlı olduğu sürücüyü kurduğun güvenlik yazılımı ve malwarebytes ile tarat, kullan.

Kolay gelsin. ;)
Diski açmaması yalnızca "autorun.inf" tipi virüslerin bulaşmasını engeller. Ben yerinizde olsam OTG kablosu ile bir Android cihaza bağlardım diski, sonra yedekleyeceğim dosyaları telefona kopyalayıp diski biçimlendirirdim.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Diski açmaması yalnızca "autorun.inf" tipi virüslerin bulaşmasını engeller. Ben yerinizde olsam OTG kablosu ile bir Android cihaza bağlardım diski, sonra yedekleyeceğim dosyaları telefona kopyalayıp diski biçimlendirirdim.
Tabi bu da bir çözüm ama sorunlu bir belge/dosya varsa Windows'a taşınabilir. Çünkü yedek alınan dosyalar hakkında bilgimiz yok.

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Tabi bu da bir çözüm ama sorunlu bir belge/dosya varsa Windows'a taşınabilir. Çünkü yedek alınan dosyalar hakkında bilgimiz yok.
Dosyaların içine gizlenenler onları çalıştırmadığınız müddet çalışmazlar. Önce Android ile belgeleri kopyalayıp ardından bunları Windows'ta taratmak en mantıklı seçenek olacaktır.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Dosyaların içine gizlenenler onları çalıştırmadığınız müddet çalışmazlar. Önce Android ile belgeleri kopyalayıp ardından bunları Windows'ta taratmak en mantıklı seçenek olacaktır.
Söz konusu belge/dosya boyutunu bilmiyoruz, Android cihaz hafızası yeterli olacak mı bakalım.

Her durumda belge ve dosyaları kontrol edecek, kendisi ve en az bir güvenlik aracı ile.

Valla tercih kullanıcının artık, hangisi makul gelirse o şekilde davransın. :)

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Malware programları trojan vb. şeyler buluyor tarama yapıp çıktıkça temizliyorum ama aion hala güvenlik sorunundan açılmıyor ..

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Malware programları trojan vb. şeyler buluyor tarama yapıp çıktıkça temizliyorum ama aion hala güvenlik sorunundan açılmıyor ..
Tam olarak ne yaptınız bilmiyorum.
Şu mesajımda yazdıklarımı aynen sırasıyla uyguladınız mı?

Yoksa uygularken, malwarebytes anti-rootkit sürekli zararlı bulup silmeye çalışıyor ve bir sonraki adıma geçemiyor sunuz?

Dishonored

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Tam olarak ne yaptınız bilmiyorum.
Şu mesajımda yazdıklarımı aynen sırasıyla uyguladınız mı?

Yoksa uygularken, malwarebytes anti-rootkit sürekli zararlı bulup silmeye çalışıyor ve bir sonraki adıma geçemiyor sunuz?
tek tek uyguladım trojan vs. buldu temizleme işlemi yaptılar tekrar taratıyorum 2. taratışımda herhangi bi sorun bulmadı şimdi daha detaylı taratma yapıcam .