''Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi bu ögeye erişiminiz olmayabilir'' Hatası

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Dün bir docx dosyası açmama ile başladı şu an görev yöneticisi dahil her şeyde böyle diyor çalıştır falan da çalışmıyor yani o özelliklere de giremiyorum yarına ödev yapmam gerek ayarlardan kurtarma seçeneğinden bu bilgisayarı sıfırla desem düzelir mi driverlar gider mi lütfen yardımcı olun.

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Format yaparsan driverler gider herşey silinir. Sıfırlarsan driverler ve mühim sistem dosyaları kalmakla durup istersen kendi yaptığın dosyaları da durdurabilrirsin

Sonuç:Sıfırla olmazsa sana yardımcı olarak formatlarız pc ni.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Format yaparsan driverler gider herşey silinir. Sıfırlarsan driverler ve mühim sistem dosyaları kalmakla durup istersen kendi yaptığın dosyaları da durdurabilrirsin

Bi sıfırlamayı deniyim o zaman çok teşekkür ederim

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
İstersen önce administrator yetkilerine sahip yeni bir kullanıcı aç ve hata veren eskiyi sil.
Eğer onda da aynısı olursa, Sıfırla kısmı sağlamsa Sıfırla diyerek formatla.

Yeni kullanıcı açarken eski kullanıcıdaki masaüstü ve belgelerimdeki dataları almayı unutma. Sonra gitti silindi diye üzülme :)

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Olmadı yani o sıfırlama ayarına da girmedi sanırım mecbur format ama daha önce hiç format atmadım yapabilir miyim acaba korkuyorum bir şey olur diye :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında format atarım ama driverlar beni korkutuyor internet driverlarını falan windows 10

format atabilirim aslında ama driver işleri beni korkutuyor internet driverlarını windows 10 kendisi kuruyor sanırım ekran kartı bilmem ne driverlarını kendim mi kurucam kaç driver yüklemem gerek

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Windows 10'da ethernet sürücün hazır geliyor arkadaşım. Diğer tüm güncellemeleri ( bazıları hariç ) otomatik güncelleştirmeler üzerinden zaten indiriyor. Sürücüyü dert etme kısaca.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Windows 10'da ethernet sürücün hazır geliyor arkadaşım. Diğer tüm güncellemeleri ( bazıları hariç ) otomatik güncelleştirmeler üzerinden zaten indiriyor. Sürücüyü dert etme kısaca.
ekran kartının vb driverları dahil mi yani otomatik indirmeye

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Evet ekran kartı dahil. Çok nadir management chipset, bazen acpi atk sürücüleri kurulamıyor. Genellikle de atklar. Çok da mühim değil bana göre :)

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Evet ekran kartı dahil. Çok nadir management chipset, bazen acpi atk sürücüleri kurulamıyor. Genellikle de atklar. Çok da mühim değil bana göre :)
onları kurmasam da olur yani kurmam gerekirse nasıl kurucam

onları kurmasam da olur yani kurmam gerekirse nasıl kurucam
başlangıç ekranında shifte basılı tutunca sorunları gider seçeneğine basınca sıfırlıyormuş sanırım bir şey olmaz değil mi

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
kurman gerekirse ses edersin bakarız :)

sıfırlamak için yapman gereken, eğer windows 10 ve orjinal format ise;
Başlat çubuğunu açıp "Sıfırla" yazıp çıkan yere tıklamak.

Gerisini okuyarak yapabilirsin :)

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
kurman gerekirse ses edersin bakarız :)

sıfırlamak için yapman gereken, eğer windows 10 ve orjinal format ise;
Başlat çubuğunu açıp "Sıfırla" yazıp çıkan yere tıklamak.

Gerisini okuyarak yapabilirsin :)
O ayarların hiçbirine girmiyor ve usb belleğe windows kurma şeysi de çalışmadı mecbur bugün bilgisayarcıya gidicem onlara da hiç güvenmiyorum ama bakalım

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Pes ettiysen güvenmekten başka çaren yok. En azından içindeki donanımı bil onlar değişmesin :-P
Bir dahaki sefere daha iyi araştır veya götürmeden önce içerisindeki tüm veriyi sakladığına emin ol başka bir diske.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Her şey halledildi bir sıkıntı yok :D

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
Her şey halledildi bir sıkıntı yok :D
Neymiş sıkıntısı? Buna benzerini ben yaşadım, gizli desktop dosyalarını açıp silmiştim, sıfırlama, ses falan çalışmıyordu. Formata gitti. Ama sıfırlama veya format konusunda driver'ları dert edinmeyin. Kurulum aşamasında ve Windows Update yaptığınızda kendisi otomatik bulup yüklüyor.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Neymiş sıkıntısı? Buna benzerini ben yaşadım, gizli desktop dosyalarını açıp silmiştim, sıfırlama, ses falan çalışmıyordu. Formata gitti. Ama sıfırlama veya format konusunda driver'ları dert edinmeyin. Kurulum aşamasında ve Windows Update yaptığınızda kendisi otomatik bulup yüklüyor.
windows çökmüş :D windows dosyası falan silince oluyormuş

Pes ettiysen güvenmekten başka çaren yok. En azından içindeki donanımı bil onlar değişmesin :p
Bir dahaki sefere daha iyi araştır veya götürmeden önce içerisindeki tüm veriyi sakladığına emin ol başka bir diske.
passmark performans testi sonuçları da normal ama disk sonuçları kırmızı alan da 1TB diskim var neden acaba kırmızı alanda?