kurkcu_tahir
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
merhaba
benim çok garip bir sorunum var.
HP Pavillion laptop üzerinde Windows Vista, Windows7 ve Ubuntu Linux kullanıyorum. internete cat5 kablolarla ve kablo modem 512Mbps-sınırlı ile bağlanıyorum, bağlantıyı hub ile iki bilgisayara paylaştırıyorum.
Vista'da bazı websiteler açılmamaya başladı. örneğin hotmail.com açılmıyor ama yahoo.com açılıyor. açılabilen ve açılmayan siteler belirli ve değişmiyor, genellikle Türkiye sunucuları ulaşılamıyor.
DNS ayarları sağlam, farklı DNS sunucuları da denedim.
değişik tarayıcılar farketmiyor, ping zaman aşımı dönüyor.
proxy ile bağlandığımda ise tüm sorunlar çözülüyor.
tüm bu sorumları windows işletim sistemleriyle yaşıyorum, aynı makinede yüklü linux sorunsuz! windowsu formatladım ve farklı dvd ile temiz kurulum yaptım yine de aynı hatayı görüyorum.
kendi sitelerime bile ulaşamıyorum lütfen acil yardım bekliyorum...
benim çok garip bir sorunum var.
HP Pavillion laptop üzerinde Windows Vista, Windows7 ve Ubuntu Linux kullanıyorum. internete cat5 kablolarla ve kablo modem 512Mbps-sınırlı ile bağlanıyorum, bağlantıyı hub ile iki bilgisayara paylaştırıyorum.
Vista'da bazı websiteler açılmamaya başladı. örneğin hotmail.com açılmıyor ama yahoo.com açılıyor. açılabilen ve açılmayan siteler belirli ve değişmiyor, genellikle Türkiye sunucuları ulaşılamıyor.
DNS ayarları sağlam, farklı DNS sunucuları da denedim.
değişik tarayıcılar farketmiyor, ping zaman aşımı dönüyor.
proxy ile bağlandığımda ise tüm sorunlar çözülüyor.
tüm bu sorumları windows işletim sistemleriyle yaşıyorum, aynı makinede yüklü linux sorunsuz! windowsu formatladım ve farklı dvd ile temiz kurulum yaptım yine de aynı hatayı görüyorum.
kendi sitelerime bile ulaşamıyorum lütfen acil yardım bekliyorum...