• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 8'de akla takılan sorular/sorunlar

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim aklıma takılan bir sorun var ki henüz cevabını bulamadım. :D Developer sürümünü yeni kurdum ve arkasından denetim masasından update e girip son güncellemelerini de yaptım. Ancak metro arayüzünde açtığım bir uygulamayı kapatmanın kestirme yolunu bulamadım. Örneğin İnternet Explorer 10 açıksa onu kapatamıyorum. Kapatma düğmesi yok. Metro arayüzünden açtığım herhangi bir uygulamanın kapatma düğmesi (bir çarpı düğme bile) yok. İlla çetrefilli yollarla (Task Manager kullanarak) kapatıyorum. Bunun bir başka yolunu bilen var mı? Yada bu konuda bilgi sahibi olan?

malesef ben daha kuramadım bile kardeş:devil2: win 8 i

Windows tuşu ile tekrar metro arayüzüne dönebiliyorsunuz.

Bu sorunun aynısını bizde yaşıyoruz buna bir çözüm gelecektir inş. :) windows tusu ile metro arayüzde dönmek malesef çare olmuyor döndüğünüzde arayüz çalışmaya devam ediyor.. Alt F4 bu konuda çaresiz malesef.

Ben desktop görümününe geçip task manager'dan kapatıyorum :)

Arkadaşlar windows tuşu ile merto menüye dönüyorsunuz tüm programlar için geçerlidir bu windows 8 de

CTRL + ALT + DELETE yapınca gelen pencerede Win 7 de olduğu gibi
KAPAT
Yeniden Başlat gibi menü düğmesi geliyor oradan kapatabilirsiniz

Örnegın iPad de bır uygulamadn gerı cıktıgında arka planda kalıyo, belkı windows 8 de de bu durum boyledır. programdan cıkmak degıl de sureklı arka planda kalması ıstenıyordur.. hanı amacları sıstemı ıyılestırerek hızlandırmak degıl de programın hazırda beklemesı ve hızlı calısıyomus ızlenımıdır :)

hala bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa, bu özellik belki de yeni geldi bilemiyorum ama ekranın en üstünde fareye tıklayarak aşağı sürükleyince o uygulama kapanıyor.

Aşağı sürükleme hareketiyle kapatmanın yanı sıra Alt+F4'de işe yarıyor arkadaşlar. Çalışmadığını söyleyen arkadaşlar CP'den önceki bir sürümde denediler sanırım.(Gerçi DP'de de çalışıyordu.)