Windows 8 - Can Sıkıcı Donmalar

Niskens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 8'i yaklaşık bir haftadır kullanmaktayım. Ram kullanımı, değişik görsellik ve metro arayüzünü sevdim. Şükür ki windows kırmış kabuklarını ve klişelerin dışına çıkmış. Her neyse, güzel ve şık bir işletim sistemi. Ama benim sinir bozucu bir problemim var. Herhangi bir işlem yaparken (internette gezinmek, çalışmak vb...) bilgisayar aniden donuyor. Ne zaman donacağını, nasıl donacağını kestiremiyorsunuz. Ben dizüstünde kullanıyorum. Bütün güncellemeleri yaptım, hatta intel hd3000 ekran kartının windows 8 için yayınlanmış beta sürücüsünü indirip kurdum. Fakat daha sonra simgeleri göstermede sıkıntı yaşayınca aynı windows 7 sürücüsüne geri döndüm. Ve şu da önemli. Bilgisayar kitlendiği zaman hiçbir şey yapamıyorum. Ne alt+f4 ile bilgisayar kapatabiliyorum, ne görev yöneticisini açabiliyorum. Dizüstü kapanana kadar kapat tuşuna basmaktan başka çarem kalmıyor. Malumunuz dizüstülerde bu tür direk kapatmaların sıkıntı yaratabilme ihtimali çok yüksek. Bu sorun hakkında bana yardımcı olabilecek biri var mı? Ya da aynı sorunu yaşayan birileri? Olmadı en kötü ihtimalle istemeye istemeye windows 7'ye dönüş yapacağım.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bende o dediğin sorun chrome kullanırken facebooka girdiktren sonra oluyordu. Sende bi düşün ilk windows 8 yüklediğinde donma varmıydı yoksa belki bir program yükledikten sonra başlamış olabilirmi?

Niskens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet haklı olabilirsiniz... Ben de chromium kullanıyorum... Fakat chromium açıkken de donma yaşadım, kapalıyken de. Bir program yükledikten sonra oluşmuş olması... Buna pek bir ihtimal vermek istemiyorum. Çünkü ben zaten çok çok az programla kullanıyorum bilgisayarımı. Ofis, chromium, codec paketi, video oynatıcı ve msn... Başka hiçbir şey yok. Bir de sorunun belki de explorer.exe'den kaynaklı olabileceğini de düşündüm. Çünkü metro arayüzünde işlemlerimi yaparken sorunla karşılaşmadım henüz. Donmaları hep masaüstü üstünde yaşadım. Her zaman metro arayüzünü kullanmak benim de işime gelir görsellik ve pratik açıdan, ama ram ve cpu harcaması masaüstüne göre çok daha yüksek oluyor... Ve öyle ya da böyle masaüstü ihtiyacı da oluyor elbette. Metro arayüzüne entegre olmuş firefox, chrome, ofis, ya da diğer 3. parti yazılımları ileride görebilir miyiz acaba...

Quantin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 8 bende denedim pc ısınıp kapanmaya başlayınca win7 yi tekrar yükledm

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Daha beta olduğu için normaldir böyle şeyler.Sistem daha tam oturmadı. :)
Bende Win7'ye döndüm.

nakressa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 1 haftadır windows 8 turkçeyi kullanıyorum. Donma ve kilitlenme sorununu bende yaşıyorum. Şu ana kadar bi çözüm bulamadım. Arkadaşların dediği gibi bendede chrome var acaba o sorun olabilirmi silip deniyecem.. Türkçe versiyonundan önce ilk çıkan ingilizce developer sürümünüde epey bi kullandım onda böyle bi sorun olmuyordu.. Bir diğer yaşadığım sorunda ekran kartı ile ilgili hd3000 ve nvidia gt555m çift ekran kartlı laptopum var. Nvidia sürücüsünü yükledikten sonra metro ekranında bazı uygulamalı çalıştırdığımda ekran 3-4 defa kararıp geliyor ve oturum açma ekranına atıyor. Sorun nvidia sürücüsünde biliyorum nvidia yazılımını kaldırınca sorun düzeliyor fakat bu seferde ikinci ekran kartının devreye girmesi gereken oyunlarda falan ekran kartını görmüyor..

m6i4r7a2c2

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Hep Bu Chrome'un Suçu.Bir Türlü Adapte Olamadı Şu Windows'larla.

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
270
bence asil Windows'un sucu 8 fiyaskosundada sorun var...

Niskens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 1 haftadır windows 8 turkçeyi kullanıyorum. Donma ve kilitlenme sorununu bende yaşıyorum. Şu ana kadar bi çözüm bulamadım. Arkadaşların dediği gibi bendede chrome var acaba o sorun olabilirmi silip deniyecem.. Türkçe versiyonundan önce ilk çıkan ingilizce developer sürümünüde epey bi kullandım onda böyle bi sorun olmuyordu.. Bir diğer yaşadığım sorunda ekran kartı ile ilgili hd3000 ve nvidia gt555m çift ekran kartlı laptopum var. Nvidia sürücüsünü yükledikten sonra metro ekranında bazı uygulamalı çalıştırdığımda ekran 3-4 defa kararıp geliyor ve oturum açma ekranına atıyor. Sorun nvidia sürücüsünde biliyorum nvidia yazılımını kaldırınca sorun düzeliyor fakat bu seferde ikinci ekran kartının devreye girmesi gereken oyunlarda falan ekran kartını görmüyor..

Bende de aynen sizde olduğu gibi bir hd 3000, bir de nvidia var (gt540). 296.10 harfli sürücüyü kullanmaktayım. Acaba siz farklı bir sürümünü kullanıyor da sorun mu yaşıyorsunuz?

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Windows 8 de durduk yere kapanma yaşamadım fakat normal chrome ile alakası olmayan sebepten dolayı donma yaşadım ama deneme sürümü olduğu için büyütmemek gerek,final sürümü harika olacak.

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
270
Linux die ne demek? komik mi? asıl ölecek olan Windows ve 8 son kullanılacak windows olacak...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Gereksiz windows linux tartışmalarından kaçınalım dostlar.

nakressa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de aynen sizde olduğu gibi bir hd 3000, bir de nvidia var (gt540). 296.10 harfli sürücüyü kullanmaktayım. Acaba siz farklı bir sürümünü kullanıyor da sorun mu yaşıyorsunuz?

Nvidianın son sürücüsü 296.17 yi kullanıyorum sonuç yine aynı metro uygulamalardan mesela tweetpro yu kuruyorum açtığımda 3-4 defa ekran kararıp geliyor sonra beni oturum aç ekranına atıyor. Windows 8 in kendi tanıdığı sürücüler ile bi problem çıkmıyor nvidia yazılımını kurunca oluyor.. Birde yaşadığım son bir problem dün sistemi tekrar kurdum formatlayıp bluetooth adapterimde hata verdi üstünde ünlem çıkıyor aygıt yöneticisinde. Önceki kurduğumda gayet iyi tanımıştı. Bazen kurunca tanıyor bazende hata veriyor. Şuan ünlem var çalışmıyor kod 43 hatası diyor.. Bu arada 2 gündür Chrome kurmadan kullanıyorum donma sorunu yaşamadım..

Niskens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nvidianın son sürücüsü 296.17 yi kullanıyorum sonuç yine aynı metro uygulamalardan mesela tweetpro yu kuruyorum açtığımda 3-4 defa ekran kararıp geliyor sonra beni oturum aç ekranına atıyor. Windows 8 in kendi tanıdığı sürücüler ile bi problem çıkmıyor nvidia yazılımını kurunca oluyor.. Birde yaşadığım son bir problem dün sistemi tekrar kurdum formatlayıp bluetooth adapterimde hata verdi üstünde ünlem çıkıyor aygıt yöneticisinde. Önceki kurduğumda gayet iyi tanımıştı. Bazen kurunca tanıyor bazende hata veriyor. Şuan ünlem var çalışmıyor kod 43 hatası diyor.. Bu arada 2 gündür Chrome kurmadan kullanıyorum donma sorunu yaşamadım..

Evet ben de yaşamıyorum artık o sorunu. Ayrıyetten aynı sorun windows live messenger ile görüntülü görüşme yaparken de meydana gelmekte. Bu arada 296.10'u indirip kurmanızı tavsiye ederim. Belki sorununuza çözüm olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar win 8 de donma sorunundan bende müzdariptim ancak bi kaç işlem yaptım ve sorun çözüldü.(hangisi etken emin değilim) Öncelikle benim donma problemim olduğunda HDD kullanımım %100 e çıkıyordu. Önce disk temizleyiciden bütün dosyaları sildirm windows.old dahil ! Daha sonra disk birleştirici kullandım ve son olarak disk hata ayıklamayı ayıklama için restart attı windows açılmadan önce diski taradı ve onardı ve sonunda 48 saattir hiç donma yaşamadım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ati karlar için win 8 in sürücüsü çakııyor malesef
ati win8 için kendiside sürücü çıkarmamış ancak win7 sürücüsü sorunsuz win8 de çalışıyor ve donma problemi çözülüyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
guzel kardeslerım crhomdan vey internet exporleden kaynaklanmıyo sorun donanım hatası cobra dirver final var 2012 paketi onunla butun drvirleri yeniden yükledim ve sorun gitti umarım işe yarar allah kolaylık versin :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler kıtlenme sorunu bendede oluyor yeter dedm bence en sağlıklısı win 7...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaslar benim derdime derman bulalim lutfen cildirmak uzereyim
win 8 asus laptop var bende bugun kaspersky sorun yaratti guvenlik duvari ayarlarini duzeltmek falan derken dedim bunun kesin cozumu silmektir kaldirdim programi duzelmedi nete baglanma sorunu guvenlik duvari ayarlarini fabrikaya getirdim en nihayetinde int. e girebiliyordum ama korumam yoktu elimdeki 1-2 serial i denemek icin tekrar yukliyim dedim kasper i yuklerken bi sorun olustu yeniden baslatmaniz gerekicek ve yeniden baslattiktan sonra yukleme kaldigi yerden devam eder dedi rest attim ama oturum acma ekraninda kilitlendi kaldi standartta olan benim sectigim piyano resminde donuyor ve klavye ile mouse u gormuyor . o resimi gecebilsem oturum acma ekranindan shift restart ile bios arayuzune gecebilir hatta bi onceki geri yuklemesine atlayip sorunu cozmeyi deniyebilirim ama boyle olmasi elimi kolumu bagladi LUTFEN ACIL YARDIM EDIN

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kurulan programlarla pek alakası yok gibi bende yeni laptop aldım 1 aydır bi sıkıntı yoktu bir anda harddisk 100 de 100 oldu ve sürekli aynı şey bir kaç yol var bende deneedim ama başaramadım siz deneyin belki olur

başlat menüsünden cmd yazın yönetici olarak çalıştırın sfc/scannow yazıp enter diyin taramaya başlıcak sorunu bulup düzeltmesi lazım arkadaşıma yaptım oldu bende olmadı .. kolay gelsin

v2beta

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linux kullanmayan birinin çamur atması normal :) oyunlar linux için çıksaydı bir dakika durmazdım windows'ta
donmaların sebeblerinden biri antivirus yazılımları, tam entegre degil hatta avira avast kullanıyorsanız windows baslangıc ekranı gelmeden siyah ekranda kalırsınız. antivirus yazılımınız varsa kaldırın ve öyle deneyin.