Windows 8.1'de USB girişli Wi-Fi alıcısı çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan _Zaur_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bu zamana kadar kullandım şu programı ama tek birşey beni üzdü. Kaç defa oldu USB girişili Wifi alıcı aldım. TP-link. Hiçbirini kullanamadım bu sistemde.
Sistemin altını üstüne getirdim ama tık yok. Kablosuz aygıtı diyor ki öldür beni çalışmam.

Bir kaç sene Öncede yaşamıştım bunu. Bende çalışmadı Götürdüm başkasının PC`sine Win 7`ye taktım Driveri kurduğum anda sorunsuz çalıştı.

Başınızdan bu gibi durum geçti mi sizin?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Bu zamana kadar kullandım şu programı ama tek birşey beni üzdü. Kaç defa oldu USB girişili Wifi alıcı aldım. TP-link. Hiçbirini kullanamadım bu sistemde.
Sistemin altını üstüne getirdim ama tık yok. Kablosuz aygıtı diyor ki öldür beni çalışmam.

Bir kaç sene Öncede yaşamıştım bunu. Bende çalışmadı Götürdüm başkasının PC`sine Win 7`ye taktım Driveri kurduğum anda sorunsuz çalıştı.

Başınızdan bu gibi durum geçti mi sizin?
Windows 7 driveri kurun sizde. Çoğunlukla uyumlu.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Windows 7 driveri kurun sizde. Çoğunlukla uyumlu.
Kendisi diskten otomatik kuruyor. Kendi PC`im değil Dayı oğunun. Gidip sonra denerim.

TP Link TL-WN725N

Bundan aldım daha yeni. :( 8.1`in ikinci defa bana böyle yapması Şaşırttı açıkcası

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
TL-WN725N_TW_V3_190909_Win8.1 olanını uyumluluk modunda yükleme yapmayı deneyebilirsin. Olmazsa aynı şekilde TL-WN725N_TW_V3_190909_Win7 denersin.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Abi olayı çözdük be. Aslında Dayıoğlu tutturdu ki Youtube`da buldum buldum diye. İlk önemsemedim heh sonra dedim ne kaybedicem deniyim bari.

Başlat menüsünde services.msc yazıp aratıyoruz ya. Bu ekranda WLAN servis kapalı olduğunda ne yaparsan yap Wifi cihazının driverini yüklesen bile. bağlantılardan TP link Aygıtını aç desen bile açamazsın.

WLAN seçeneğini kapalıdan çıkardığım anında Wifi buldu. Driverini bile yüklemesem Çalışır vaziyyetde :D

Resim benim çünkü size anlatmak için çektim kendi PC`imden den.

Lan.jpg

Aklınızda Bulunsun Böyle bilgini pek biryerde bulamazsınız. Şans eseri bulduğumuz tek video ile anladık olayı.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
WWAN Otomatik Yapılandırma (WWAN AutoConfig - WwanSvc) hizmetinin başlangıç türü varsayılan olarak Elle/Manuel konumda. Windows 8.1'de bu hizmetin başlangıç türü devre dışı olarak mı seçili?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Kardeş Servisde WWAN değilde WLAN kapalı haldeydi. Onu açında aşağıda Bağlantıda Wifi kendisi şıp diye açılıverdi.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,387
Ah evet doğru, WlanSvc hizmetiymiş o, yanlış bakmışım. Ancak Windows 8.1 ilk yüklendiğinde bu hizmetin de başlangıç türü varsayılan olarak Elle/Manuel konumda oluyor. Windows'ta bazı hizmetler otomatik olarak başlatılmasa bile sonradan devreye girebiliyor. Bilmiyorum anlatabildim mi. Artık neyse sorunu tespit etmişsiniz, çözmüşsünüz. Geçmiş olsun.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Ah evet doğru, WlanSvc hizmetiymiş o, yanlış bakmışım. Ancak Windows 8.1 ilk yüklendiğinde bu hizmetin de başlangıç türü varsayılan olarak Elle/Manuel konumda oluyor. Windows'ta bazı hizmetler otomatik olarak başlatılmasa bile sonradan devreye girebiliyor. Bilmiyorum anlatabildim mi. Artık neyse sorunu tespit etmişsiniz, çözmüşsünüz. Geçmiş olsun.
Sağolasınız evet format atarken aslında açık olarak balşamalıydı o servis. Olsun İşte Bir işeyarar bilgi daha öğrenmiş olduk. :)

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
inca diye dandik bir firmanın IUWA-300N modelini senelerdir kullanıyorum, bir sorun çıkmadı.