Windows 8.1 jack'tan kulaklığı tanımıyor! Yardım lütfen

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 8.1 temiz kurulum yaptım ve bütün driverları güncel olanlarını kurdum hiçbir eksik driver yok fakat laptopun kendi hopörlerinden sorunsuz bir şekilde ses gelmesine rağmen kulaklık girişine jack taktığımda hiçbir şey olmuyor sesi harici hopörlere vermiyor.

Realtek hd audio en son sürümü yüklü ve sağ kısımdaki analog yazan yerde renkli olarak gözükmüyor jack delikleri yani pc jackı görmüyor.

Alttaki fotoğrafta pc hakkında bilgiler var ne yapmam lazım sorunu çözemedim bilgisi olan var mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 10875

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Jak girişine aygıt takılıyken hiç jaka darbe geldi mi ? Büyük ihtimal jak içinde kırıldı veya anakarta tutunan bacaklardan biri koptu. Laptobun hoparlörünün tekini sök 2 pine 2 tane ince bakır kablolardan tak bacaklardan ses almaya çalış eğer bacaklardan da ses gelmiyorsa kulaklık yongasında veya yongayı besleyen bir entegre arızalanmış olabilir.

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 tane farklı jack ile denedim ikisinde de arıza yok başka cihazlarda denedim.

Bir tanesi kulaklık diğeri ise logitech 2+1 hopörler. fakat cihaz hiçbir darbe almadı ssd takıldıktan sonra format attım ve jack çalışmıyordu.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
2 tane farklı jack ile denedim ikisinde de arıza yok başka cihazlarda denedim.

Bir tanesi kulaklık diğeri ise logitech 2+1 hopörler. fakat cihaz hiçbir darbe almadı ssd takıldıktan sonra format attım ve jack çalışmıyordu.

Ses sürücüsünü kendi sitesinden indirip denedin mi ?