• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 7'mdeki Sidebarın tuhaf sorunu

CAMBAZ

Asistan
Herkese selamlar...
Orjinal windows 7'mdeki sidebar çubuğu bugün itibariyle tuhaflaştı...
Alta ekran görüntüsünüde koyuyorum.Anlatmama gerek yok ama kısaca şöle diyeyim.resimde görüldüğü gibi gadgetlar gözükmemeye başladı.UAC ı açtım kapadım tekrar açtım kapadım en üst seviyeye getirdim banamısın demiyor:huh:.UAC ile alakalı değil diyerekten sidebarın setting dosyasını sidebarı tamamen kapadıktan sonra sildim ve sidebarı açtıktan sonra kendi otomatik setting oluşturdu ve orjinal gadgetları denediğimde sorun yine vardı.
Acaba çözümü bilen var mı?:helpsmilie:Direk lafı kesip format atın demeyin de.. :glare: şimdiden teşekkürler...:thumbup1:

adszwkx.jpg

format at :D şaka bir yana sidebarı tamamen silip tekrar yüklemeyi denedinmi? veya bi virüs taraması falan??

format at :D şaka bir yana sidebarı tamamen silip tekrar yüklemeyi denedinmi? veya bi virüs taraması falan??

virüs taraması yaptım sorun yok.hatta virüs programını kaldırdım yenisiyle de tarattım.sidebarı orjinal olduğu için kaldırmayayım diye bi saçma düşünce içersindeydim ancak sidebarı tekrardan kurmayı deniyecem tahminen sorun düzelmeyecektir ancak denedikten sonra buraya cevap yazarım...
-----------------bugün regedit ayarlarına baktım....HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar yolundaki sidebar regedit klasörünün içinde "Compatibility" diye bir klasör daha var ancak bu iki klasörün içinde bir tane bile kayıt girdisi yok ve şimdi desemki sidebarı yeniden kurayım...acaba nerden kurucam.orjinal olarak arıyorum.acaba windowsun sidebar download linkini bilen var mı ?. araştırdım - saçma yerler çıkıyor... ve diğer muadil sidebarları kullanmak istemiyorum ram ve işlemciyi normalden çok kullanıyorlar...

Arkadaşın bu tuhaf sorununun aynısıyla dün gece itibari ile ben de karşılaşmış bulunmaktayım. Sabahtan beri gezmediğim türk ve yabancı forum, denemediğim yöntemleri neredeyse kalmadı. Kayıt defteri ile o kadar oynadım ki artık başka bir soruna neden olmaktan korkuyorum.

1537.jpg

Yardımcı olabilecek var mı? Çünkü en ufak gördüğünüz şey bile bu problemi çözmemi sağlayabilir... Mesajlarınızı bekliyorum...

arkadaşlar aynı sorun bendede naptıysam olmadı sorunu nasıl çözebilirim format atmadan

Ben format attım çünkü çok araştırmama rağmen bulduğum şeyler sorunu çözmedi...

2 gündür bende de aynı sorun var araştırıyorum halen düzeltemedim bu windows tan otomatik yapılmış olmasın

özümü bulunmadımı arkadaşlar bu sorunun bende de bugün aynısı oldu ve hala düzelmedi yeni format atmıştım maalesef :(

Arkadaşlar, gaget larla sorun yaşayanlara bir sorum var... Windows'unuzu güncelleştiriyor musunuz ? Bence update den dolayı böyle oluyor... Konuyla bağlantıyı şöyle kurdum. Ben hiç update yapmam sorun oluyor bilgisayar yavaşlıyor diye. Birgün dedim bu Win 7 sağlam belki update ide sağlamdır dedim. Update yaptıktan sonra gagetlar çıldırdı. Kendi kendine siliniyor, ekrandan kayboluyor ve ayarları değişiyor... Bence update den :)

sistem geri dönüşüm yaptım düzeldi yine eskisi gibi oldu :)
ama durup dururken nie böyle oldu anlamadım ...

Bu sidebardaki gadgetlere bilgisayarda kurulu olan yazılımları ekleyebilirmiyiz? Aimp, torrent.. vs

Böyle durumlarda kenar çubuğunu kapatıp komut işlemcisini(cmd) yönetici olarak çalıştırın ve şu komutları verin:
regsvr32 msxml3.dll
regsvr32 scrrun.dll
regsvr32 jscript.dll

Düzelir diye umuyorum. :]

Böyle durumlarda kenar çubuğunu kapatıp komut işlemcisini(cmd) yönetici olarak çalıştırın ve şu komutları verin:
regsvr32 msxml3.dll
regsvr32 scrrun.dll
regsvr32 jscript.dll

Düzelir diye umuyorum. :]

Olmadı. :(

Ben sorunla şu şekilde karşılaştım. Update kapalıydı , belki driver güncelleştirmesi falan bulur diye "güncelleştirmele bak" dedim. Sonra bulunan güncelleştirmeleri beğenmedim. Hiçbirini yüklemedim. Daha sonra bir dahaki açılışta sidebarlar abuk sabuk bir şekilde karşıma çıktı. Şimdi @EnverYigit ' in verdiği dosyaları sisteme atacağım.Bakalım ne olacak...

Düzenleme;
@EnverYigit ' in önerdiği çözüm de işe yaramadı.

Son indirilen güncelleştirilmelerle mi alakalı acaba?

Sisteminizi geri yüklemeyi denediniz mi?

Sistem araçlarından sistem geri yüklemeyi deneyin önerim bu..

Geri yüklemem kapalı. Format attıktan hemen sonra bilinçli olarak kapatmıştım :unsure:

bende win 7 32 bit var sp1 dahil tüm güncelleştirmeleri yüklüyorum, bilgisayarım ilk günkü kadar hızlı çalışıyor. Donanımlarla ilgili bence, belki de win7 her donanımla aynı performansı vermiyor.

Yada adamlar kopya win7 kullananlara sürpriz mi yaptı acaba :D

güncellemelerle ilgili olmadığı kesin, şirketteki 4 adet laptopta tüm güncellemeleri yüklüyoruz hiçbirinde benzeri bir sorun yok.

ıhhmm sadede geleyim, benim önerim program ekle kaldır sayfasını açmanız ve solda windows özelliklerini ekle kaldır butonuna tıklamanız liste önünüze gelince orda windows gadget bıdbdı bişey vardı yanlış hatırlamıyorsam. onu kaldırıp tekrar kurarsanız kanımca düzelir.

Bende de aynı sorun olmuştu Sistem geri dönüşüm yaptım düzeldi....

Burada denmiş ki;

Open Command Prompt with Administrative Mode and execute these commands

Regsvr32 scrrun.dll
regsvr32 jscript.dll
regsvr32 msxml3.dll

one by one
thumbup.gif

one by one dediğine göre sırası önemli, bir de bu sırada dene byharby, PESSIMIST03'ün verdiği sıra daha farklıydı.. Yine yönetici olarak çalıştırmayı unutmayın

...
ıhhmm sadede geleyim, benim önerim program ekle kaldır sayfasını açmanız ve solda windows özelliklerini ekle kaldır butonuna tıklamanız liste önünüze gelince orda windows gadget bıdbdı bişey vardı yanlış hatırlamıyorsam. onu kaldırıp tekrar kurarsanız kanımca düzelir.

Artık ders olur sana bir daha kapatma hardisk'te yer kaplamasın diye mi kapadın :)

@SiyahBuzul bu çözüm önerisini de daha önce birkaç kez uygulamıştım.Çözülmedi.

@Kriptex evet yer kaplamasın istedim. Gerçi yüzde ayarları falan var. 1-2 gb ayırmak lazım :)

Burada denmiş ki;

one by one dediğine göre sırası önemli, bir de bu sırada dene byharby, PESSIMIST03'ün verdiği sıra daha farklıydı..

@__kadıköyRAP__ olmadı olmadı.... :unsure:

Arkadaşlar
masaüstünüzde sidebarı tamamen kapatıyoruz. Görev yöneticisindende kontrol edilmeli tamamen kapatıldığı hiç araç olmasın bunları yaparken
sonra çalıştır regedit'e girip
[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Internet Settings \ Zones \
gelip zones klasörünü siliyoruz ve regediti kapatıoruz
sonra sağ tık araçlar diyip aracları açıp tekrar ve istediğimiz araca tıklayıp masaüstüne sürüklediğimizde düzeldiğini görceksiniz sistemi yeniden başlatıkan sonra etkili çalışıyo Kolay Gelsin
smile.gif

Arkadaşlar
masaüstünüzde sidebarı tamamen kapatıyoruz. Görev yöneticisindende kontrol edilmeli tamamen kapatıldığı hiç araç olmasın bunları yaparken
sonra çalıştır regedit'e girip
[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Internet Settings \ Zones \
gelip zones klasörünü siliyoruz ve regediti kapatıoruz
sonra sağ tık araçlar diyip aracları açıp tekrar ve istediğimiz araca tıklayıp masaüstüne sürüklediğimizde düzeldiğini görceksiniz sistemi yeniden başlatıkan sonra etkili çalışıyo Kolay Gelsin
smile.gif

:yes: :thumbup1: çözüldü. Teşekkür ederim.