Windows 7 Starter vs Windows 7 Ultimate

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Dell Mini Inspiron 1018 netbook'uma Windows 7 Starter kurdum. Acaba ultimate kursam daha mı hızlı olur ? 1 GB ram var üzerinde.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
home premium kur ultimate ile uğraşma çok yer kaplıyo tamamen boşuna performans aynı

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yer sıkıntım yok. performans açısından hangisi iyi olur diye meraklardayım. windows 8 daha aktive edilmiyor ve de ingilizce. evdekiler kullanıyor netbooku. benim için problem olmaz aslında. bazı arkadaşlar bana starterdan daha iyi olacağını söylemişti ultimate'in. peki bu starter ve ultimate arasında ne fark var ki? ve az da olsa performans farkı var mı?

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Çok azda olsa performans artışı oluyor fakat ram kullanımıda artıyor eğer sık oyun oynayan biriysen bunu dikkate almalısın.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ev kullanıcıları en fazla Professional kullanmalı.Ultimate gereksiz bence.Ayrıca Professional'dan performans olarak daha düşük.

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
64 bit kurmadığım sürece performans artışı olacağını sanmıyorum microsoftun sitesindeki karşılaştırmalara bakınca. şimdi atom işlemciye de 64bit kurmak ne derece sağlıklı onu bilemedim :/

rockerR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 gb rem ile win 7 pek mantıklı degil..... 2 *-4 olsa ancak perfonmans alırsın..

Bayram GÜNEŞ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence şunu kur bence bunu kur... win 7 win 7 dir. Starter,hom basic, premium, ultimate... performas farkı yok sadece özellik farkı vardır. aynı model bi arabanın otomatik kapı kilitlisi ve otomatik olamayan kapı kilitlisi gibi..

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
ultimate starter'dan daha hızlı olsaydı
ya da herhangi bir sürüm diğerinden
microsoft zaten bunu gözümüze gözümüze sokardı
her yerde benchmarklar, testler uçuşuyor olurdu

fark hızda değil, özellikte

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ultimate starter'dan daha hızlı olsaydı
ya da herhangi bir sürüm diğerinden
microsoft zaten bunu gözümüze gözümüze sokardı
her yerde benchmarklar, testler uçuşuyor olurdu

fark hızda değil, özellikte

arkadaş gayet net cevap vermiş

+1

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar Kafayımı Yediniz Siz Diyosunuz Performans Farkı Yok Var Arkadasım Ben Exper Laptop Aldım Starter Kuruluydu Fakat Ben Ultımatenın Ozellıklerını Tema Seklini Vb. Özellıklerını Sevdıgım Icın Ultımate Kurdum Ama Kurmaz Olaydım Daha Dün Kurdum Ultımateyı Cok Buyuk Performans Eksikliği Var Ultımate de Starter da Bılgısayar Hızlıydı Canavar Gibiydi Ultımate Kurdum Battı Gitti Bilgisayar Ya Bıde Orjınal Yazılım Sahtede Değil Yanı Performans Olarak Ultımate Düşük Bende Masaustu Vardı Ondada Denedık Ve Gorduk Ultımate Yavaş Diğer Surumlerı Bılemem Ama Starter Gayet Guzel Performans Açısından...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Arkadaslar Kafayımı Yediniz Siz Diyosunuz Performans Farkı Yok Var Arkadasım Ben Exper Laptop Aldım Starter Kuruluydu Fakat Ben Ultımatenın Ozellıklerını Tema Seklini Vb. Özellıklerını Sevdıgım Icın Ultımate Kurdum Ama Kurmaz Olaydım Daha Dün Kurdum Ultımateyı Cok Buyuk Performans Eksikliği Var Ultımate de Starter da Bılgısayar Hızlıydı Canavar Gibiydi Ultımate Kurdum Battı Gitti Bilgisayar Ya Bıde Orjınal Yazılım Sahtede Değil Yanı Performans Olarak Ultımate Düşük Bende Masaustu Vardı Ondada Denedık Ve Gorduk Ultımate Yavaş Diğer Surumlerı Bılemem Ama Starter Gayet Guzel Performans Açısından...

İkisinin arasındaki fark; özellik kısıtlamalarından geliyor. Aynı kişinin 10 kg ve 100 kg yük taşıması gibidir. Ultimate İşletim sisteminde pc açılırken çalışan servisler ve programlar starterin bilmem kaç katı. Dolayısı ile bu da bir nebze performans düşüklüğüne sebebiyet verir. Hele ki yavaş bir bilgisayarı iyice öldürür.

Eğer ki siz ultimate de kursanız. Servisleri kapatarak starter kullanırken ki hızınıza ulaşırsınız. Ancak bu durumda Ultimate in ne anlamı kalır. Daha çok sistemi kararsız hale de getirebilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ben anlattıklarınızı anlamaya çalışıyorum ama biraz zor.. ben bilgisayarı ilk aldığım zaman home basic yüklüydü daha sonra bir kaç kere format attırdım en son dün format attırdım düne kadar formatlarda farklı sürümler atılmış olduğunu fark etmemiştim. ultimat atmışlar bir önceki formatta bilgisayarımda bazı internet sitelerini bende sayfanın bazı kısımlarını eksik açıyordu(başka bilgisayarlarda karşılartırtım aynı sayfaları) bu da benim canımı sıkıyordu.. dünkü formatta starter atmışlar sanki 10 yıl önceki bilgisayarları kullanır gibiyim hiçbir şey alışık olduğum gibi değil ekran çok çok çok faklı geliyor sayfalar ultimate göre eksik yazılar silik gibi bunlar sürümden mi sürüme bağlı diğer şeylerden mi bilmiyorum; ama ben eski sürümümü kullanmak istiyorum ..
bu işten iyi anlayanlar! ne yapmam gerek sizce starteri denemeli miyim?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Windows 7 Starter daha az özelliklere sahip ve pek fazla özellikleri olmadığı için otomatik olarak pek fazla özellik çalışmıyor bu durumdada bilgisaray performans artışı oluyor. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İyi günler pentium4 işlemci 1gb ram olan bilgisayara win7 ultimade kurdum starter kursam performans artışı olur mu pek fark yok diyorlar ama o zaman neden yeni bilgisayarlarda win7 starter geliyor

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
İyi günler pentium4 işlemci 1gb ram olan bilgisayara win7 ultimade kurdum starter kursam performans artışı olur mu pek fark yok diyorlar ama o zaman neden yeni bilgisayarlarda win7 starter geliyor

İkisi de w7 aslında işletim sistemi olarak fark yok. Fark starterdeki kısıtlamalarda. ultimate de startere oranla çok daha fazla özellik bulunmakta ve bunların çalışabilmesi için extra bir çok servis ve program çalıyor. dolayısı ile sistem startere oranla daha ağır çalışır.

kaldı ki burada p4 bir bilgisayardan bahsediyoruz. kesinlikle starter kurun. muhtemelen internette sörf yapmaktan veya birkaç ofis belgesi açıp işlemekten öte yapacağınız iş yoktur bu bilgisayarda.

Bilgisayarınız için çok farkedecektir. starteri yükleyin görün.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yeni bilgisayarların starter ile gelmesi bir satış stratejisi. Starter daha ucuz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben yıllardır windows 7 ultimate korsan kullanıyordum sonra düşündüm laptopun altında key var home premium kurdum o keyi girdim kabul etti eğer keyin varsa korsan kurma o keyi kur öyle devam et emeğe saygın olsun en azından :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bk şimdi her biligisyrlar ilk alnışda starter dir ultimate proofesianl home basic veya home perimum sonradan ama ilk sürüm starter daha iyi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben şuan starter kulanıyorum ama hiç tavsiye etmiyorum özelikle oyunlar konusunda benim 2gb var ama dorudüzgün oyun inidirip oynayabildimi görmedim (dc universe . bounty houst vs daha büsürü var ) bu yüzden ultimate yüklüyorum şuan bakalım :huh:

tarık_07

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence şunu kur bence bunu kur... win 7 win 7 dir. Starter,hom basic, premium, ultimate... performas farkı yok sadece özellik farkı vardır. aynı model bi arabanın otomatik kapı kilitlisi ve otomatik olamayan kapı kilitlisi gibi..

Aynen arkadaşa katılıyorum.Performans değil, özellik farkı vardır.

sakinkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şimdi starter oyunları çalıştırıyormu çalıştırmıyormu.