Windows 7 Service Pack 1 Geliyor

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 için geliştirilmekte olan ilk Service Pack için geri sayım başladı. SP1'in halka açık beta sürümü ne zaman çıkacak? SP1 beraberinde neler getirecek?

Microsoft, Windows 7 için Service Pack 1'in çok yakın bir zaman içerisinde kullanıma sunulacağını belirtti ve beta sürümünün önümüzdeki ay içerisinde yayınlanacağını açıkladı. (Windows 7 SP1 sızdırıldı!)
Windows 7'ye geçmek için ilk önce Service Pack 1'in çıkmasını bekleyen firmalar açısından büyük önem taşıyan olay Microsoft'un TechEd organizasyonunda duyuruldu.
Win7_Setup1276065297.jpg
Service Pack 1'in betası önümüzdeki ay yayınlanacak
Çok fazla yenilik yok
Windows 7'nin tüm sürümleri ile beraber Windows Server 2008 R2'yi destekleyecek olan SP1'in beta sürümünün önümüzdeki ay tam olarak hangi tarihte kullanıma sunulacağı ise açıklanmış değil.
Microsoft yetkilileri Service Pack 1'de çok fazla ekstra özellik ve yenilik bulunmayacağını belirtirken, paketin Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'yi büyük şirketler için daha uygun hale getireceğini söylüyorlar.
:: SP1'de sizce neler yer almalı?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Özellikle sistem kurtarma ve yedekleme ile ilgili kısımlara ağırlık vermelerini bekliyorum.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bence buna gerek yoktu. Yani 7-8 ay gibi bir süre kullandım Windows 7'yi. Zaten son kullanıcı için pek bir değişiklik yokmuş. Şirketler de bunu beklediğine göre herhalde iyi bir SP olur.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
çok fazla bi yenilik yoksa bu değişikliği işletim sistemi çıkarken yapsaydınızda 2 sene sonra sp çıkarsaydınız

Reaksiyon puanı
189
Ne gibi bir değişiklik bekliyorsunuz ki. Güvenlik güncelleştirmeleri var içinde. Daha ne olsun...

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
ufak tefek hatalar düzeltilmiştir zaten :) bence sp1 için böyle olması normal :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Çok fazla güncelleme var arkadaşlar, servis paketi şart oldu artık. An itibariyle RTM sonrası sızdırılan ya da hotfix olarak dağıtılmış 500 civarı güncelleme bulunuyor. Bunlardan elenmiş ya da kaldırılmış olanları çıkartırsak 260 civarı direkt kullanılabilecek güncelleme var x86 sistemlerde. x64 için bu sayı daha da fazla.
Benim gibi güncellemeleri her ay iso'ya entegre ederek sistemini kullananlar için büyük bir uğraş bu. Tek seferde işi bitirmek de var.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hangi Windows sürümünde sp ile yenilik gelmiş ki? Ben şahsen bilmiyorum...

Burgazko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pek bişey değişeceğini sanmıyorum ama Windows bi an önce XP aynı Driverları kullanma özelliği getirse iyi olur... Windows 7 Daha 1 hafta önce kurdum. Herşey çok iyi. Çok menunum fakat 2 tane webcam var ikisini de driver uyumsuzluğu yüzünden kullanamıyorum. Benim wcam ler için web desteği de bulunmadığı için Vista yada Windows 7 uyumlu driver yok :( Bu arada eğer elinde Vista yada Windows 7 uyumlu driver olan varsa paylaşmakla bana çok yardımcı olmuş olur..
Kamera Modelleri:
1- Xenon V-900B USB 2.0 JPEG Webcam
2- Mustek Wcam 300A USB Webcam

Teşekkürler..

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Pek bişey değişeceğini sanmıyorum ama Windows bi an önce XP aynı Driverları kullanma özelliği getirse iyi olur... Windows 7 Daha 1 hafta önce kurdum. Herşey çok iyi. Çok menunum fakat 2 tane webcam var ikisini de driver uyumsuzluğu yüzünden kullanamıyorum. Benim wcam ler için web desteği de bulunmadığı için Vista yada Windows 7 uyumlu driver yok :( Bu arada eğer elinde Vista yada Windows 7 uyumlu driver olan varsa paylaşmakla bana çok yardımcı olmuş olur..
Kamera Modelleri:
1- Xenon V-900B USB 2.0 JPEG Webcam
2- Mustek Wcam 300A USB Webcam

Teşekkürler..

uyumluluk modunda çalıştır :) sağ tık - uyumluluk sorununu gidermeden halledebilirsin :)

Burgazko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
uyumluluk modunda çalıştır :) sağ tık - uyumluluk sorununu gidermeden halledebilirsin :)
Webcam için yada donanım için böyle bi seçenek olduğunu görmedim... Hem neyi uyumluluk modunda çalıştırcağımı anlamadım. WebCam için uyumlu driver yüklenmediği için windows 7 tarafından tanınmıyor şu anda...