Windows 7 Oyunlarda Nasıl?

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Oyuncuların merakla beklediği sorunun cevabı burada! Windows 7'nin oyun performansına bir göz gezdirin.

Vista bize çok şey vaat etmişti. Ancak bu vaatlerin daha sonra nasıl hayal kırıklıklarına dönüştüğüne hepimiz şahit olduk. Sürücü yapısını tamamen değiştiren Vista sorunsuz çalıştığını sandığı anlarda bile pek bir işe yaramayarak kullanıcılarını bir paradoksun içine düşürüyordu. Sürücülerin Vista’ya uyum sağlayabilmeleri neredeyse bir yıldan fazla sürmüştü.
Özellikle 3B grafik sürücülerinde karşılaşılan sorunların kaynağı yeni WDDM 1.0 sürücü modeliydi. Bu model, XP’deki ile karşılaştırıldığında gerçekten çok radikal bir değişiklikti. Sorunsuz çalışma ve fazladan performans elde etmek için geliştirilen bu yeni model ne yazık ki uzun bir süre amacının tam tersinin olmasına yol açtı. Vista’nın ilk günlerinde, özellikle NVIDIA’nın sunduğu sürücüler işletim sisteminin çökmesine ve performans düşüşü yaşanmasına neden oluyordu.

catalyst-ati-logoo-l-885-31244023398.jpg

Zaman içinde yapılan Windows güncellemeleri ve haddinden fazla sayıda çıkan sürücüler ile geçen sıkıntılı bir süreçten sonra Vista artık neredeyse sorunsuz çalışan bir işletim sistemi haline geldi. Ancak “İnsanın adı çıkacağına canı çıksın” sözünün doğruluğunu kanıtlarcasına, ne yapılırsa yapılsın, kullanıcıların Vista’ya karşı olan önyargıları bir türlü kırılamadı. Vista tarihe “kötü, abartılmış, uyumsuz ve yavaş” bir işletim sistemi olarak geçmekten artık kurtulamaz.

Bu durumun farkında olan Microsoft, Vista’ın üzerinden çok fazla zaman geçmeden Windows 7’yi duyurdu. Windows 7 için anti-Vista tabiri kullanıldığına şahit olmuş olabilirsiniz. Tam olarak bu tabire katılmak mümkün değil çünkü Windows 7, Vista kadar radikal değişiklikler barındırmıyor. Windows 7’deki WDDM 1.1 görüntü sürücüleri konusunda sadece ufak değişiklikler sunuyor. Bu yüzden ne ATI’nin ne de NVIDIA’nın yeni işletim sistemine geçerken zorluk yaşayacağını sanmıyoruz.

Nvidia-Forceware-logo,Z-9-9045-31244027767.jpg

Bunun bir ispatı da iki firmanın da daha Windows 7 piyasaya sürülmeden bu işletim sistemi için sürücü yayınlamış olmaları. Şimdi ise akıllardaki soru şu: “Oyuncular Vista yerine Windows 7’yi tercih edecek mi?”

::
Windows 7'nin oyun performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Her zaman anti-ati :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ati 9.3 sürücüleriyle bile windows 7 yeşil ışık yaktığını göstermiş ama sormak istediğim bir şey var örneğin ben 7100 sürümünde ati 9.3 sürüclerinde ati catalist çalışmıyordu catalist bile tek başına oyundaki performansta oldukça fayda sağlıyor. Ve ekran kartlarının çok daha güncel sürümleri mevcutken bu kadar hızlı geliştirilen bir yazılımda 2.5 ay önce çıkarılmış sürücüler kullanıldı orası ayrı bir mevzu :)

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
GTA4 ü 7048 le oynuyordum format attım rc ile tekrar oynayayım dediğimde 7048 deki ayarlarla kasıyor oyun rc betalardan daha yavaş.

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
oyun meraklısıysanız hiç bunlara para harcamayın... gidin konsol alın hem uzun süre kullanırsınız ekran kartı masrafınız olmaz, hem de kasma gibi problemleri yaşamazsınız...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
oyun meraklısıysanız hiç bunlara para harcamayın... gidin konsol alın hem uzun süre kullanırsınız ekran kartı masrafınız olmaz, hem de kasma gibi problemleri yaşamazsınız...

iyide arkadaşım şu anda ps3 aldığını farz et 1 oyunu nerden baksan 100 tl ayrıca hiç bir konsol bilgisayardaki kadar grafikleri daha net ve oynayış bakımından daha rahat değil ve en önemlisi bir şekilde oyunları ucuza getirebilirsiniz :w00t: grafik konusuna değinecek olursak ben 2 oyun denedim ilki turok diğeri need for speed undercover 2sininde grafikleri pc ye yakın değildi :hammer: bu arada oyunları samsung lcd tvde oynadık :4:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyordum yakında windows 7 de çıkacak ATI Radeon'dan bir kart alacağım belli oldu.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Ati den vazgeçmem ben hem windows ta hem linux ta bana göre en sorunsuz ekran kartı ati. Bu arada windows 7 yi denemedim. Şuanda da denemeyi düşünmüyorum.