Windows 7 iso dosyasına, driver eklemek!!!

kazandibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşar;

Bilgisayarıma her format attığımda tamı tamına 43 tane driver yüklemek zorunda kalıyorum, bu da haliyle insanı canından bezdiriyor. Benim yapmak istediğim windows 7 iso dosyasına bu 43 driverı gömmek böyle bir şey mümkün müdür? Yapılırsa nasıl yapabilirim? Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bunlarda driver dosyaları:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
vLite diye bir program vardı sanki, bir araştır bakalım.

guvenay1966

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
arkadaş yedekleme prg var acronis true ımage bununla yedek al sistem coktümü sistem acılmıyormu cd var bootla acılış yaparsınız yedeklediginiz dosyayı yüklerseniz 10 dakkaka tutuyor ben 5 senedir format atmam sorun oldumu yedegi yüklerim not tabi ayda bir saglamken yeni yedek alırım cünkü prgramları güncelemek gerekiyor ben bunları yazdım googleden prg bulabilirsin videolu ve resimli anlatımlar var acronis true ımage adı bu xp icin 9 sürümü iyi win7 icin 2010 veya 2011 iyi saygılar

kazandibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaş yedekleme prg var acronis true ımage bununla yedek al sistem coktümü sistem acılmıyormu cd var bootla acılış yaparsınız yedeklediginiz dosyayı yüklerseniz 10 dakkaka tutuyor ben 5 senedir format atmam sorun oldumu yedegi yüklerim not tabi ayda bir saglamken yeni yedek alırım cünkü prgramları güncelemek gerekiyor ben bunları yazdım googleden prg bulabilirsin videolu ve resimli anlatımlar var acronis true ımage adı bu xp icin 9 sürümü iyi win7 icin 2010 veya 2011 iyi saygılar
Dediğin gibi o yedekleme olayını düşündümde driverları yükleyince 20 gb'dan fazla oluyor.. Harici hard diskim olmadığı için saklıcak yerde yok :(

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
driver magician'ı kur driverların yedeğini kopyala daha sonra vLite programı ile driverları windows 7'ye entegre edebilirsin.

kazandibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driver magician'ı kur driverların yedeğini kopyala daha sonra vLite programı ile driverları windows 7'ye entegre edebilirsin.
Bilgi için çok sağol ama biraz daha detaylı anlatabilirsen sevinirim. bütün driverların yedeğini aldık diyelim, windows 7 iso dosyasında nereye entegre edeceğiz?

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bilgi için çok sağol ama biraz daha detaylı anlatabilirsen sevinirim. bütün driverların yedeğini aldık diyelim, windows 7 iso dosyasında nereye entegre edeceğiz?
Yok öyle değil.. Şimdi C/ sürücüsüne işletim sistemini kurdunuz bütün driverlarınıda kurdunuz sonra bu arkadaşın bahsettiği driver magician programını indirip kurun ve çalıştırın sonra bu program sizin bütün driverlarınızın yedeğini D/ sürücüsüne alır.. Tabii D/ sürücüsüne yedeği almalısınızkii işletim sistemine format attığınızda yedek kaybolmasın format attıktan sonra ilk yapacağınız iş bu programı tekrar kurmak olur ve D/ sürücüsündeki yedeği aynen geriye alırsınız... Böylelikle driver kurma derdinden kurtulmuş olursunuz...

--- Mesaj Güncellendi ---

Bence senin yapmak istediğin şey biraz zahmetli ama yinede yapmak istiyorsan... Arkadaşın birisi şurada programı vermiş.. Ayrıca oluşturacağınız DVD ye driverlar nlite programıyla nasıl entegre edileceğide şurada anlatılmış... Ama dediğimiz gibi Driver magician programını kurmanız şart çünkü driverların yedeğini alıp o yedekten nlite programıyla DVD ye entegre edeceksiniz.. O verdiğim linkte anlatıldığı gibi...

--- Mesaj Güncellendi ---

Ayrıca şu link size yardımcı olacaktır...

http://www.tnctr.com/topic/79080-xp-modifiye-etme-anlatymlary-ve-syralama/

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Şimdi Driver Magician'ı bilgisayarına kur ve çalıştır.

Driver backup -> Search non-Microsoft Drivers'a tıklat. Karşına çıkan listedeki driverlar senin sonradan kurduklarındır. Yedeklemek istediklerini seç ve Start Backup'a tıklat

0t5JU.png

Start Backup'a tıklattığın zaman Driverları kaydetmek istediğin konumu seçmen istenecek. D: sürücüsüne tıklaman yeterli çünkü kendisi Drivers Backup adında bir klasör oluşturuyor.

s8Vww.png

Sürücüleri kayıt edeceğiniz yeri seçip Tamam'a tıklattığınız zaman yedekleme işlemine başlayacaktır.

KEv0U.png

Yedekleme işlemi bittikten sonra Drivers Backup klasöründe her bir sürücü ayrı klasörde göreceksin.

v1eiW.png

Şimi gelelim Sürücüleri ISO'ya gömmeye. Öncelikle yeni bir klasör açarak ISO dosyasını bu klasöre çıkart ardından RT7Lite programını indir ve kur. Programı çalıştır ve Browse'a tıklatarak ISO Dosyasını çıkarttığın klasörü seç.

Ardından açılan ekranda İşletim sisteminin türünü seçmelisin. ISO ile aynı tür olacak. ISO Home Premium ise gidip Ultimate'i seçme. :)

Sol taraftaki Task'a tıklatıp açılan sayfadaki Integration'ı işaretle. tekrar sol tarafta bulunan Integration'a tıklat ve açılan sayfada üst taraftaki Drivers'a tıklat.

Karşına gelen ekranda Select Multiple Drivers'a tıklat ve Drivers Backup klasörünü seçip tamam'a tıklat. Listeye eklenen driverlara Sağ tık - Install image'ı işaretle. Ardından kurulumu tamamlayabilirsin.

kazandibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi Driver Magician'ı bilgisayarına kur ve çalıştır.

Driver backup -> Search non-Microsoft Drivers'a tıklat. Karşına çıkan listedeki driverlar senin sonradan kurduklarındır. Yedeklemek istediklerini seç ve Start Backup'a tıklat

0t5JU.png

Start Backup'a tıklattığın zaman Driverları kaydetmek istediğin konumu seçmen istenecek. D: sürücüsüne tıklaman yeterli çünkü kendisi Drivers Backup adında bir klasör oluşturuyor.

s8Vww.png

Sürücüleri kayıt edeceğiniz yeri seçip Tamam'a tıklattığınız zaman yedekleme işlemine başlayacaktır.

KEv0U.png

Yedekleme işlemi bittikten sonra Drivers Backup klasöründe her bir sürücü ayrı klasörde göreceksin.

v1eiW.png

Şimi gelelim Sürücüleri ISO'ya gömmeye. Öncelikle yeni bir klasör açarak ISO dosyasını bu klasöre çıkart ardından RT7Lite programını indir ve kur. Programı çalıştır ve Browse'a tıklatarak ISO Dosyasını çıkarttığın klasörü seç.

Ardından açılan ekranda İşletim sisteminin türünü seçmelisin. ISO ile aynı tür olacak. ISO Home Premium ise gidip Ultimate'i seçme. :)

Sol taraftaki Task'a tıklatıp açılan sayfadaki Integration'ı işaretle. tekrar sol tarafta bulunan Integration'a tıklat ve açılan sayfada üst taraftaki Drivers'a tıklat.

Karşına gelen ekranda Select Multiple Drivers'a tıklat ve Drivers Backup klasörünü seçip tamam'a tıklat. Listeye eklenen driverlara Sağ tık - Install image'ı işaretle. Ardından kurulumu tamamlayabilirsin.

Eline emeğine sağlık süper bi anlatım olmuş.Çok yardımcı oldun vallaha süpersin. :)

karakuyuluahmet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kusura bakmayın konuyu hortlatmış gibi olacağımda en son Driver magician ile tekrar iso dosyasını nasıl yapacağız? Yani ben bu dosyaları usb sürücüye nasıl format atacak şekilde ayarlayacağım onu öğrenebilir miyim?