Windows 7 ı USB den kuruyoruz

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle elinizdeki işletim sistemi imajını DVD'ye basın ve sürücünüze yerleştirin. Eğer DVD harcamak istemiyorsanız Daemon Tools Lite gibi bir sanal sürücü programı ile imajı yerleştirin.

Uygun USB bellekler:

Windows 7'nin kurulum dosyası gereği en az 3 GB'lık bir USB belleğe ihtiyacınız var. Testimizde 4 GB'lık bir bellek kullandık. Kuracağınız sürümün kurulum dosyası boyutuna göre uygun miktarda depolama alanı sunan bir USB bellek edinin. Ayrıca uyaralım: Yapacağınız işlemler sırasında USB belleğinizdeki tüm veriler silinecektir, bu yüzden farklı bir diske yedekleme yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Başlat menüsünden "Komut İstemi" ni açın ve çıkan penceredeki satıra "diskpart" komutunu girin (her komut sonrasında "Enter" tuşuna basmayı unutmayın). Sonrasında ise "list disk" komutunu verin. Bunu yaptığınızda sisteminize bağlı tüm diskler gösterilecektir. Tam bu sırada USB belleğinizi PC'ye bağlayın ve "list disk" komutunu tekrar girin. USB belleğinize verilen rakamı (0, 1, 2, ...) bir köşeye not edin. Şimdiyse "select disk 1" komutunu (1'i USB belleğinizi temsil eden rakam ile değiştirin) girin ve sonrasında temizleme işlemi için "clean" komutunu verin.

Sırada belleği birincil sürücü olarak etkinleştirmek var. Bunun için sırayla "create partition primary", "active" ve "format fs=fat32 quick" komutlarını girin. Eğer USB diskinize yeni bir sürücü harfi atanmasını istiyorsanız son olarak "assign" komutunu da girebilirsiniz.

USB bellek uygun konuma geldi. Artık Windows 7 DVD'sinin içeriğini USB belleğe kopyalayabilirsiniz. DVD'deki tüm dosyaları seçin ve kopyala/yapıştır ile USB belleğe aktarın. İşlem bittiğinde kurulum medyanız hazır demektir.
Şimdiyse sisteminizi USB bellekle açılacak (boot) şekilde yapılandırmalısınız. Çok eski bir PC'ye ve notebook'a sahip değilseniz bu özellik BIOS ayarlarında mevcut olacaktır. BIOS ayarlarına girin ve "USB Legacy Support" veya "Legacy support for USB" şeklinde bir girdiye göz atın. Bulduğunuzda bunu "Enabled" konumuna getirin. Bazı sistemlerde boot sırasını da ayarlamak gerekebilir. Bunun için BIOS'ta "Boot" sekmesine geçin ve USB diskinizin ilk sırada olmasını sağlayın. Son olarak yaptığınız ayarları kaydedin ve çıkın. DVD sürücünüzde Windows kurulum DVD'si bırakmadığınıza emin olun.

Sisteminiz yeniden başladığında USB belleği algılayacak ve doğrudan kurulum arayüzüne geçecektir. Tüm açılma ve dosya kopyalama sürecinin daha hızlı gerçekleştiğiniz hissedeceksiniz. Gerisi ise alışık olduğunuz kurulum rutini.

Not: Windows kurulumu sırasında sistem birkaç defa yeniden başlatılabilir. Her sistem açışlında USB bellekle önyükleme yapılmaması için belleği yuvasından çıkarmanız gerekebilir.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
güzel paylaşım olmuş

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Alternatif olarak güzel, anlatımda öyle.
8 veya 16 GB bellek kullanmak daha mantıklı
Yoksa USB belleği sadece bu işe ayırmış oluruz.
Kurulum hazırlandıktan sonra USB deki kurulum dosyalarını salt okunur yapmak da gerekiyor mu, bozulmaması için?
Paylaşım için teşekkürler.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
win7 ye has bi özellik degil vista da da yapilabilir xp konusunda tereddütlerim var :) her neyse en cok ben seviniyorum bu olaylara :D düsünsenize win vista serisi win 7 serisi win xp serisi 32bitleri 64bitleri media center editionlari hepsi 1 usb de :)) katilimsiz kurulumu da ekledik mi oh yemede yaninda yat :)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar CHİP vista 32-64 ve win 7 32 bitde de çalıştırabilmişler ama win 7 64 bit de olmamış bu olay
ama xp içinde denemek lazım ;)

m3hm3t76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle mükemmel bir anlatım + rap vereceğim verebilirsem

KaRiZMa^^

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş.Hard disk var usb li :) 160 gb ona attıkmı olur.
Rap 100

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar saolun siz böyle rep verdikce (veremedikçe :D ) benim hoşuma gidiyo ve gaza gelip daha fazla paylaşım yapasım geliyo ;)

teknobaycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
biliyorsan paylaş dostum, zaten amaç bu değil mi..
alın terinin hakkını vermek lazım da..:)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
süresi peki dvd den atmak daha kısa sürmezmi ?

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
benim flash belleği görmüyo list disk yazdığımda sadece hdd yi görüyo nedendir acaba :S