Windows 7 Hakkında Birşey Soracaktım?

whiskers

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşalar Şimdi Benim Harddisk C ve D olarak 2'ye bölünmüş durumda.. C de XP 32-Bit kurulu D de herhangi bir işletim sistemi mevcut değil. Bende Windows 7 64-bit Kuracaktım Ancak "D"de Önemli Dosyalar Olduğu İçin Silmeye Kıyamıyorum. Acaba Sadece C yi Silip Windows 7 Kursam D de Herhangi Bir Sorun Meydana Gelirmi?

Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler Şimdiden.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hayır tabii ki. D ayrı bir kısım. Kurulumda C'yi seçersen D aynen kalır.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kurulum esnasında sadece c sürücüsünü biçimlendirip devam edersen sorun kalmaz. Zaten Win7 işletim sisteminin olduğu sürücüyü açık şekilde gösteriyor.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Sisteminizde tek bir disk var ise windows 7 bunu disk 0 bölüm 1 ve 2 olarak görecektir. Bölüm 1 sizin C'niz oluyor. (işletim sisteminin kurulu olduğu partisyonun sağ tarafında sistem yazar) Bu alanı biçimlendirip, windows'u buraya yükleyin.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Jeaquares yeterli yorumu yapmıştır daha da yorum yapmaya gerek yok diyorum:D

alpkop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
küçük bilgi daha:
hazır olan işletim sistemine win7'yi kurun, kurulduktan sonra c: bölümü içinde "windows.old" diye klasör görceksiniz. saklıyor yani eski dosyaları bir klasörde, çok sağlam özellik...

whiskers

Asistan
Reaksiyon puanı
10
küçük bilgi daha:
hazır olan işletim sistemine win7'yi kurun, kurulduktan sonra c: bölümü içinde "windows.old" diye klasör görceksiniz. saklıyor yani eski dosyaları bir klasörde, çok sağlam özellik...
Yani Ben Bütün Diski Formatlasamda Dosyalarım Kaybolmucakmı Demek Oluyor bu?
Bu arada Teşekkürler Bilgiler için.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yani Ben Bütün Diski Formatlasamda Dosyalarım Kaybolmucakmı Demek Oluyor bu?
Bu arada Teşekkürler Bilgiler için.

Biçimlendirme yaparsan dosyaların silinir. Biçimlendirme yapmadan sadece Windows yüklemeni tekrar kurarsan o zaman Windows.old klasörün olur. Korunan verilerin de Users altındaki klasörün, sistem dosyaların, Program Files klasörün vb. oluyor ama Program Files altındaki programları çalıştıramazsın. Kurulu oyunlarını da.

whiskers

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Biçimlendirme yaparsan dosyaların silinir. Biçimlendirme yapmadan sadece Windows yüklemeni tekrar kurarsan o zaman Windows.old klasörün olur. Korunan verilerin de Users altındaki klasörün, sistem dosyaların, Program Files klasörün vb. oluyor ama Program Files altındaki programları çalıştıramazsın. Kurulu oyunlarını da.
Teşekkür Ederim ilgilendiğin için..
D ye dokunmadan Sadece C yi formatlayacağım ozaman Sağolun bilgiler için arkadaşlar..

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ben bir aralar format atmıştım, iki bölüm vardı, C ve D. C'ye Windows Vista yükleyecektim. D boş kalacaktı.

Format sırasında C'yi biçimlendirdim ve Windows'un kurulmasını istediğim bölüm olarak belirledim. Bu arada D'yi biçimlendirmeyi unutmuşum. Kurulum başladıktan sonra hatırladığımda, olsun bir şey olmaz dedim ama bilgisayar açıldığında, D'ye girmeye çalışınca, bu disk biçimlendirilmemiş vs. dedi ve girmedi.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Ben bir aralar format atmıştım, iki bölüm vardı, C ve D. C'ye Windows Vista yükleyecektim. D boş kalacaktı.

Format sırasında C'yi biçimlendirdim ve Windows'un kurulmasını istediğim bölüm olarak belirledim. Bu arada D'yi biçimlendirmeyi unutmuşum. Kurulum başladıktan sonra hatırladığımda, olsun bir şey olmaz dedim ama bilgisayar açıldığında, D'ye girmeye çalışınca, bu disk biçimlendirilmemiş vs. dedi ve girmedi.

O disk bölünümün üzerine ters tıklayın ve biçimlendir komutunu verin. sorun kalmaz

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
O disk bölünümün üzerine ters tıklayın ve biçimlendir komutunu verin. sorun kalmaz

Biliyorum ben de öyle yaptım. Zaten onu belirtmeye çalışıyorum.

Arkadaş demiş ki, benim orada dosyalarım var, sadece C'ye kurup, D'ye ellemesem olur mu?

Eninde sonunda biçimlendirmek zorunda kalacağı için olmaz yani.