Windows 7 deki lag ve ping sorunu beni deli ediyorr uleynnn!

theking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar genel anlamda windows 7 çalişma performansindan memnunum fakat 3 aydir ozellikle online oyunlarda 70-80 ping almam gerekirken 155-160 ping aliyorum.Modemin kurcuklamadağim yani kalmadi.Ayrica REG ayarlariylada oynadim bi sonuç alamadim.Hani bu windows 7 daha iyi bant genişliği sagliyodu.Çok hayal kirikliğina ugradim çoook.:cursing:

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ping sorunu windows 7 kaynaklı olamaz. Ya kurduğun proğramlar yüzünden ya karşı server yüzündendir. Modemini fabrika ayarlarına geri döndür öyle bağlan. Online oyun oynarken netle ilgili proğram açık kalmasın. (Torrent lime wire gibi)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Aynı sorun bendede vardı.Counter-Strike 1.5 oynarken ping 100 den aşağı düşmüyordu.FPS 100 yapıyorum pingde 100'lere çıkıyordu,FPS'i 60-70 yapıyorum bu sefer ping 20'ye düşüyordu.Sonra Aygıt Yöneticisnden sesi devre dışı bıraktım hem FPS 100 hemde ping normal oluyordu.

Ama sessiz bir oyun motoru olmayan araca benzer.Onun için mecbur XP'ye geçtim.Kurtuldum pinginden lagından fpsinden :D

Eğer yok ben sessizde oynayabilirm diyorsan dediğimi dene.Aygıt yöneticisine gri ve Ses'i Devre Dışı bırak.Ping düzelecektir.Ama sessiz oynarsın :)

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Aynı sorun bendede vardı.Counter-Strike 1.5 oynarken ping 100 den aşağı düşmüyordu.FPS 100 yapıyorum ping 100 oluyor,FPS'i 70 yapıyorum ping 20 ye düşüyordu.Sonra BIOS'tan sesi devre dışı bırakıyordum hem FPS 100 hemde ping normal oluyordu.Ama sessiz bir oyun motoru olmayan araca benzer.Onun için mecbur XP'ye geçtim.Kurtuldum pinginden lagından fpsinden :D

EAX - A3D - HDA açıksa kaliteli ses alacağı için ping artar. bunları kapatırsan azalır.
Windows 7 de kullandığın ekran kartıda önemlidir. Eğer DX10 - 11 tabanlı bir ekran kartın varsa bu sorunlar olmaz. Windows 7 de arkaplanda hala dx11 işlemi aktiftir. (Bazı uygulamalarda dx11 ve aero kapanıyor.)

theking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözümlerinizin hepsini denedim fakat sonuç değişmedi arkadaşlar başka fikri olan varsa lütfen paylaşsin.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hiçbirinden tek başına değil.TTNet ten kaynaklanıyor.Aynı bilgisayar İzmir de ping 276 Tekirdağ da 20.Çözümünü bulmuş değiller.