Windows 7 Bozuk Pencere Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nexus6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nexus6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben p4 3.00 ghz işlemcili 1.25 gb ddr ram ve ati hd4650 1gb agp ekran kartlı eski bi pc'ye sahibim.Windows 7'de aero temalarından birini seçtiğimde açılan pencerelerin kenarları dağınık,parça parça gözüküyor hatta pencere köşesindeki kapatma kutucuğu filan bile zor okunuyor.Ama diğer herşey düzgün gözüküyor.Film açtığımda ise aero kapanıyor ve yeniden başlatmadan tekrar açılmıyor,ayrıca herhangi bi video oynatıcıya(vlc,bs player vs..)sağ tıklayınca menü ağır çekim açılıyor ve filmlerde de duraksamalar oluyor.Oysa xp ile 720p hdleri bile rahatça izleyebiliyordum.Performans denetiminde w7 aero deneyimine 5 puan verdi.Eran kartının yetersiz olduğunu sanmıyorum,güncel driverlarını yükledim ama yine ayı.Bu yüzden w7 ye geçemiyorum.Sizce sorun ne olabilir?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bunun sebebi kullanmış olduğun P4 işlemci ve 1,25GB'lik DDR ram,bunları değiştirmen lazım ve o ramlar 1,25 olarak kullanmamalısın ya sadece 1 ya sadece 2 şeklinde kullanmalısın ramları diyebilirsin çalışıyor çalışır ama performansı düşürür herzaman.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Keşke forumda araştırsaydın açmadan önce :D forumda mevcut böyle bir konu.

Sorununun çözümü güzel bir format..... El ile yapılabilecek bir şey yok....

nexus6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunun sebebi kullanmış olduğun P4 işlemci ve 1,25GB'lik DDR ram,bunları değiştirmen lazım ve o ramlar 1,25 olarak kullanmamalısın ya sadece 1 ya sadece 2 şeklinde kullanmalısın ramları diyebilirsin çalışıyor çalışır ama performansı düşürür herzaman.
Öncelikle çok teşekkürler.Bugün 256 lık rami söküp tekrar w7 yükledim,hem bilgisayarın performansı arttı hemde sorunum büyük ölçüde düzeldi.Ama tam olarak değil şimdi sadece pencereyi kapatma küçültme kutuları kaymış gözüküyor.Acaba 1 gb ram ilave etsem sorun düzelir mi yoksa illaki işlemci de değişmeli?İşlemci değiştirmek pek işime gelmiyor çünkü asus p4s800 anakart ile yükseltme yapmak pek mümkün değil sanki.Yeni bi pc daha mantıklı galiba.