Windows 7 boot Sorunu

CyberioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hardiskimi Yerel Disk C ve E olarak kullanıyordum.Yerel Disk C'de XP , Yerel Disk E'de Windows 7 vardı.O zamanlar hangi işletim sistemini kullanıcaksınız diye soruyordu.Daha sonra XPyi yeniden aynı sürücüye yükledim.Fakat bundan sonra hep Windows XP olarak açılmaya başladı ve F8'e basıp farklı bir işletim sistemi seçmeye çalıştığımda Windows 7 görünmedi.Acil yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Windows 7 den sonra xp yüklemesinden kaynaklanıyor.Çift işletim sistemi kurulacaksa eskiden yeniye doğru sıralayarak sistem kurulmalı.Easy BCD ile mbr'yi yeniden düzenleyerek sorunu çözebilirsiniz.

CyberioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 den sonra xp yüklemesinden kaynaklanıyor.Çift işletim sistemi kurulacaksa eskiden yeniye doğru sıralayarak sistem kurulmalı.Easy BCD ile mbr'yi yeniden düzenleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Yardımcı olurmusun bu konuda ?...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
windows 7 cd sini tak başlangıç kurtarma diye bir seçenek var onu uygula düzelir :)

CyberioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 cd sini tak başlangıç kurtarma diye bir seçenek var onu uygula düzelir
biliyorumda Windows 7 DVDsi yok şu an başka bir taktikle yapamaz mıyız :P

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
XP de iken, Bilgisayarım sağtık> özellikler>gelişmiş sekmesi>başlangıç ve kurtarma bölümündeki ayarları kontrol edebilir miyiz ?
O ekranın resmini alabilir miyiz ?

CyberioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2vl1uew.jpg

boot.ini dosyasıyla çok uğraştım :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şu anda Windows 7 açılmıyorsa farklı bir şey önermek istiyorum :)

Windows 7 ve klasörlerini tamamen uçurup yeniden yüklemeye ne dersiniz ?

;Ekleme:
http://www.paragon-software.com/home/rk-express/download.html
adresinden indireceğiniz dosyayı çalıştırın ve bir CD ye yazdırın ve sistemi bu CD ile başlatın.

Windows 7 nin bulunduğu bölümdeki Program Files, Windows, Users vs. klasörleri rahatça silebilirsiniz.
Büyük klasörlerin silinmesi biraz zaman alır bilginize..

CyberioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyen için teşekkür ederim. :)

---------- saat 20:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:36 eklenmişti ----------

DVD yerine;

win7 imaj dosyası + 4gb flash + Windows 7 USB DVD Download Tool

bu muhteşem üçlü işini görecektir :)

desperado64 arkadaşımızın söylediği yöntem aklıma yattı onu deniyorum :dirol:

emre305

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
win7dvdsi bulup boot edip açılışı restore yaparsan düzelir

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
kardeşim hiç bunlarla uğraşma w7 dvd ni tak. açılışta onarmak istiyormusunz çıkıyor. ordan onarde sana sorunları listeliyor. daha 2 gün önce aynısı bnde oldu. sorunlarda boot sorunu diye yazıyo düzeltmek istiyormusunz diyor daha snra kendisi hallediyor hiç uğraşmıyosun. esy boot fln boşver bunlara girme bende uğraştım sorunu çözmüyor. dediğimi yaparsan halledersin . Kolay gelsin.