Windows 7 aşırı ram kullanımı %90 larda geziyor %70 in altında inmiyor

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar acil olarak buraya yazayım dedim dün flac formatında müzik dinlemek için netten dl yaptım onun için jetaudio kurdum ilgisi varmıdır bilmiyorum ama makina başlıktada yazdıgım gibi %70 %90 arası ram kullanıyo.Boşta ram kullanıp hızlı açılmayı sağladıgını bende biliyorum ama alet oyuna flaan girincede direk kasıyo anlamadım gitti 4 gb kingston ram var sistemimide yazayım kısaca amd athlonII X3 445 işlemci 160 gb sata hd asus m4a785td-m evo anakart amd radeon hd4850 ekran kartı bi yardım edebilirseniz sevinirim.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bilgisayar boştayken mi bu kadar yüksek değerlere çıkyıor?

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yani değişken bi yandan da şöyle örnekleyeyim bi ara 70 lere düştü şimdi 60 küsürlerde stabil duruyo warcraft3 açtım kapadım değişen bişi olmadı .bilgisayarı yeni açtıgımda 5 dakka falan %30 larda gezdi sonradan msn ile facebook açtım sadece bide norton yüklü tabi %95 lere kitledi
aniden sonra dediğim gibi 70 60 civarlarında geziniyo boştayken.Biraz devrik oldu ama anlamışsındır umarım.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Benzer sorun bende de vardı. Boştayken %35'e kadar çıkabiliyordu. Bir müddet ram temizleme programlarıyla idare etmiştim. Sonra format attım.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
görev yoneticisinden işlemlere bak hangi uygulama ne kadar ram kullanıyor büyükden kucuge sırala birde o ekranın en altında tüm kullanıcılarının işlemlerini göster i işaretle. öyle bak.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yapma yaw daha bilgisayarı alalı 6 ay oldu işlemcinin zamanı gelirmi hemen öyle.
Bu arada wmpnetwk.exe network adı altında yaklaşık 450 500 mb ram yiyo dediğini yapınca baktım altındada svchost var oda 110 civarı yiyo ama şu anda ram kullanımı %70 civarında seyrediyo.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
wmpnetwk.exe mediaplayiler Network paylaşım ile ilgili bunu iptal etmen gerek

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki ben bunu kapatınca sorun olurmu ?uyarı veriyor ama sorunda o kendi basına yiyor rami
Bi eklenti indirmiştim wmplayera ondan sonra başladı sorun.flac formatındaki audio dinlemek için eklenti yapmıştım media playera.
Acaba onla ilgili olabilirmi?

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dosya adından windows media player network sonucu çıkarılıyor.buna ne yapmışsan çok ram yiyor.başka bir programla işini görmek zorundasın.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok saolasın kardeş sorun çözüldü o dediğin process i kapadım direk sorun gitti zaten mediaplayer kullanmıyorum artık.Gerçektende ramin tümünü kullanıyodu nerdeyse teşekkürler tekrar.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
rica ederim güle güle kullan

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bende eski bilgisayara w7 ultimate 32 bit kurdum CPU %90 dan inmiyor...

İntel Pentium 4 cpu 3.00 GHz 2gb ram

Bakalım ne olacak diye kurdum ama biraz ağır oldu galiba...

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
ultimate değilde home premium kur o makınaya.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş benim bilgisayarım win ultimate 4 gb ram var 4 cpu ekran kartı 2gb eskiden grafikleri ağır oyunlarda kasmıyordu şimdi bilgisayarımıın özellikleri artmasına rağmen grafikleri ağır oyunlarda yani gerçekçi oyunlarda kasıyor :( buna çözüm bulabilecekmisiniz