Windows 7 Açılış Süresi

henryerdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Benim bilgisayarım ortalam 3 dakikada açılıyor. Bu açılış hızını soluto adlı programla ölçüyorum. Solutoda her programın açılış süresini ayrı ayrı gösteriyor. Orada en dikkat çeken System. System 77 saniyede açılıyor. Msconfigden gerekli ayarları yaptım zaten pcye yeni recovery yaptım. Ayrıca advanced system care ilede günlük bakımı yapıyorum. Windos başlatılıyor ekranında 15 saniye hoşgeldiniz ekranında 30 saniye bekliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
(i5 işlemci, 4 gb ram, 500 gb hdd, Windows 7 home premium x64) (samsung rv520 s03tr)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
notebooklarda markalar windows 7'yi kendi programları, sürücüleri, modülleri vb herşeyiyle şişirdikleri için(hatta asus'un 64 içerisine 32 bit sürücüyü compability yoluyla dahil ettiğini görünce şaşkınlığım doruğa ulaştı) bu durumu değiştiremezsin.
ancak herhangi bir markaya ait olmayan saf windows 7 edinip format atarsan(format sırasında recovery partition falan hepsini silmen gerekir) büyük performans artışı yaşarsın.
benim bilgisayarım 30 saniyede açılıyor(kaynak kol saatim :D)
ama oyunlarda vb %10'dan fazla etkileyeceğini sanmıyorum.

henryerdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
çok teşekkürler cevap için. Tek çözüm farklı windows yüklemek diyorsun yani? orjinalini bırakıp crackli bi windows yüklemekte istemiyorum açıkcası. ilgilendigin için çok teşekkürler. Farklı bi önerisi olan varsa yardımlarınız bekliyorum.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bu kadar takilma. 3 dakika fazlaymis ama sistemin verimli calissin yeter :)

henryerdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bildiğin 3 dakika hocam program öle diyo. hem programın demesine gerek yok pcnin hazır duruma gelmesi hayli bi zaman alıyo gözlede farkediliyo yani

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
niye crackli yükleyesin ki.
notebook'un arkasında seri numarası vardır windows 7'ye ait.
o seri numarayı girdiğin anda windows'un hangi versiyon ise ona çevrilir

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
çok teşekkürler cevap için. Tek çözüm farklı windows yüklemek diyorsun yani? orjinalini bırakıp crackli bi windows yüklemekte istemiyorum açıkcası. ilgilendigin için çok teşekkürler. Farklı bi önerisi olan varsa yardımlarınız bekliyorum.

en iyi çözüm Ben kenobinin çözümü. markaların oem işletim sistemleri abur cuburla dolu. yada pcin deki otomatik yüklenen tüm uygulamaları kaldır.

henryerdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kenobi hocam ben bunu bilmiyodum biraz acemi sayılırım bu konularda teşekkürler.

--- Mesaj Güncellendi ---

tek çözüm yeni bi windows yüklemek o zaman. teşekkürler herkese

henryerdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yeni bi windows 7 yükledim ve sorunum çözüldü. Sorun büyük ihtimalle advanced system care adlı programdan kaynaklanıomus onuda sonradan anladım. Herkese çok teşekkürler. Konu kapatılabilir.