Windows 7 1920x1080 Tam Ekran Sorunu

Snowmann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win7 64 bit'de Samsung 23" monitörü ne yaptıysam tam ekran yapamadım. %20 kadar bir boşluk kalıyor. Catalyst Control Center ile düzeltilebiliyormuş fakat CCC artık kullanılmıyor. Vision Engine Center ile de düzeltemiyorum. Monitör ayarlarını da denedim ancak otomatik ayar yapsa da yine tam ekran olmuyor. CCC linki ya da ekran boyutunu ayarlamak için bir program var mı? Ya da Vision Engine ile nasıl düzeltebilirim?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu ayar işinizi görür. :)

My Digital flat panel > Scaling options > overscan

24o6mvp.png

Snowmann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu program, monitörün driver'ı olmasına rağmen CRT monitör olarak algılıyor. Ne yapmalıyım?

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
arkadaş niye uğraşıyorsun catalyst ile.ben laptopa HDMI kablosuyla 32" ve 22" lik TV lere bağladım ve tam ekran oldu.bunun için ekran kartımın markası NVİDİA ilede uğraşmadım.yapman gereken ekranı bağladığın anda ekran çözünürlüklerinden monitör2 yi seçmen onaylaman ve tekrar ekran çözünürlüklerinde TV ye uyumlu olan önerilen çözünürlüğü seçmen.bu kadar basit.

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu durumun aynısı benimde başıma geldi,daha önceleri nvidia kart kullanırken böyle bi sorunum yoktu ama hd7850 ekran kartına geçince ekranda scalling yani türkçesiyle ölçekleme sorunuyla cebelleşir oldum ama esas sinir bozucu olanı ise oyunlarda böyle olmasıydı gerçi windowstayken de oluyordu,araştırdığımda gördümki en son çıkan ati driverlarında bu sorun özelliklede hdmı bağlantı kullanan bilgisayarlarda kronik hale gelmiş forumlarda bu sorunla ilgili atinin driver fixlerinimi denemedim başka driverlar mı yüklemedim ama nafile sonradan öğrendimki kesin çözümün ekran kartı-monitör bağlantısının hdmı değilde dvı olarak kullanılmasıydı,o şekil yaptım ve şimdi çok şükür rahatım biraz uzun olduysada kusura bakma..

NEFER

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aynen ben de şu an HDMI kablo ile bağlı scaling yapmadan tam olmuyor mecburen scaling yapacaksın sadece 1920x1080 çözünürlükte tam ekran oluyor diğer modlarda tam ekran olmuyor