Windows 2003 Server Hakkında Yardım

entelsofi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar çalıştıgım şirkete windows 2003 server kurdum.Fakat bu makinaya bir muhasebe programı kurarak şehir dışındaki şubelerimizinde server'daki kurulu olan programa ulaşmalarını istiyorum.

Bunun için ilk önce proğramın kurlu olduğu dosyaya izin vermek gerekiyor galiba ve şubedeki bilgisayarların masa üstlerindeki muhasebe programının kısa yolları tıklayarak servere baglanmalarını istiyorum.

Konu hakkında döküman linki verirseniz veya burda anlatırsanız çok sevinirim arkadaşlar...

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
allah kolaylık versin diyorum şimdiden

olay sadece server 2003 kurmakla bitmiyor ama tavsiyem server bir uzak masaüstü kullanıcı ekleyerek uzakmasa üstü bağlantısı ile çalışman en kolay ve düşük maliyetli olanıdır.

diğer yöntemlenler çok uğraştırıcı diye biliyorum

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
programın ismini söylemelisin. ona göre olur o

Reaksiyon puanı
189
en kolayı terminal service i aktif etmek olacaktır...

dikkat : terminal service kullanıcısının haklarını kısarsan iyi olur sonuçta uzaktanda bağlansa server'in başına geçmiş oluyor...

ouzouz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum sabit bir ip adresin olacak bu ip adresini ile ulasım sağlanabilir ancak. önce şirket adına bir sabit ip yoksa sabit ip al ardından o dış ip ile remote gelebimeleri için permition ları ayarlaman gerekecek

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
nofearman dedi ki:
programın ismini söylemelisin. ona göre olur o

+1

ouzouz dedi ki:
dostum sabit bir ip adresin olacak bu ip adresini ile ulasım sağlanabilir ancak. önce şirket adına bir sabit ip yoksa sabit ip al ardından o dış ip ile remote gelebimeleri için permition ları ayarlaman gerekecek

bunada +1

Ki ayrıca şehir dışındaki bilgisayarlara da bu programı kursan daha iyi olmaz mı? Bu programı kullanmaları için server olması şart değil. Windows XP Professional ile de programı paylaştırabilirsin.Yeter ki XPdede statik bir IP olsun.

Aslında sen daha da açıklamalı yazarsan projeni daha çok yazan olur konuna...

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
cosmo dedi ki:

bunu söyleyerek arkadaşa oldukça yardımcı oldun :)

statik ip şart elbette, muhtemelen böyle programların izne açık server lisansı olur. Lisansı belli kullanıcılara (programı kullanmak istediklerin) açarsın. Onlarada programı kurup lisansı server'dan aldırarak bu işlemi yapabilirsin.

Reaksiyon puanı
189
starik ip çok gerekli değil bence dynamic dns de işini görecektir tabi statik ip gbi iyi olmaz

yakoza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Terminalleri aç guzel kardeşim ama kısıtlı kullanıcılarla aç sadece muhasebeyı yonetsın aynı xp dekı gıbı yetkılerı kısıtlı olsun bunların bir ip uzerınden giriş yapsınlar sonra işlerini gorsunler daha sonra..

Sen bioslardan serverı elektrikler gitsede kapanmaması için ayarlarını degiştir guzel kardeşim..

bazı serıslerı kapanınca açmıyor bazen onları elle manuel açabılırsın ayrıca kayıt defterlerını etkınleştır derım sana kımın nereye gırdıgını gorursun hem uzak masaustu baglantılar v.s hep kayıt altında tut :)

QLusher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benimde evdeki belgelerime ulaşmak için makinama server 2003 kurdum fakat localde bağlantı kurabiliyorum ama internetten bağlantı kuramıyorum bir türlü bu birinci sorundu. ikincisi ise makinamda 3 hdd var ve sadece üzerine server kurulu diski görüyor diğerlerini görmüyor. ama xp ile oturum açıyorum disklerin tamamını görüyorum çözümü nedir yardımlarınızı bekliyorum:)