Soru Windows 11 ekran renkleri bozuldu

snort5436

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Windows 11'de ekran renkleri bozuldu, mesela siyah rengini kırmızı olarak gösteriyor. Sadece siyah, mavi, beyaz ve sarı renklerini veya bunların yanında bir kaç tane renk daha gösteriyor.

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,971
Bir anda kendi kendine mi oldu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu çözümleri deneyin:

1.
Başlangıç > Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Renk filtreleri bölümüne gidin.
Renk filtrelerini aç altında geçiş düğmesini açın.
Ardından, menüden bir renk filtresi seçin. Bütün filtreleri deneyerek size en uygun olanını bulun.

2.
Yüksek karşıtlık modunu açma veya kapatma

Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Yüksek karşıtlık'ı seçin.

Bunları deneyin eğer yazılımsal bir renk sorunu yoksa monitörün renk ayarlarıyla oynamanız gerekebilir, işe yaramazsa veya laptop ise ekranınızda donanımsal bir sorun başlamış olabilir.

snort5436

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bir anda kendi kendine mi oldu?

Şu çözümleri deneyin:

1.
Başlangıç > Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Renk filtreleri bölümüne gidin.
Renk filtrelerini aç altında geçiş düğmesini açın.
Ardından, menüden bir renk filtresi seçin. Bütün filtreleri deneyerek size en uygun olanını bulun.

2.
Yüksek karşıtlık modunu açma veya kapatma

Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Yüksek karşıtlık'ı seçin.
Bilgisayar masaüstü, toplamıştım pc yi geri açtığımda böyle oldu, yani evet kısaca bir anda kendi kendine oldu diyebilirim. Sunduğunuz çözümleri deneyeceğim.

Ayarlar ile bir sorun var çok büyük ihtimalle, yüksek karşıtlığa giremiyorum çıkmıyor.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,483
Bilgisayar masaüstü, toplamıştım pc yi geri açtığımda böyle oldu, yani evet kısaca bir anda kendi kendine oldu diyebilirim. Sunduğunuz çözümleri deneyeceğim.

Ayarlar ile bir sorun var çok büyük ihtimalle, yüksek karşıtlığa giremiyorum çıkmıyor.
Yeni toplayıp format atmışsan Windows hatalı ekran kartı driver`i kurmuş otomatiken

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
İşlemci Intel ise Intel driver assistant indirip onun aracılığıyla kontrol edebilirsiniz, güncel değilse otomatik günceller. Başka işlemci markalarında da buna benzer programlar var. Drive Boost programı tarzı programları zorda kalmadıkça tavsiye etmem zira uyumsuz sürücüler kurabiliyor. İşlemci sürücüsü ile alakalı bir durum da olabilir hani kimsenin düşünmediği ama kontrol edilmesinde fayda olan bir durum olarak