Windows 10'dan Windows 7'ye Nasıl Geçebilirim?

Megadeth_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar arkadaşlar.

Windows 10 işletim sistemini kullanıyorum ama 7'ye geçmek istiyorum. Sebebine gelecek olursam, arayüz olsun, görüntü olsun, kullanış olsun neredeyse hiç bir şeyini beğenmedim ama en büyük problem bu değil. En büyük problem internet sıkıntısı. Eğer durumu merak ediyorsanız sizleri bu konuya davet ediyorum. İşin komiği biraz araştırdığımda bir çok kullanıcının benimle aynı sorunu paylaştığını öğrendim.

Bilgisayarımı garantisine verip baktırdım, sorun çözüldü diye geri geldi. Ama aynı problem devam ediyor. Cidden bilgisayar kullanmaktan soğudum. Bu yazıları bile not defterine yazıyorum şu an, internetimin olduğu bir vakit konuyu açacağım. Daha önceki kullandığım leptop windows 7 idi ve kesinlikle böyle bir sıkıntı yoktu. Evdeki diğer bilgisayar Windows 7, onda da bir problem yok.

Uzun lafın kısası, Windows 7'ye geri dönebiliyor muyum? Yoksa bir yere para ödemem gerekiyor mu? Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Not: Bu leptopla Windows 10'a geçmedim, aldığımda böyleydi zaten.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Windows 7'ye ait iso dosyalarını zaten Microsoft'a ait indirme linklerinden edinebilirsiniz.
Aşağıdaki programla istediğiniz Windows versiyonunu Microsoft'a ait siteden yasal olarak indirebilirsiniz.
Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Ancak bu indirdiğiniz iso'yu kullanabilmeniz için lisansınızın olması gerekir yoksa 3 gün sonra lisans bulunamadı diyip bir daha açılmaz.
Lisans konusunda ise Windows 10 Pro işletim sistemine sahipseniz Windows 7 Pro için aynı anahtarı kullanabilirsiniz, onun dışında bilmiyorum.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
internet sorunun büyük ihtimal driver kaynaklı. Sıfırdan windows 10 kurulumu yapıp deneyebilirsin. Hatta kurulumdan sonra bilgisayarı internete bağlamadan wifi sürücülerini üreticinin sitesinden indirip manuel kurarak deneyebilirsin.
Yeni bir bilgisayarda Windows 7 ile performans kaybı yaşayabilirsin Windows 10'a göre. Ama yine de Windows 7 yüklemek istersen direkt microsoft üzerinden orijinal ISO indirme linkleri verebilirim. Ayrıca Windows 7 Pro lisansını da 40 TL'ye temin edebilirim :)
Windows 10 Pro Lisans Satışları Başladı