Merhaba;Merhaba arkadaşlar. Laptopa SSD taktım. Her şey normal. Kapat dersem hızlı, açarken hızlı fakat yeniden başlat dediğimde 40 sn sonra açıyor. Sizce sorun nedir?
Hızlı başlatma nedir?
Hızlı başlatma, Windows 8, 8.1 ve 10 işletim sistemlerinde bulunan ve bilgisayarınızın kapatıldıktan sonra daha hızlı başlatılmasına yardımcı olan bir ayardır. Windows bunu yapmak için kapatma sırasında sistem bilgilerini bir dosyaya kaydeder ve böylelikle bilgisayarınızı yeniden açtığınızda Windows bu sistem bilgilerini kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatmak yerine sürdürür. Varsayılan olarak Hızlı başlatma açıktır. (bkz. Windows yardım ve destek)
Laptopa SSD taktım.
"Yeniden başlat" işleminde bilgisayar %100 kapanıp tekrar açılıyor.fakat şöyle bir sorum var diğer laptopta böyle değil. yani yeniden başlat dediğimde direk açıyor. masaüstü pc dede aynı.
Windows dışında yüklü programlar varsa, bunların arka planda başlayan servisleri nedeniyle yeniden başlat sırasında bir gecikme yaşanıyor olabilir.Sıfır kurdum hersey normal versiyonlarda ayni. Hatta ayni usb den kuruyorum aylardir. Boot filan hepsi normal ama yok olmuyo. Açma kapatma bi o kadar hizli. Yeniden başlat dediğimde bekliyor.