Windows 10 yavaş yeniden başlatma sorunu

GÖKHAN112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Laptopa SSD taktım. Her şey normal. Kapat dersem hızlı, açarken hızlı fakat yeniden başlat dediğimde 40 sn sonra açıyor. Sizce sorun nedir?

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525

Şuradan birşeyler bulabileceğinizi umuyorum.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Merhaba arkadaşlar. Laptopa SSD taktım. Her şey normal. Kapat dersem hızlı, açarken hızlı fakat yeniden başlat dediğimde 40 sn sonra açıyor. Sizce sorun nedir?
Merhaba;
Hızlı başlatma nedir?
Hızlı başlatma, Windows 8, 8.1 ve 10 işletim sistemlerinde bulunan ve bilgisayarınızın kapatıldıktan sonra daha hızlı başlatılmasına yardımcı olan bir ayardır. Windows bunu yapmak için kapatma sırasında sistem bilgilerini bir dosyaya kaydeder ve böylelikle bilgisayarınızı yeniden açtığınızda Windows bu sistem bilgilerini kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatmak yerine sürdürür. Varsayılan olarak Hızlı başlatma açıktır. (bkz. Windows yardım ve destek)

Herhangi bir sorun yok, böyle olması normal; çünkü yeniden başlatma işleminde hızlı başlatma devreye girmez.

Hızlı başlatma.png

GÖKHAN112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fakat şöyle bir sorum var diğer laptopta böyle değil. yani yeniden başlat dediğimde direk açıyor. masaüstü pc dede aynı.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Laptopa SSD taktım.
fakat şöyle bir sorum var diğer laptopta böyle değil. yani yeniden başlat dediğimde direk açıyor. masaüstü pc dede aynı.
"Yeniden başlat" işleminde bilgisayar %100 kapanıp tekrar açılıyor.
Diğer dizüstü ve masaüstü bilgisayarının yeniden başlatma süresi daha kısa olabilir.
Bunun nedeni: yüklü olan Windows sürüm farkından olabilir, başlangıçta açılan programlar ve servislerden kaynaklı olabilir veya BIOS menüsünde Önyükleme (Boot) önceliği SSD'de olmadığından olabilir. Boot Order'ı kontrol edin (Boot Options/StartUp gibi farklı adlandırmalarla da geçebilir) SSD birinci sırada değilse, birinci sıraya alın.
Windows temiz kurulum ile SSD'ye yüklenmeden kurulu sistem HDD'den SSD'ye taşındıysa/klonlandıysa, olabilir.
Aklıma gelen belli başlı olası nedenler şimdilik bunlar. :)

GÖKHAN112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıfır kurdum hersey normal versiyonlarda ayni. Hatta ayni usb den kuruyorum aylardir. Boot filan hepsi normal ama yok olmuyo. Açma kapatma bi o kadar hizli. Yeniden başlat dediğimde bekliyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Sıfır kurdum hersey normal versiyonlarda ayni. Hatta ayni usb den kuruyorum aylardir. Boot filan hepsi normal ama yok olmuyo. Açma kapatma bi o kadar hizli. Yeniden başlat dediğimde bekliyor.
Windows dışında yüklü programlar varsa, bunların arka planda başlayan servisleri nedeniyle yeniden başlat sırasında bir gecikme yaşanıyor olabilir.

Dizüstüne bağlı başka aygıt varsa (harici depolama birimi, yazıcı vesaire), yeniden başlatı etkileyebilir.

SSD'nin markası nedir? Diğer cihazlarında da aynı marka SSD mi kullanıyorsun?

GÖKHAN112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet genelde wd kullanirim