• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 & Windows 8.1

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Evet arkadaşlar işletim sistemi olarak windows 10'a geçmelimiyiz.Yoksa eski lettopla gelen windows 8.1 de kalmalımıyız.Yorumlarınızı alalım.

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
Şu ana kadar çıkmış en iyi işletim sistemi 1 linux herhangi bir dağıtım 2 windows 7 3 windows xp ötesi yok.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Tabi ki Windows 7.
Geçebiliyorsan Linux'e geç.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Win 8.1'in optimizasyon sorunları çok fazla. Win 10 öneririm.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Hocam inanın sırf windows 10u denemek için lisans aldım ama gerçekten uyumluluk problemleri var windows 7te geri döndüm.
Daha windows 10 tam stabile hale gelmedi gibi bu nedenden dolayı acaba Windows 8.1 dönsem diye düşündüm de bakayım.Şuan Windows 10 kullanıyorum.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Ben 2 ayda bir Windows 7 ile 10 arasında sürekli geçiş yapıyorum , 2 sindede herhangi bir sorunum yok , 10 da gereksiz çok özellik var bazı uygulamaları siliyorum , servisleri kapıyorum . Ama uğraşamam fazlalıkla diyorsan 7 .

8.1 hiç düşünme .

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
@eronis @Mrtaltg Linux'la ilgilenen mod arkadaşlarımız sana yardımcı olacaktır.
Teşekkür ederim.Konuşacam kendileriyle.
--- Gönderi Güncellendi ---
Ben 2 ayda bir Windows 7 ile 10 arasında sürekli geçiş yapıyorum , 2 sindede herhangi bir sorunum yok , 10 da gereksiz çok özellik var bazı uygulamaları siliyorum , servisleri kapıyorum . Ama uğraşamam fazlalıkla diyorsan 7 .

8.1 hiç düşünme .
Eyv hocam sağol.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
İndirdim.@Mrtaltg dostum şuan indirdim.Rufus ile boot yaptım.Burdan sonra nasıl olacak acaba ?
yctdkmYGT9uqYPf9QMe9fA.png

Son düzenleme:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Win 7 tabiki daha iyi fakat win8.1 ile win10 karşılaştırması olduğu için win10'u söyledim.
Windows 10'un 7'ye karşı birkaç avantajından bahsedeyim mi ?
1- Sürücüleri kendi bulup kuruyor
2- 6. Nesilin sonrusındaki intel işlemciler sadece W10 ile rahat çalışması için tasarlandı. Bildiğim kadarıyla tepki gelince patch geldi ama yine de böyle bir girişim oldu. Eski versiyonları çöpe atmaya zorluyor MS.
3- Bildiğim kadarıyla WannaCry'dan en az etkilenen versiyon W10 oldu. Nedeni ise MS güvenlik güncellemelerini bilinçli olarak diğer versiyonlara başta çıkarmadı ve insanların veri kaybetmesini bekledi. Müşterilerine sanki son ürünü almadıkları için ders vermeye çalıştılar. Ama şu var, W10 kullanıcısı değilsen hep kazık yiyeceksin. MS her fırsatta intikam alırcasına sorun yaşatacak ve siz bir şey dediğinizde W10 satın alın diyecekler dalga geçer gibi.

Sorun işletim sistemi versiyonlarında değil, onları yapan firmada...
Daha windows 10 tam stabile hale gelmedi gibi bu nedenden dolayı acaba Windows 8.1 dönsem diye düşündüm de bakayım.Şuan Windows 10 kullanıyorum.
Windows 10'un kararlılık konusunda sorunları nadir olur ama oldu mu da saç baş yoldurur. Daha önce A wifi kartı yeni bir W10 güncellemesinin ardından çalışmayı durdurdu ve MS tek patch'i yine Win Update üzerinden dağıttı. İnternete bağlanamayan adam onu nasıl indirsin ? :D Belki yaptığı güncellemeyi kaldırmayı akıl eder biraz anlıyorsa böylece eski haline dönderir ve güncelleme çıktığını da öğrenince hemen yapar.

Ama dediğim gibi kararsızlıkları nadirdir ve bir donanıma spesifik oluyor genelde. O donanımı kullanan şanssızlardansan geçmiş olsun :D

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
2- 6. Nesilin sonrusındaki intel işlemciler sadece W10 ile rahat çalışması için tasarlandı. Bildiğim kadarıyla tepki gelince patch geldi ama yine de böyle bir girişim oldu. Eski versiyonları çöpe atmaya zorluyor MS.
3- Bildiğim kadarıyla WannaCry'dan en az etkilenen versiyon W10 oldu. Nedeni ise MS güvenlik güncellemelerini bilinçli olarak diğer versiyonlara başta çıkarmadı ve insanların veri kaybetmesini bekledi. Müşterilerine sanki son ürünü almadıkları için ders vermeye çalıştılar. Ama şu var, W10 kullanıcısı değilsen hep kazık yiyeceksin. MS her fırsatta intikam alırcasına sorun yaşatacak ve siz bir şey dediğinizde W10 satın alın diyecekler dalga geçer gibi.

Windows 10'un kararlılık konusunda sorunları nadir olur ama oldu mu da saç baş yoldurur. Daha önce A wifi kartı yeni bir W10 güncellemesinin ardından çalışmayı durdurdu ve MS tek patch'i yine Win Update üzerinden dağıttı. İnternete bağlanamayan adam onu nasıl indirsin ? :D Belki yaptığı güncellemeyi kaldırmayı akıl eder biraz anlıyorsa böylece eski haline dönderir ve güncelleme çıktığını da öğrenince hemen yapar.

Ama dediğim gibi kararsızlıkları nadirdir ve bir donanıma spesifik oluyor genelde. O donanımı kullanan şanssızlardansan geçmiş olsun :D
işte o saç baş yoldurması ahhhh ahhhhhhhhh. Aga mario oynamak istiyorum ya.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

Microsoft dediğin firma yılların çakalı, işini yolunu yordamını ve kitlesini nasıl hizaya getireceğini bilir. Biraz komplo teorisi konuşalım, son kullanıcı doğrudan zarar görmediği sürece her şeyi yapabildiğin Amerika'da faaliyet süren Microsoft'un bu WannaCry tarzı işlerde bir parmağı olduğuna inanıyorum.

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
Microsoft dediğin firma yılların çakalı, işini yolunu yordamını ve kitlesini nasıl hizaya getireceğini bilir. Biraz komplo teorisi konuşalım, son kullanıcı doğrudan zarar görmediği sürece her şeyi yapabildiğin Amerika'da faaliyet süren Microsoft'un bu WannaCry tarzı işlerde bir parmağı olduğuna inanıyorum.
Bu wannacry olayı benimde aklımı kurcalıyor.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
işte o saç baş yoldurması ahhhh ahhhhhhhhh. Aga mario oynamak istiyorum ya.
Tavsiyem, ille de oyun diyorsan Dual Boot yap böylece sistem güvenliğini tehlikeye atmadan abuk subuk trainer'lar, patch'ler, crack'ler yada oyun sandığın virüsler sistemini rahatsız edemez :D Ayrıca Windows bölümünde en basit şifreni bile girme. Ben öyle yapıyorum böylece güvenlik konusunda kaygım yok ama oyunlarımı oynuyorum ve daha da iyisi uyumluluk sorunum yok :)
Doğrdudan Microsoft'un parmağı olduğunu düşünmüyorum ama şu var ki Windows ile dosya paylaşımı yapmaya yarayan Samba bile GNU/Linux ortamında WannaCry hedefi oldu :D Günlük kullanımda neden MS'nin ismini duymak istemediğimi anlamışsınızdır sanırım ? :D

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
Tavsiyem, ille de oyun diyorsan Dual Boot yap böylece sistem güvenliğini tehlikeye atmadan abuk subuk trainer'lar, patch'ler, crack'ler yada oyun sandığın virüsler sistemini rahatsız edemez :D Ayrıca Windows bölümünde en basit şifreni bile girme. Ben öyle yapıyorum böylece güvenlik konusunda kaygım yok ama oyunlarımı oynuyorum ve daha da iyisi uyumluluk sorunum yok :)

Doğrdudan Microsoft'un parmağı olduğunu düşünmüyorum ama şu var ki Windows ile dosya paylaşımı yapmaya yarayan Samba bile GNU/Linux ortamında WannaCry hedefi oldu :D Günlük kullanımda neden MS'nin ismini duymak istemediğimi anlamışsınızdır sanırım ? :D
Crack konusuna gelirsek korsana karşıyım aga :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Crack konusuna gelirsek korsana karşıyım aga :)
Karşıysan da bazı daha az popüler ücretsiz oyunlar yada single player oyunda daha hızlı ilerlemek yada biraz hırs çıkarıp fantazi yapmak için Trainer kullanabilirsin değil mi ? :D Dying Light'ta zombiler kafamı mı bozdu ? Tüm leveller 25'e, Legend 250'ye, bütün yetenekler açık, Volatile Hunter giysisi olmazsa olmaz, 50-60 tane medikit alırım muhakkak yanıma ihtiyaçtan fazlasını alırım neden ? Aç gözlüyüm :D Sonra geceleri volatile'leri keserim, biçerim, doğrarım :D Hele ki o seviyede basit silahlar bile 400-500 vuruyor, genelde 1000 üstü vuruyor silahların çoğu :D Önüme gelen zombiye tek atıyorum, volatile'ler bir de şu ağır vasıta zombiler hala biraz zorluyor tabi :)

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
Karşıysan da bazı daha az popüler ücretsiz oyunlar yada single player oyunda daha hızlı ilerlemek yada biraz hırs çıkarıp fantazi yapmak için Trainer kullanabilirsin değil mi ? :D
Tabikide hayır. Lan f1 ölümsüzlükmüydü yaa hıı? Yok bişey :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Tabikide hayır. Lan f1 ölümsüzlükmüydü yaa hıı? Yok bişey :)
Sadece Single Player'da kullanırım ama. Multi'de asla hile kullanmam çünkü diğerleri keriz mi ? Ben aşırı güçlüysem onlara yardım edemem ve edersem de onların XP'lerini çalmış olurum.

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
Sadece Single Player'da kullanırım ama. Multi'de asla hile kullanmam çünkü diğerleri keriz mi ? Ben aşırı güçlüysem onlara yardım edemem ve edersem de onların XP'lerini çalmış olurum.
Hocam sizi savaş oyunlarımıza alalım gaza gelip hile açtıran ve sonra oyunu bıraktıran oyunlar: CS:GO ve Tabikide olmazsa olmaz gta online :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Gece bana öm atmış kendisi şu an çevrimiçi geri dönüş yapar sanırım
Sorunu çözmüş kendi başına :)
Multiplayer oyunda onu yapmam :D Trainer kullanmanın avantajları var. Hile kullanmanın avantajları var. Normal oynarkenki anda içinde bulunduğun stres yüzünden göremediğin, bulamadığın şeyleri öğrenebilir ve daha iyi bir oyuncu olabilirsin. Bu güzelliği var. Ama iki tarafın rekabet ettiği bir oyunu bozmam çünkü rekabet daha eğlenceli :)

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Sorunu çözmüş kendi başına :)
Multiplayer oyunda onu yapmam :D Trainer kullanmanın avantajları var. Hile kullanmanın avantajları var. Normal oynarkenki anda içinde bulunduğun stres yüzünden göremediğin, bulamadığın şeyleri öğrenebilir ve daha iyi bir oyuncu olabilirsin. Bu güzelliği var. Ama iki tarafın rekabet ettiği bir oyunu bozmam çünkü rekabet daha eğlenceli :)
Uğraşıyorum da bune heryer de ayrı bir şey debi derya ya bu ubuntu :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Uğraşıyorum da bune heryer de ayrı bir şey debi derya ya bu ubuntu :D
Mac kullanıcıları da DMG ile baş ağrıtıyorlar başta. Exe yerine deb geldi sadece. Kurulmlar daha hızlı, daha güvenli vs.
İlk 1 hafta biraz bu ne demen normal, ben de aynıydım :D Tabi kişiden kişiye değişir. 2 güne terminal komutlarının çoğunu öğrenmiştim ben. Özellikle APT komutlarını öğrenmeni tavsiye ederim. Ama şart değil.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Mac kullanıcıları da DMG ile baş ağrıtıyorlar başta. Exe yerine deb geldi sadece. Kurulmlar daha hızlı, daha güvenli vs.
İlk 1 hafta biraz bu ne demen normal, ben de aynıydım :D Tabi kişiden kişiye değişir. 2 güne terminal komutlarının çoğunu öğrenmiştim ben. Özellikle APT komutlarını öğrenmeni tavsiye ederim. Ama şart değil.
Bizler de yeni kullanıcılar olarak sayeniz de öğrenecez inşallah :D