Windows 10 ürün kimliği

_Muhammetyılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dün sıfırladığım windows 10 bilgisayarımda fotoğrafını çektiğimden farklı bir ürün kimliği bulunmakta microsoft sıfırlandığında ürün kimliğini değiştiriyor mu?

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
ürün kimliğini bir yere not et.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Product ID: (Product Identifier/Ürün Kimliği) ürünü etkinleştirdiğinizde bilgisayarınızın yapılandırmasını göre oluşturulan benzersiz bir kimlik parametresidir. Bu parametre siz veya bilgisayarınız hakkında herhangi bir bilgi içermez ancak sizi tanımlamak için kullanılabilir. Ürün kimliği parametresi ve ürünün seri numarası, aktivasyon kodu oluşturmak için kullanılır. Bu bağlamda; sıfırlama, yeniden yükleme, geri yükleme, Windows Update ve sürüm yükseltmelerinden sonra, cihaz konfigürasyonu değişeceğinden ürün kimliği de değişebilir.

_Muhammetyılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolasın hocam bir de sıfırladıktan sonra başta windows etkin değildi sorun giderin diyordu gider dedim daha sonra yeniden başlattı etkinleşti normal mi bu arada ürün anahtarı elimde yok windows yüklü almıştım bilgisayarı

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Güvenlik ya da başka bir nedenden dolayı ürün etkinleştirmesi devre dışı kalmış olabilir.
Ürün anahtarınız BIOS/UEFI'ye gömülü olarak geldiği için ürün anahtarını girmeniz muhtemelen istenmemiştir. Öyle ki; önemli bir donanım değişikliği yapmadığınız ve cihaz hasar görmediği sürece, mevcut işletim sistemini yeniden yüklemeniz veya sıfırlamanız durumunda, ürün anahtarı kullanmanız gerekmez ve kurulum işleminden bir süre sonra internet bağlantısı ile birlikte sisteminiz otomatik olarak etkinleştirilir.