Windows 10 Sürümleri

Reaksiyon puanı
13
Merhaba, bugün Windows 10 Tüm Sürümlerin olduğu bir iso indirdim ve bir sürü sürüm çıktı.

Education
Education VL
Enteriprise VL
Pro VL
XL

Bu sürümlerin hepsinin ne olduğunu açıklayabilir misiniz?

Teşekkürler

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Nereden indirdiğinizi bilmiyorum ama hepsini indirmenize gerek yoktu, hangisine ihtiyacınız varsa onu microsoft'un sitesinden, orijinalini doğrudan indirebilirsiniz. Link: Windows 10'u İndirin
Hem daha güvenlidir. ;)

En düşük özelliklisinden gelişmişine doğru sırayla;

Pro---> sürümünün özelliklerine microsoft'un sitesinden bakabilirsin, özellikleri tek tek yazmıyorum: Windows 10 Sürümlerini Karşılaştırın | Home ve Pro

Enterprise---> Pro'nun tüm özelliklerine sahiptir ve ayrıca AppLocker, Device Guard, DirectAccess, Windows To Go vs.vs gibi ek özellikler kullanıcılara sunar.

Education---> Enterprise sürümünün akademik versiyonudur. Okullar, kolejler ve üniversiteler için sunulur.

"VL" lisans tipini ifade ediyor. Aynı lisans anahtarı ile birden fazla bilgisayardaki ürün aktive edilebilir.

Sonunda VL yazmayanlar, muhtemelen "Retail" sürümdür; bir lisansı yalnız bir bilgisayarda kullanabilirsiniz.

"XL" yazan konusunda bir bilgim yok. Modifiye/değiştirilmiş bir sistem olabilir. Eğer VL yazacakken yanlışlıkla XL yazdıysanız, o zaman o muhtemelen Home sürümüdür. Onun da özelliklerine yukarıdaki paylaştığım linkten bakabilirsin.