Bilgisayarı sıfırlama bölümünde Herşeyi Sil kısmında 2 adet seçenek var. 2. seçeneği 1.seçenekten farkı sürücü temizleme. Sürücünün temizlenmesinin ne tür yararı olur ?
Ben her ikisini de yaptım. 2. seçeneği uygularsanız tamamen sıfırlarsınız. Yüklü tüm uygulamalarınız silinir. Yepyeni olur yani sistem. Birinci seçenek te yüklü uygulamalarınız kalır. 2. seçenek te işlem epey uzun sürüyor. Ama en temizi ve sağlamı 2. seçenek.Bilgisayarı sıfırlama bölümünde Herşeyi Sil kısmında 2 adet seçenek var. 2. seçeneği 1.seçenekten farkı sürücü temizleme. Sürücünün temizlenmesinin ne tür yararı olur ?
2.secenegi secerek baslattim. Bilgisayarimda performans artisi yasayabilir miyim? 5400 rpm hdd ile kim bilir kac saar surerBen her ikisini de yaptım. 2. seçeneği uygularsanız tamamen sıfırlarsınız. Yüklü tüm uygulamalarınız silinir. Yepyeni olur yani sistem. Birinci seçenek te yüklü uygulamalarınız kalır. 2. seçenek te işlem epey uzun sürüyor. Ama en temizi ve sağlamı 2. seçenek.
O secenekle hic formatlamadim genelde 1.secenekle formatlardim. Hp laptobumu ilk aldigimda yuklu olan programlar silinmezdi. Pc nin kendisiyle gelen programlari bir kacini sildiydim formattan sonra tekrar geri yuklerdi. Bu secenekte bilgisayarla gelen programlari ve driverleri siler mi?Gereksiz dosyaların, yani kaldırdığın uygulamaların atık dosyalarını temizler. Tavsiye ederim.
Bilgisayarda önceden yüklü olan yazılımlara bloatware deniyor, galiba siz bunlardan bahsediyorsunuz. 2. seçenek ile sıfırladığınızda bunlar silinir mi bilmem, ama sistemdeki bütün bloatware'leri silmek için PC Decrapifier isimli programı kullanabilirsiniz. Belki ilerde lazım olur diye söyleyeyim dedim2.secenegi secerek baslattim. Bilgisayarimda performans artisi yasayabilir miyim? 5400 rpm hdd ile kim bilir kac saar surer. Bilerek gece baslatti sabah baslatip saatlerce bekleyip sikilmaktansa uyuyup sabah a kadar bitirmesi daha iyi
.
--- Gönderi Güncellendi ---
O secenekle hic formatlamadim genelde 1.secenekle formatlardim. Hp laptobumu ilk aldigimda yuklu olan programlar silinmezdi. Pc nin kendisiyle gelen programlari bir kacini sildiydim formattan sonra tekrar geri yuklerdi. Bu secenekte bilgisayarla gelen programlari ve driverleri siler mi?
Dosyalarla ilgili o. Ben programlar ve driverden bahsediyorum.Yanlış bilgiler var. Her iki seçenekte de bilgisayardaki her dosya ve uygulama silinir. İkinci seçenek zaten açıklamasında da yazmış, dosyaları geri dönülemeyecek şekilde kaldırır, low level format yani.
Bilgisayarı satmıyorsanız 2. seçeneği seçip boşu boşuna beklemeyin. 1. seçenek ile devam edin.
Kolay anlaşılsın diye şöyle söyleyeyim, 1. seçenek "hızlı biçimlendir", 2. seçenek ise "biçimlendir" oluyor.
Programları ve driverları bırakır diye birşey dedim mi? İki seçenek de sıfırlar tamamen formatlar. 2. seçenek low level format atar, bilgisayarı elden çıkarmayacaksan gerek yok.Dosyalarla ilgili o. Ben programlar ve driverden bahsediyorum.
Bilgisayari elden cikarmicam. Yani 2 secenekle de formatlarsan ayni kapiya cikiyor diyorsun ?Programları ve driverları bırakır diye birşey dedim mi? İki seçenek de sıfırlar tamamen formatlar. 2. seçenek low level format atar, bilgisayarı elden çıkarmayacaksan gerek yok.
Geçmiş olsun sıkıntısız hallettiğinize sevindim. 2. seçenek ile yaptınız işlemi değil mi?Format islemi tamamlandi sukurler olsun acildi.![]()
Evet fakat formattan sonra bilgisayarima giriyorum hicbir simge yok uzerinde calisiyor diyor 5 10 dk bekledikten sonra simgeler geliyordu tekrar formatladimBen en son masa üstü olan bilgisayarımı 2. seçenekte sıfırlamıştım. Tertemiz yep yeni olmuştu yani. O zamandan beri W10' u sorunsuzca kullanıyorum. Sürekli de güncellemesini yapıyorum sıkıntı yok.
--- Gönderi Güncellendi ---
Geçmiş olsun sıkıntısız hallettiğinize sevindim. 2. seçenek ile yaptınız işlemi değil mi?
Tesekkurler...Hayırlı olsun dostum