Windows 10 Sıfırlama

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bilgisayarı sıfırlama bölümünde Herşeyi Sil kısmında 2 adet seçenek var. 2. seçeneği 1.seçenekten farkı sürücü temizleme. Sürücünün temizlenmesinin ne tür yararı olur ?

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    219 KB · Görüntüleme: 2,841

developerman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Bilgisayarı sıfırlama bölümünde Herşeyi Sil kısmında 2 adet seçenek var. 2. seçeneği 1.seçenekten farkı sürücü temizleme. Sürücünün temizlenmesinin ne tür yararı olur ?

Gereksiz dosyaların, yani kaldırdığın uygulamaların atık dosyalarını temizler. Tavsiye ederim.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Ben her ikisini de yaptım. 2. seçeneği uygularsanız tamamen sıfırlarsınız. Yüklü tüm uygulamalarınız silinir. Yepyeni olur yani sistem. Birinci seçenek te yüklü uygulamalarınız kalır. 2. seçenek te işlem epey uzun sürüyor. Ama en temizi ve sağlamı 2. seçenek.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Ben her ikisini de yaptım. 2. seçeneği uygularsanız tamamen sıfırlarsınız. Yüklü tüm uygulamalarınız silinir. Yepyeni olur yani sistem. Birinci seçenek te yüklü uygulamalarınız kalır. 2. seçenek te işlem epey uzun sürüyor. Ama en temizi ve sağlamı 2. seçenek.
2.secenegi secerek baslattim. Bilgisayarimda performans artisi yasayabilir miyim? 5400 rpm hdd ile kim bilir kac saar surer :) . Bilerek gece baslatti sabah baslatip saatlerce bekleyip sikilmaktansa uyuyup sabah a kadar bitirmesi daha iyi :) .
--- Gönderi Güncellendi ---
Gereksiz dosyaların, yani kaldırdığın uygulamaların atık dosyalarını temizler. Tavsiye ederim.
O secenekle hic formatlamadim genelde 1.secenekle formatlardim. Hp laptobumu ilk aldigimda yuklu olan programlar silinmezdi. Pc nin kendisiyle gelen programlari bir kacini sildiydim formattan sonra tekrar geri yuklerdi. Bu secenekte bilgisayarla gelen programlari ve driverleri siler mi?

farukdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
2.secenegi secerek baslattim. Bilgisayarimda performans artisi yasayabilir miyim? 5400 rpm hdd ile kim bilir kac saar surer :) . Bilerek gece baslatti sabah baslatip saatlerce bekleyip sikilmaktansa uyuyup sabah a kadar bitirmesi daha iyi :) .

O secenekle hic formatlamadim genelde 1.secenekle formatlardim. Hp laptobumu ilk aldigimda yuklu olan programlar silinmezdi. Pc nin kendisiyle gelen programlari bir kacini sildiydim formattan sonra tekrar geri yuklerdi. Bu secenekte bilgisayarla gelen programlari ve driverleri siler mi?
Bilgisayarda önceden yüklü olan yazılımlara bloatware deniyor, galiba siz bunlardan bahsediyorsunuz. 2. seçenek ile sıfırladığınızda bunlar silinir mi bilmem, ama sistemdeki bütün bloatware'leri silmek için PC Decrapifier isimli programı kullanabilirsiniz. Belki ilerde lazım olur diye söyleyeyim dedim :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yanlış bilgiler var. Her iki seçenekte de bilgisayardaki her dosya ve uygulama silinir. İkinci seçenek zaten açıklamasında da yazmış, dosyaları geri dönülemeyecek şekilde kaldırır, low level format yani.

Bilgisayarı satmıyorsanız 2. seçeneği seçip boşu boşuna beklemeyin. 1. seçenek ile devam edin.

Kolay anlaşılsın diye şöyle söyleyeyim, 1. seçenek "hızlı biçimlendir", 2. seçenek ise "biçimlendir" oluyor.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Yanlış bilgiler var. Her iki seçenekte de bilgisayardaki her dosya ve uygulama silinir. İkinci seçenek zaten açıklamasında da yazmış, dosyaları geri dönülemeyecek şekilde kaldırır, low level format yani.

Bilgisayarı satmıyorsanız 2. seçeneği seçip boşu boşuna beklemeyin. 1. seçenek ile devam edin.

Kolay anlaşılsın diye şöyle söyleyeyim, 1. seçenek "hızlı biçimlendir", 2. seçenek ise "biçimlendir" oluyor.
Dosyalarla ilgili o. Ben programlar ve driverden bahsediyorum.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Dosyalarla ilgili o. Ben programlar ve driverden bahsediyorum.
Programları ve driverları bırakır diye birşey dedim mi? İki seçenek de sıfırlar tamamen formatlar. 2. seçenek low level format atar, bilgisayarı elden çıkarmayacaksan gerek yok.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Programları ve driverları bırakır diye birşey dedim mi? İki seçenek de sıfırlar tamamen formatlar. 2. seçenek low level format atar, bilgisayarı elden çıkarmayacaksan gerek yok.
Bilgisayari elden cikarmicam. Yani 2 secenekle de formatlarsan ayni kapiya cikiyor diyorsun ?
3 saate %92 oldu :( Neyse sabaha kadar biter...

Ekli dosyalar

• 20170126_025925.jpg
    20170126_025925.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 4,282

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Aynen aynı kapıya çıkıyor.

Teknik detayına girmeye yoruldum.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Cevaplar icin herkese tesekkur ederim. Iyi forumlar...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
İngilizce biliyorsan.

• Quick format. A fast formatting does not actually delete the data. Instead, it only creates a new datasheet so that new data can be written to the volume. The old data is almost completely intact.
  • Full format. The normal formatting will usually do a bit, more than a fast formatting, depending on the operating system. In a full filetable format are deleted and some or all of the data may be overwritten. Some operating systems have a "safe format" that overwrites the entire drive with 0 s. They know this is happening because it will take very long.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
%100 oldu sonra kapandi ve acildi boyle bir ekran geldi ne yapmaliyim? Bilgisayarima birsey mi oldu?

Ekli dosyalar

• 20170126_031322.jpg
    20170126_031322.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 3,470

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
F1 dedim bakalim hayirlisi. Insallah birsey olmaz.

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Internetteki videolarda kabul ediyorlardi. Bilgisayar sorunsuzca aciliyordu insallah benim ki de oyle olur. Suan windows yukleniyor bolumune geldi.

Ekli dosyalar

• 20170126_033809.jpg
    20170126_033809.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 3,216

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

teknik detaylara buradanda bakabilirsin : TPM Kilitlenmesini Sıfırlama

Ancak lisans sorunu yaşama ihtimalin olabilir. Yani elinde lisans key yoksa bir ihtimal TPM (Trusted Platform Modul) sıfılaması sana problem çıkarabilir. Benim görüşüm çıkarmayacağı yönünde. Ancak Bit Locker ve ilişkili işlemler ve ayarlar yapmış iseniz, TPM için daha öncede Bit Locker aracılığı ile parola belirlediyseniz sorun yaşama ihtimaliniz var. Eğer daha önce bunlarla ilgili herhangi bir ayar yapmadıysanız sorun yaşama ihtimaliniz düşük.

Saygılarımla

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Format islemi tamamlandi sukurler olsun acildi. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Geçmiş olsun TPM ile bir ilgisi yok ama bir daha sıfırlama yaparsanız 1.yi seçin. Yoksa 3 saat diskin tüm bitlerine 0 yazılmasını beklersiniz.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Ben en son masa üstü olan bilgisayarımı 2. seçenekte sıfırlamıştım. Tertemiz yep yeni olmuştu yani. O zamandan beri W10' u sorunsuzca kullanıyorum. Sürekli de güncellemesini yapıyorum sıkıntı yok.
Format islemi tamamlandi sukurler olsun acildi. :)
Geçmiş olsun sıkıntısız hallettiğinize sevindim. 2. seçenek ile yaptınız işlemi değil mi?

[Fi]Lounge

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Ben en son masa üstü olan bilgisayarımı 2. seçenekte sıfırlamıştım. Tertemiz yep yeni olmuştu yani. O zamandan beri W10' u sorunsuzca kullanıyorum. Sürekli de güncellemesini yapıyorum sıkıntı yok.

Geçmiş olsun sıkıntısız hallettiğinize sevindim. 2. seçenek ile yaptınız işlemi değil mi?
Evet fakat formattan sonra bilgisayarima giriyorum hicbir simge yok uzerinde calisiyor diyor 5 10 dk bekledikten sonra simgeler geliyordu tekrar formatladim :) Bu sorun dosyalari etkilemeden secenegiyle sifirlaninca cozuluyormus. Sorun cozuldu.

Vartoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de aynı ekran geldi önce 1.yi seçtim ekran tekrar geldi sonra tekrar 1.yi seçtim yine aynısı oldu ardından 2.yi seçtim pc kendi kendine sürekli reset atıyor asus yazısı cıkıyor sonra reset atıyor 3 saattir böyle yardımcı olurmusunuz

Vartoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani bunu biostan format atar gibi usbyi 1. seçenek yapıp öyle başlatıp yüklemem mi gerekiyor