Windows 10/Sağtık Donma Sorunu Çözümü

B4B3TV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar Merhaba , bugün kendi yaşadığım bir hataya çözüm yolları buldum konuyu tamamen okursanız %100 çözüme ulaşırsınız

1)
CCLeanerdan kaynaklı olabilir (benim cleanerdan kaynaklıydı)
Anlatım bana ait:

2) Yaşadığınız problem ile ilgili olarak Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /SCANNOW" yazıp ENTER tuşuna basınız.(Tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

3) Sorunun devam etmesi durumunda BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

4) Sorunun devam etmesi durumunda Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

5) Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.

Not: Birkaç maddede
https://www.microsoft.com/tr-tr/Kaynak olarak kullanılmıştır

Saygılarımla.