Windows 10 Pro ile Home arasındaki fark

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Öncelikle selamlar herkese, ben yeni bir laptop satın aldım. İçinde Windows 10 Home kurulu geldi. Ben Pro sürüme yükseltmezsem herhangi bir performans düşüşü yaşar mıyım?
Veya yükseltirsem performans artışı olur mu?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Performans farkı yok, aksine Pro versiyonlarda daha fazla servis çalışıyor.

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Home, Pro, Enterprise, vb. sürümlerin farkı içerikleridir, örneğin Home sürümü basit kullanım için sunulurken Pro versiyonu daha gelişmiş bir kullanım için sunulur. En basit örneği Visual Studio üzerinden verebiliriz, ben ücretsiz olan Community (Topluluk/Öğrenci) sürümünü kullanıyorum ve Enterprise, Professional sürümlerine göre eksik yanları var fakat benim için bir problem değil çünkü çok büyük kapsamlı projelerle ilgilenmiyorum. Örneğin gerçek zamanlı gelişmiş takım çalışması vb. özelliklere ihtiyacım yok bu yüzden Community sürümü yetiyor da artıyor. Microsoft'un yayınladığı yazılımları bu şekilde paketlere ayırmasının nedeni de bu, ekstra özelliklere ihtiyacı olmayan ucuzundan alıyor ihtiyacı olan pahalı olanından alıyor, fiyat farkının nedeni de ekstra özellikleri barındırması sonuçta bu özellikler için de ekstra çalışmalar yapılıyor.