Windows 10 kurulum sürücü bulmama sorunu

sdn123123

Asistan
Reaksiyon puanı
118
IMG_E45444.jpg

Yenile yapınca bi şey olmuyor
sürücü yükle yapınca da Diskler gözükmüyor
sürücüleri nasıl açılır

etanyeri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Yakın zamanda bende yaşamıştım bu sorunu. Kuruluma geçmeden komut istemiyle (cmd) DISKPART programı kullanarak diski biçimlendirdim. Forumda aynı konu var mı bilmiyorum. hdd ya da sdd nizde önemli dosyanız yoksa bu yöntemi kullanın.

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Yakın zamanda bende yaşamıştım bu sorunu. Kuruluma geçmeden sistem onarımından cmd ile DISKPART programı kullanarak diski biçimlendirdim. Forumda aynı konu var mı bilmiyorum. hdd ya da sdd nizde önemli dosyanız yoksa bu yöntemi kullanın.
Diskpart - Enter
List Disk - Enter (Harddiskimiz bu kısımda birim 0 birim 1 gibi seçeneklerle ayrılmış olarak görünecektir. Burada harddiskimiz hangisi ise altta bulunan select disk bölümünün sonuna disk biriminin numarasını yazalım.)
Select Disk 0 - Enter (Ben birimi 0 olarak yazıyorum.)
Clean veya Clean all - Enter (Clean all uzun sürüyor.)

Sanırım bunu kastediyorsunuz.

etanyeri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Diskpart - Enter
List Disk - Enter (Harddiskimiz bu kısımda birim 0 birim 1 gibi seçeneklerle ayrılmış olarak görünecektir. Burada harddiskimiz hangisi ise altta bulunan select disk bölümünün sonuna disk biriminin numarasını yazalım.)

Evet. Benim asıl sorunum MBR-GPT kaynaklıymış. Bununla ilgili komutlarda vardı. Kaynak sayfa bir blog sayfasıydı. Problemi Windows7 den tekrar window 10'a geçişte yaşadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Komutlar bunlardı. Yalnız sizin MBR mi GPT mi seçmeniz gerektiği hakkında fikrim yok. Ben MBR olarak dönüştürdüm. ''convert mbr'' komutu yerine ''convert gpt'' kullanılabilir. en son ''exit'' komutu yazıp enterleyin

diskpart.png

Son düzenleme:

sdn123123

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Diskpart - Enter

Bunları denedim çoğunu yazınca hata veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

mesela "selecet disk 0" yazdığımda hata veriyor

etanyeri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Tavsiyem farklı kurulum medyası, eski sürüm windows 10 veya windows 7. Disk arızalı değildir inşallah.