Windows 10 İnaccessible_boot_device hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Grond
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Grond

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
Windows 7 home basic pc'yi windows 10 u rezev edip yükleme yaptım. Windows 10'u ilk kullanmaya başladığımda pc'nin ısınmaya başladığını ve kasmalar yaşadığını gördüm. Win 10'u temiz kurulum yapmadan kendi programlarımın üstüne kurduğum icin kastığını anlayıp 'sıfırlama' yaptım. Sıfırlama islemi 3 4 saat sürdü ve ardından verilen hata:
'':( Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor. Yeniden başlatılacak.

Bu hatayı çevrimiçi arayabilirsiniz. INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Araştirmadigim yer kalmadi çözemiyorum.Yardımcı olun uzman abilerim kardeslerim :) Bilgisayar sürekli restart çekiyor kendine...

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bir daha kurman gerek. Bir daha kurmadan yapman çok zor (boot sektörü ya da sistemik bir şey uçmuş, düzeltmek için çalışan cdlerle falan uğraşman gerekebilir). Zaten bir daha kurunca bir şey kaybetmeyeceksin çünkü sıfırlayınca her şey uçmuş oluyor. Bu hatayı ben de yaşadım ve bu hatanın anlamı büyük bir olasılıkla sıfırlarken hard diskin formatı bozulmuş. Format atman gerek yani.

Grond

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 10 mediatool un içeriklerinin yedeğini cd ya da usb ye yedeklemedim tek çare teknik servis midir yani ? Çözemez miyim başka türlü

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer Windows 10'u hiçbir şekilde açamıyorsan (f2'ye basıp gelişmiş seçenekleri bile göremiyorsan) ve elinde kurulum dosyaları olan bir dvd ya da usb yoksa, ya teknik servise gitmelisin ya da bir arkadaşının/akrabanının bilgisayarından bu dosyaları almalısın. Eğer f2 menüsüne ulaşabiliyorsan -ki hiç sanmıyorum- yeniden sıfırlama komutu verip bilgisayarı kurtarabilmen gerek.
Bu laptopsa ve bütün hard diski formatlamadıysan kurtarma bölümü olması gerek.. kullanma kılavuzundan nasıl açılacağı yazıyordur. Oradan kurtarabilmen gerek (ama büyük bir olasılıkla Win7 ya da 8.1'e geri döndürecek, sonra yine Windows 10'a güncellemen gerekecek).

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadasin yasadigi sorunun aynisi benim basima da geldi su an. Ayni seyleri yapmistim ve bilgisayar mavi ekran verip yeniden baslatiyor surekli. Cozumunu bende arastirdimarastirdim, pek bisey bulamadim. Win 7 home basic yukleyip tekrar yukseltmeyi dusunuyorum bakalim insallah calisir :/

ali0637

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar suan tabletim acilmiyor habire resetleniyir bu hatayla hangl dosyalari usb ye yuklicem baska pcden ve yukledikden sonra ne yapmam gerekiyor yardim lutfen

emre0298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu an aynı sorunu yaşadım. Yeni aldığım SSD yi bios da boot sıralamasında ilk sıraya koymaya çalışırken "intel rapid storage technology" seçeneğini değiştirdim bu hatayı aldım. Tekrar değiştirince düzeldi. Aynı sıkıntıyı yaşayanlar böyle çözebilir belki. Rapid seçeneği Asus anakartlarda ilk girişte ez tuning ekranında.