Windows 10 Format ve Sonrası Sorunu

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Arkadaşlar sorun benim değil bi arkadaşımın. Format atacaktı laptobuna başlıktaki hatayı almış. SSD'ye atacaktı formatı. İleri diyemeyince aşağıdaki videoyu izleyerek videodaki adımları yapmış. O sayede formatı atabilmiş ama bu seferde hem D diskine ulaşamıyor hem de pc açılırken kendi kendine kapanıyor 2. sefer açmakapama tuşuna bastığında açılıyormuş.

Laptop lenovo ideapad 300 serisinden. 920mx ekran kartı i5 7200u işlemci vardı, hatırladığım kadarıyla.

Video;

Görseller;
1.jpg 2.jpg

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Arkadaşlar sorun benim değil bi arkadaşımın. Format atacaktı laptobuna başlıktaki hatayı almış. SSD'ye atacaktı formatı. İleri diyemeyince aşağıdaki videoyu izleyerek videodaki adımları yapmış. O sayede formatı atabilmiş ama bu seferde hem D diskine ulaşamıyor hem de pc açılırken kendi kendine kapanıyor 2. sefer açmakapama tuşuna bastığında açılıyormuş.

Laptop lenovo ideapad 300 serisinden. 920mx ekran kartı i5 7200u işlemci vardı, hatırladığım kadarıyla.

Video;

Görseller;
Ekli dosyayı görüntüle 124023Ekli dosyayı görüntüle 124024
TeamViewer kursun arkadaşınız halledeyim. :)

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
TeamViewer kursun arkadaşınız halledeyim. :)
Söyledim de önce bi kendim bakim olmazsa derim demişti. Formatı tekrar atıp o açılıştaki atma sıkıntısını halletmiş şu an tek sorun diğer disk görünmüyor diyor. Yani resimlerdeki hata kaldı bi. Biçimlendirmeyi sordum, yapamayacağını söyledi hem iş hem kişisel dosyaları o diskteymiş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Edit komut istemcisiyle halletmiş; adımları sırayla yazayım.

Komut istemcisini açmış sonra sırasıyla;
diskpart enter
rescan enter
list disk enter
disk seçimi yapılır (misal disk 1 ise select disk 1) sonra enter
import enter

bu şekilde halletmiş.
Enter derken enter tuşu komut değil o karışmasın.

Son düzenleme: