• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 aralıklı donma problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mestadam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mestadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İyi günler shiftdelete forum sakinleri. Lenovo ideapad 500 kullanıyorum ve yıllık temizleme ve formatımdan sonra aralıklı olarak donma yaşamaya başladım. hd tune den ve bit programlarından taramalarımı yaptım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
driver ları resmi sitesinden mi indirdiniz ?

Mestadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Evet bütün sürücülerini güncelledim biosuna kadar

Mestadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Evet microsofttan indirmiş oldugum iso ile kurdum. Hatta 3 kere üst üste tekrar kurdum belki onunla alakalı bir sıkıntı vardır diye.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Yalnız hangi modelini aldınız core i3 lümü i5 limi i7 mi?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
İyi günler shiftdelete forum sakinleri. Lenovo ideapad 500 kullanıyorum ve yıllık temizleme ve formatımdan sonra aralıklı olarak donma yaşamaya başladım. hd tune den ve bit programlarından taramalarımı yaptım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yıllık temizleği yaparken parçalardan biri zarar görmüş veya yerine tam oturmamış olabilir. Kontrol ettiniz mi? ;)

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Peki format sonrası temiziliği yaptınız mı? Ccleaner, Advanced System Care vb. programlarla temizlik yaptınız mı? ;)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Laptop güzelde Ramlar DDr3 olması kötü olmuş 3000 tl ye almışsınız İşlemci maalesef zayıf çift çekirdek 6. nesil olduğundan kaynaklı o yüzden windows 10 biraz ağır gelebilir ama son sürüme güncellemişmiydiniz

Mestadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Peki format sonrası temiziliği yaptınız mı? Ccleaner, Advanced System Care vb. programlarla temizlik yaptınız mı? ;)
Baya bir sorun giderici program kullandım fakat hiçbiri sorun bulamadı :D
--- Gönderi Güncellendi ---
Laptop güzelde Ramlar DDr3 olması kötü olmuş 3000 tl ye almışsınız İşlemci maalesef zayıf çift çekirdek 6. nesil olduğundan kaynaklı o yüzden windows 10 biraz ağır gelebilir ama son sürüme güncellemişmiydiniz
Bilgisayarı aldığım zaman win10 vardı zaten. Şu 1 hafta öncesine kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım sistemsel yetersizlikle pek bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Evet güncellemeleride tam

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Baya bir sorun giderici program kullandım fakat hiçbiri sorun bulamadı :D
--- Gönderi Güncellendi ---

Bilgisayarı aldığım zaman win10 vardı zaten. Şu 1 hafta öncesine kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım sistemsel yetersizlikle pek bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Evet güncellemeleride tam

Eski windows kalıntılarını sildiniz mi?

Mestadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarı aldığım zaman win10 vardı zaten. Şu 1 hafta öncesine kadar
Eski windows kalıntılarını sildiniz mi?
Evet onları da temizledim disk temizlemeden

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Bilgisayarı aldığım zaman win10 vardı zaten. Şu 1 hafta öncesine kadar

Evet onları da temizledim disk temizlemeden

Format atarken crack windows mu kullanıyorsunuz yoksa windows un kendi formatını mı deniyorsunuz sıfırlamayımı

Mestadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Format atarken crack windows mu kullanıyorsunuz yoksa windows un kendi formatını mı deniyorsunuz sıfırlamayımı
İlk formatımda tüm dosyaları tamamen kaldıracak şekilde sıfırlama ile yaptım. Daha sonrasında sorun devam edince iso dosyası ile tekrar format attım fakat sorun düzelmedi.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
İlk formatımda tüm dosyaları tamamen kaldıracak şekilde sıfırlama ile yaptım. Daha sonrasında sorun devam edince iso dosyası ile tekrar format attım fakat sorun düzelmedi.

Deneme sürümü mü kurdunuz yoksa ürün anahtarı gibi bir şey de girdiniz de mi böyle olmaya devam etti windows 10 kurarken

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
o zaman mecbur Window 8.1e geçiş yapın sisteminiz eskidiği için zorluklar çekiyor olabilir

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Arkadasim yillik temizlik derken icini acip temizleme heralde kastettigin.eger oyleyse icerideki tum fan soketlerini bi kontrol et.ac bak yeniden fanlarinin calistigina emin ol.ram’lerde etki edebilir,islemcide.fanlarda dahil iyi oturduhina emin ol.gerekirse sok bi daha tak.emin olmak acisindan.buyuk ihtimal donanimsal fan kaynakli...

Mestadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadasim yillik temizlik derken icini acip temizleme heralde kastettigin.eger oyleyse icerideki tum fan soketlerini bi kontrol et.ac bak yeniden fanlarinin calistigina emin ol.ram’lerde etki edebilir,islemcide.fanlarda dahil iyi oturduhina emin ol.gerekirse sok bi daha tak.emin olmak acisindan.buyuk ihtimal donanimsal fan kaynakli...
Tekrardan bu işlemleri uyguladim fakat sorunum çözülmedi. Fazla bilgim yok fakat HDD ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi ve bunu nasıl anlarız HD tune de sıkıntılı birşey görememiştim.