Windows 10 aniden donma sorunu

karambol78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarında Windows 8 vardı aniden donma ya başladı bende 10 a format attım ama hala donma devam ediyor lütfen yardım edin

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarında Windows 8 vardı aniden donma ya başladı bende 10 a format attım ama hala donma devam ediyor lütfen yardım edin

ne yaparken donuyor , nasıl bir donma , kaç saniye sürüyor , görev yöneticisinden donma olurken işlemci , hdd ve ağ kullanımlarına baktınız mı?

karambol78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bir anda Steam açarken veya dosya açarken dönüyor ve reset atmadan olmuyor

---- Mesajlar birleştirildi ----

Dondugunda hiçbir şey calismiyor görev yöneticisini açmaya. Çalışınca siyah ekran geliyor ve sadece fare oluyor ekranda

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Crystal disk info, HD tune pro veya (varsa en güzeli) hard disk üreticisinin uygulamalarıyla diskin performansına bakın, sağlıklı mı gözden geçirin.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Herhangi bir anda Steam açarken veya dosya açarken dönüyor ve reset atmadan olmuyor

Dondugunda hiçbir şey calismiyor görev yöneticisini açmaya. Çalışınca siyah ekran geliyor ve sadece fare oluyor ekranda

Büyük ihtimal üst mesajda da yazıldığı gibi harddiskten kaynaklı olabilir. Hd tune'nin error scan kısmında quick scan tikli olmayacak şekilde bir tarama yapabilirsin , kırmızı nokta görürsen yapabileceğin en sağlıklı onarmayı hdd regenerator programını crackli indirerek boş bir usbye önyüklenebilir şekilde kurup programı bilgisayar açılışı sırasında çalıştırman olur. Bunlarla uğraşmadan önce komut istemcisini yönetici olarak çalıştırdıktan sonra sfc/scannow ve chkdsk c: /r kodlarını deneyebilirsin. Bunlar diskteki hataları ve önemli sistem dosyalarının doğruluğunu kontrol edecektir. Bu işlemler uzun sürebilir kolay gelsin :confused2:

karambol78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler HD tune indirdim kırmızı noktalar çıktı şimdi hdd regenator indiricegi. Allah razı olsun çok teşekkürler

Bu arada hdd regenator u bios tan ayarlayarak mi çalıştırayim yoksa normal mi

Bu arada hdd regenator u bios tan ayarlayarak mi çalıştırayim yoksa normal mi

Son düzenleme:

karambol78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada her regenerator de 531 tane buldu ve duzeltti şu an %85 de bu sayı normalmi yoksa yüksek mi yada hard disk değişimi yapayım mı durumum yok ama çok gerekirse alırım para biriktirip

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Geçmiş olsun.

karambol78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorun tekrar dan başlı yapmalıyım

karambol78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
100 de yüz disk kullanımı oluyor

Yardım edin lutfen

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Badsector onarımını doğru yaptıysan ve buna rağmen oluyorsa, donanımsal bir arıza çizik ve bozuk alan vardır, bence hdd yi yenileme zamanı gelmiş.

karambol78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya oyun oynuyorum sinirlendim klavyeye vurdum oyun dondu bende reset attim ondan sonra olmaya basladi

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Ya oyun oynuyorum sinirlendim klavyeye vurdum oyun dondu bende reset attim ondan sonra olmaya basladi

Badsector kanser gibi bir şey , regenerator ile tekrar işlem yapıp tekrar sorun çıkmadan önemli verilerini kurtarmaya bak. Ssd alırsan böyle sorunlar ile karşılaşmazsın.