Windows 10 Aç/Kapa Sorunu

Müslüm27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba windows 10 bilgisayarımda başlat menüsü açılıyor fakat aç/kapa butonuna tıkladığımda hiçbir işlev gerçekleşmiyor.Bilgisayarı(laptop) sadece power tuşu ile kapatabiliyorum.Sorun çözümü için yardımcı olur mıusunuz?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sorun ne zamandır var ? Windows 10'a geçişten sonra mı oldu ? Biraz detay verirsen çözeriz. Startisback windows 10 uyumlu sürümünü yükle öyle dene. Olmazsa şu komutu çalıştıra gir.

Shutdown -s -t "1" -c "1" (S büyük olacak)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Dediklerimi yaparsan düzelebilir.Ama kesin düzelir diye bir şey demiyorum.Görev yöneticisinden explorer.exe'ye sağ tıklayıp sonlandır deyin.Daha sonra görev yöneticisinin sol üst köşesinden Dosya'ya tıklayın.Sonra yeni görev çalıştıra tıklayın ve explorer.exe yazıp tamama tıklayın.Eğer explorer.exe'ye sağ tıkladığınızda yeniden başlat veya işlemi yeniden başlat diye bir şey yazıyorsa ona tıklayın.Bu şekilde sorununuz çözülebilir.
UYARI: explorer.exe'yi sonlandırdığınızda Windows garip gözükebilir ama explorer.exe'yi tekrar başlattığınızda düzelir.

Müslüm27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorun ne zamandır var ? Windows 10'a geçişten sonra mı oldu ? Biraz detay verirsen çözeriz. Startisback windows 10 uyumlu sürümünü yükle öyle dene. Olmazsa şu komutu çalıştıra gir.

Shutdown -s -t "1" -c "1" (S büyük olacak)

Sorun windows 10 dan sonra oldu.Bilgisayar daha önce windows 8 di windows 10 a geçtim.Format atmak istedim ayarlar kısmından oda olmadı sorun veriyor formatta.

Müslüm27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dediklerimi yaparsan düzelebilir.Ama kesin düzelir diye bir şey demiyorum.Görev yöneticisinden explorer.exe'ye sağ tıklayıp sonlandır deyin.Daha sonra görev yöneticisinin sol üst köşesinden Dosya'ya tıklayın.Sonra yeni görev çalıştıra tıklayın ve explorer.exe yazıp tamama tıklayın.Eğer explorer.exe'ye sağ tıkladığınızda yeniden başlat veya işlemi yeniden başlat diye bir şey yazıyorsa ona tıklayın.Bu şekilde sorununuz çözülebilir.
UYARI: explorer.exe'yi sonlandırdığınızda Windows garip gözükebilir ama explorer.exe'yi tekrar başlattığınızda düzelir.
Görev yönetisinde explorer.exe yok bende.Yeni olarak mı açayım?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Görev yönetisinde explorer.exe yok bende.Yeni olarak mı açayım?
O nasıl oluyor? Yeni olarak açmayı dener misiniz?O da olmazsa bir .bat dosyası var explorer.exe'yi sonlandırıp yeniden başlatıyor.İstiyorsanız o .bat dosyasını foruma yükleyeyim daha sonra siz indirip kullanırsınız.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Buyrun foruma batch dosyasını yani .bat dosyasını yükledim.İşte link: explorer.exe'yi sonlandırıp yeniden başlatma batch(.bat) dosyası
Dosyayaı indirin sağ tıklayıp çıkartın daha sonra üzerine tıklayarak kullanın.Sorun olursa avatarımın üzerine tıklayarak konuşma başlata tıklayın ve bana sorununuzu yazın.Müsait olduğumda ve sitedeyken yardımcı olabilirim.

Müslüm27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
explorer.exe yeni olarak açtığımda hızlı erişim olarak açılıyor.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Windows 10'da olur böyle şeyler.
Çok da şey yapmamak lazım. :D

Müslüm27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1