Soru Windows 10-11 yeni güncellemeleri SDD ve HDD'ye zarar mı verdi?

jmsdcoder

Asistan
Reaksiyon puanı
115
hepinize selamlar hocalarım. bi haber gördüm valla hayretler içindeyim. bundan 1-2 hafta önce pc’im ssd-hdd onarmaya baslamıstı. baslarda cok umruma gelmemisti ama sonra farkettim ki normalden cok daha uzun suruyor, 10-15 saati bulmaya baslamıs.

sonra bi arastırdım meger bu yeni guncellemeden dolayi olmus olabilir diye dusundum. ben de fixlemeden gectim. siz ne dusunuyosunuz hocalarım? bu tamamen guncellemeden mi kaynaklı sizce yoksa baska bi sorun da olabilir mi acaba?

alicam46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 11'den Windows 10'a dönüş yaptım. Bilgisayarım bir anda yavaşladı. Oysa ben dizüstü bilgisayarım 6 yıllıktı ve Windows 11 kaldırmıyor diye hızlanması amacıyla 10'a dönmüştüm. Yeniden 11'e geçmek sorunu çözer mi? Öğretmenler Odası olarak şimdiden teşekkür ederim.

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,320
24H2 sürümünden hiçbir şey anlamadım. Bir şey yüklemek istediğin zaman kurulum programı çok yavaş açılıyor, açılsa bile kurulum yapılamıyor.

Ki ben bu durumu en kötüsü RTX 4060'lı olmak üzere 3 bilgisayarda gözlemledim.

Yani sorun kesinlikle donanımların zayıf olması da değil.

21H2 ve 22H2 sürümlerinde sorun yaşamadım.

Yine de 21H2, 22H2'den bir miktar daha hızlı.

grezimonk

Profesör
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
270
Windows 11'den Windows 10'a dönüş yaptım. Bilgisayarım bir anda yavaşladı. Oysa ben dizüstü bilgisayarım 6 yıllıktı ve Windows 11 kaldırmıyor diye hızlanması amacıyla 10'a dönmüştüm. Yeniden 11'e geçmek sorunu çözer mi? Öğretmenler Odası olarak şimdiden teşekkür ederim.
niye winzort kullanıyorsun ki... şart mı... LinuXMint, Fedora, openSUSE v.s. bir çok seçenek varken...