Win7 Kurulıum Esnasında HDD'yi görmüyor.

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Acer Aspire 7741G markalı laptop'ıma dün gece format atmak isterken, windows'u yükleyeceğim birimleri biçimlendirdim ve boş kalan bölüme yeni windows'u yükleme işlemini gerçekleştirirken saatlerce %1de takılı kalınca kurulumu yeniden başlatmak için bilgisayarı resetledim. Sonrasında hiç bir şekilde HDD'yi göremedim.

Araştırmalarıma göre denediğim yöntemler;

-BIOS pilini ve cihaz bataryasını yaklaşık 10 dakika boşta bekletip tekrar taktım.
-BIOS arayüzünden SATA modunu AHCI ve IDE olarak iki şekilde denedim.
-Farklı Windows DVD'leri ve USB bellekler aracılığıyla yüklemeyi denedim.

MgJba6.jpg

Xq4jEo.jpg

Ek olarak hardiskin yanma olasılığını düşündüm fakat bios'ta harddisk'imi görebiliyorum. Haricinde cmd komut istemi ekranında mevcut disklerimi görüntülerken karşılaştığım manzaradan da bi' anlam çıkaramadım. Takılı olan harici USB bellekleri çevrimiçi görürken HDD'mi geçersiz olarak görüyor. Bunun anlamını ben bilemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 14663Ekli dosyayı görüntüle 14663

bMbaLY.jpg

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
muhtemelen harddiskinin kartı yanmış. veri aktaranıyor ama ismi gözükebiliyor. veri aktaramadığından formatta gözükmüyor. benim tahminim bu arkadaşım doğruda olabilir yanlışta.

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknik bilgi sahibi olan bir arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre HDD'nin yüksek oranda yanmış olabileceğini söyledi. Fakat anlamadığım nokta formata kalkışmadan önce bilgisayarı kullanabiliyorduk en azından, windowsu silmeden öncede HDD görünüyordu. Biçimlendirme yaptıktan sonra görünmemeye başladı.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Baska bi laptopa denetin bicimlendirin olmadi hdd gitmistir

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzun zaman oldu online olmayalı fakat çözüm HDD'yi değiştirmekle sonuçlandı. Teşekkürler fikirleriniz için.