Win7 de portable program çalıştıramıyorum?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
O kadar enteresan değil. 1-2 tane var aslında çalıştıramadığım. Win 7 uyumlularını indirip çalıştırdım. Keşke yüksek hacime sahip olmasaydı da gönderebilseydim. İşletim sistemimiz aynı. Burada temel mantık bazı portable programların windows'un bazı sistem dosyalarına ihtiyaç duymasıdır. Uac ile bir ilgisi yok. Ya da yöneti olarak çalıştır komutu ile. Uyumluluk ise işe yaramayan çözümlerden.

UAC ı sadece bir güvenlik sistemi sanmayalım.UAC aynı zamanda sistem dosyalarının orjinalini korur.Portable programlar kayıt defterine kayıt yaptığı an düzeltme şansımız yok.Ancak açmadan önce uyumluluk ve yönetici olarak başlatırsak çalışmayan bir iki programa çözüm bulabiliriz...

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hata kodunu bizle paylaşın.Bir Microsoft'a soralım o bizi fikir sahibi yapsın sonra da çözüm bulalım :)

hata kodu yazmıyo. belki de perakendeye sunulacak yeni bi işletim sisteminde, yeni özellik ve görünümden (aero falan filan) oluşan bi satış startejisi sözkonusuysa eski olan bişeylerin değişmesi sona ermesi gerekir. yani bazı yenilikler eski sistemin üzerine çakılacak bi tahtanın üzerinde duramazdı. belki de böyle bakmak lazım.
neyse teknik olarak beşpara etmez bi açıklama oldu bu:D:D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
hata kodu yazmıyo. belki de perakendeye sunulacak yeni bi işletim sisteminde, yeni özellik ve görünümden (aero falan filan) oluşan bi satış startejisi sözkonusuysa eski olan bişeylerin değişmesi sona ermesi gerekir. yani bazı yenilikler eski sistemin üzerine çakılacak bi tahtanın üzerinde duramazdı. belki de böyle bakmak lazım.
neyse teknik olarak beşpara etmez bi açıklama oldu bu:D:D

:D:D:D:D

Bir anlamda söylediğiniz doğru ve portable programlara ben tamamen karşıyım.Programın düzeni tamamen bozulmakta çünki.

Mümkün olduğunca kullanmayın portable program çalışmıyorsa da XP Mode boşuna sunulmadı :D

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar saçmalamış benim bilgisayarımda bütün programlar portable ihtiyaç duyduklarımıda kendim portable yapıyorum Windows 7 Portable programları sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor sorun çıkartan program varsa üzerine sağ tıklatın ve Yönetiçi olarak çalıştır deyin hepsi bu portable programlar kayıt defterine vesaire ayar girdiği için yönetici izniyle ancak bu işlemleri gerçekleştirebiliyor. Yok ben uğraşmak istemiyorum daha kolay yol yokmu diyorsan tabiii o da var
Denetim masasına gel sağ üstte Görüntüleme ölçütü: Küçük simgeler yapın Ardından kullanıcı hesapları'nı tıklatın burdan Kullanıcı Hesabı Denetimini Ayarlarını Değiştir!i tıkla Karşınıza çıkacak olan Çubuk şeklindeki ayarı dibe getirip tamam deyin bilgisayarı kapatıp açın işlem tamam.....

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Uyumluluk modu her portable için çalışmaz. Yakın zamanda Win7'nin yayılması ile uyumlu yapmaya başlayacaklardır.

Uyumluluk modundan bahseden kim :D:D

Microsoft,böyle durumlar için Windows 7 ye özel Virtual PC yazılımını güncelledi yanında da XP hediye ediyor haberim yok deme sakın :D

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Uyumluluk modundan bahseden kim :D:D

Microsoft,böyle durumlar için Windows 7 ye özel Virtual PC yazılımını güncelledi yanında da XP hediye ediyor haberim yok deme sakın :D

Hadi canım.

Geçenlerde bir arkadaş öyle olmaz ixpi modla demişti. Demek ondan bahsediyordu.

Eyvallah...

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
:D ixpi değil :D XP Mode :D

İşlemcinizin Sanallaştırma desteği yok ise forumda bir konu mevcut...

Becermiş miyim?

:)

a17oyd.png

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ben de zaten portablelerimin çoğunu çalıştırabiliyorum fakat çalıştıramadığım da var. sorun kayıt defterinde değil. bellek yetersiz hatası sözkonusu. anlaşıldım mı acabaa