Win7' De Bir Süre Sonra Pc' Yi Açamıyorum

corleone74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Önce bilgisayarımın özelliklerini vereyim

intel P4 3.0 Ghz
1 Gb DDR2 667 Mhz ram
1 Gb Nvidia G-Forece GT Ekran kartı

bilgisayara win7 kurdum ve çok uzun süre kullandım. sonra hiçbir sorun olmadan bi gün bilgisayarı normal bi şekilde kapattım. tekrar açtığımda harddiski filan gösteren siyah ekran geldi ama ondan sonraki siyah ekrana geldiğinde reset atmaya başladı. ve bu böyle devam ett. tekrar win7' le format attım ama yine aynı sorunu yaptı. Sonra xp kurdum ve hemen ardından win7 kurdum. Pc normal bi şekilde çalıştı. Ama bi kaç gün sonra durup dururken yine aynı sorunu çıkardı. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Sengineer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
O siyah dediğin ekran HDD 'nin dosya sistemini tarıyan ekran mı ? chsdk dene diyeceğim de zaten bahsettiğin ekran chsdk'nin görevini görüyor.PC ye normal programlar dışında bir şeyler kuruyor musun ? (crack vs )

corleone74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet. bazı programlar crackli. bi de cs 5 için host dosyası kullanıyorum. fakat aynı programlar aynı şekilde aynı işletim sistemiyle farklı bir bilgisayarda sorun çıkarmıyor. Dediğin ekranıda şu şekilde tarif edeyim. şimdi ilk açtığımda harddiski, cd romu, rami filan gören ekran geliyo sonra ekran gidip geliyo ve arkasından başka bi siyah ekran geliyo. sanırım windows dosyalarının yüklendiği kısım

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
bence boot virüsü vardır ms dos komut a düş orada fdisk/mbr komutunu 3-4 kez uygula sonra kur bence sorun düzelecektir,boot virüsü girmişse uzun format bile atılsa düzelmiyor.fdisk/mbr komutundan sonra uzun bir format at sonra kur.

corleone74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet mantıklı. bi deniyim. teşekkürler.

Sengineer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Boot virüsü olsa o da bahsettiği siyah ekran gelmez.Boot virüsü direk bootu bozması lazım.Arkadaşın dediği ekran hdd dosyalarını tarayan ekran evet bir virüs vardır ama boot virüsü değildir herhalde.

Benimde başıma gelmişti bir kere Windows 7 crackinden kaynaklanıyordu.

Bir şey önerebilirim aslında.

Windows 7 kurulum diskini tak boot et.Onarım bölümünden boot sorunlarını algılaya(tam adı bu olamasada bootla ilgili bir şeydi :D) gir.Tarasın onarsın.

corleone74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onarma olayını denemiştim. windows başlangıçta sorun yaratacak bi sorun bulamadı gibilerinden bi rapor verdi.yani bişey bulamadı. hiç anlamadım olayı. ne bi değişiklik var donanımda ne de bilinçsiz bi kullanım. durup dururken niye olur anlamadım.

Sengineer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
onarma olayını denemiştim. windows başlangıçta sorun yaratacak bi sorun bulamadı gibilerinden bi rapor verdi.yani bişey bulamadı. hiç anlamadım olayı. ne bi değişiklik var donanımda ne de bilinçsiz bi kullanım. durup dururken niye olur anlamadım.

Sistem geri yükleme fln deneyebilir misin ? Olmazsa diğer arkadaşın söylediklerini yap :D

corleone74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kafanızı şişirmek gibi olmasında sistem geri yükleme kullanacak kadar uzun bi süre geçmemişti zaten. bu sorun bi kaç defa oldu. ayrıca sistem geri yükleme geçici bi çözüm olur diye düşünüyorum. sorunu bulsam rahatlayacam

Sengineer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
kafanızı şişirmek gibi olmasında sistem geri yükleme kullanacak kadar uzun bi süre geçmemişti zaten. bu sorun bi kaç defa oldu. ayrıca sistem geri yükleme geçici bi çözüm olur diye düşünüyorum. sorunu bulsam rahatlayacam

Sistem geri yükleme yaparsan bir şeyler daha deneyebiliriz. Olayı masaüstünden çözmek daha kolay...

corleone74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu arada şunu da belirteyim. bu sorun çıktığında f8 le filan güvenli kipte bile açamıyorum. sistem geriyüklemeyi cd üzerinden yapmayı denediğimde olmamıştı. win7 cd si olmadan zaten yapamam. malum pc açılmıyo

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Kırık Win7 kullanıyorsan ondan yapıyordur muhtemelen. Mevcut crackler biosla ilgili bir oynama yapıyor bu da kafayı yemesine sebep oluyor. Ben de zaman zaman yaşıyorum değişik sorunlar

corleone74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 için bi crack kullanmıyorum. kurulum esnasında herhangi bi lisans no da kullanmıyorum. sadece kurulum esnasında net bağlantısını kesiyorum ve çevirimiçi olduğunda etkinleştiri işaretliyorum. sorunsuz şekilde kuruluyo.