Win32/Virut virüsü belası :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tester
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Artık son çarem sizler kaldınız bu lanet trojen nereden gırdı ıse bilgisayara format bıle atsam gerı gelıyor ve tum exe dosyalarıma bulasıyor nod 32 4.0 ise bunları dogal olarak sılıyor, format attım sanırım d surucunden sıcrıyor yıne ama oradada 300 gb arsıvım var, tamamen formatlamak ıstemıyormuyum, kaspersky 2010 kurdum tarattım yıne fayda etmedı sonra FixVirut kurdum fayda etmedı sonra rmvirut (avgnın cıkardıgı rımut temızleyıcı) bundada temız gozuktu. napmamız gerekır??

TwoFaced

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle altın kural olarak formattan sonra kesinlikle C ve D ve varsa diğer sürücüsülere çift tıklamayın. Format sonrası ilk olarak kaspersky kurun ve güncelleyin.
Sistem geri yüklemeyi kapatın,
Bilgisayarım>Araçlar>Seçenekler
Basit dosya paylaşımının işaretini kaldırın
Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyin
Korunan işletim sistemi dosyalarını göster in işaretini kaldırın
Sistem dosyalarının içeriğini göster i işaretleyin uyarıya evet deyin
tamam diyerek pencereleri kapayın.
C:\System Volume İnformation a sağ tıklayıp paylaşım ve güvenlikten güvenlik kısmına tıklayıp "ekle" ye basarak kendi kullanıcı adınızı ekleyin tam denetimi işaretleyin tamam diyerek tüm pencereleri kapatın. Aynı işlemi D:\ içinde yapın. Sistemi restarlayın.
ComboFix programını indirip C:\dizinine çıkartın Kaspersky ı devre dışı bırakarak combofix i çalıştırın bitmesini bekleyin bitince sistemi tekrar restartlayın. Kaspersky ile tüm sürücülerinizi taratın. Adobe flash playeri sisteminizden silip güncel sürümünü kendi sitesinden indirip kurun.
Son olarakta Xp Service Pack 3 kurun. (SP3 lü xp ile formatlarsanız çok daha iyi olur !)

Ve bir siteye üye olup ilk mesajınızda son çare sizler kaldınız diye başlayan mesajlar atmayın.

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dediklerinizi harfiyen uyguladım düzelmedi. Baska çözümü ola varmı?

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
evet var. bu siteye gir ve oradan virus temizleyiciyi indir. esetin kendi temizleyicisidir guvenle kullanablrsn. bu arada virusun adı ne blgın varmı?

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşım bak senin ilacın bende.XP CD ile format atarken disk bölümlemeye geldiğin zaman orda C ve D diskini göreceksin bide bölümlenmemiş alan diye gözüken 8 MB lik bi alan var onuda siliceksin.o zaman gittiğini göreceksin.senin trojanın outorun özelliği var sanırım.bu yap kesinlikle silinecektir

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Avast home edition kurup mavi ekran taraması yapmanı öneririm

Kiowa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Artık son çarem sizler kaldınız bu lanet trojen nereden gırdı ıse bilgisayara format bıle atsam gerı gelıyor ve tum exe dosyalarıma bulasıyor nod 32 4.0 ise bunları dogal olarak sılıyor, format attım sanırım d surucunden sıcrıyor yıne ama oradada 300 gb arsıvım var, tamamen formatlamak ıstemıyormuyum, kaspersky 2010 kurdum tarattım yıne fayda etmedı sonra FixVirut kurdum fayda etmedı sonra rmvirut (avgnın cıkardıgı rımut temızleyıcı) bundada temız gozuktu. napmamız gerekır??

Anladığım kadarıyla hafıza virüsü. Dosyalarını yedek al ve MBR (Master Boot Record) yeniden oluştur. Kaçtane HDD var ise hepsine uygula. Ama kesinlikle yedek al. Çünkü Bu işlemden sonra bütün veriler kaybolacak. Hangi marka HDD kullayorsan onun araçlarını (tools) indir. Boot CD oluştur (bu virüsün olmadığı başka bir makinada). ve MBR yi yeniden oluştur.Kolay Gelsin.

TwoFaced

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En önemli kısımlardan birini atlamışım, pardon.
Format öncesi xp ile başlatın sistemi kurumlum ekranında onar seçeneğini seçin, ekran komut satırına düşünce
Birincil önyükleme bölümü bir FAT bölümüyse, Windows XP Kurtarma Konsolu'nda FIXBOOT komutunu kullanarak sistem bölümüne yeni bir önyükleme kesimi yazın ve sonra da FIXMBR komutunu kullanarak ana önyükleme kaydını onarın.
Exit yazarak kurtarma konsolundan çıkarak hemen ardından işletim sistemiini başlatmadan xp kurulumuna geçin.
Sonra yukarda yazdıklarımı yaparsınız.

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
olmuyor arkadaslar dedıklerınızı yaptım yıne formattan sonra hemen aktıf oluyor :S

lutfen yardım edın

darbe92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş slate diye bir program var onla hardiskin önbelliğini sil temiz bir format tüm sorunu ortadan kaldır.Programı bulamazsan sana ulaştırmaya çalıştırırım. Kesin ve garantili çözüm..

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sımdı yedeklerımı bır yere attım formattan once vista konsolundan mbr bolumu nasıl sılerım

fixmbr komutu ılemı

darbe92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slate programını kullanırsan hiçbirşeye gerek kalmaz. Kullanımı çok basit ve pratik. 2 tuşla iş halloluyor..Onu dene..Ben yardımcı olurum sana yapacaksan..?

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kardeş slate diye bir program var onla hardiskin önbelliğini sil temiz bir format tüm sorunu ortadan kaldır.Programı bulamazsan sana ulaştırmaya çalıştırırım. Kesin ve garantili çözüm..

Arkadaşım bahsettığınız program hakkında biraz daha acıklayıcı bilgi verirsen bu sorunla karşılaşacak olanlar icin iyi olur biraz araştırdım bek olumlu bir sonuc bulamadım hangi adreslerden temin edebiliriz

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
F-secure yi bi dene onun icin güçlü bir anti-virüs deniyor

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mbr bolumu sıldım c ve d yı formatladım ve tek bolum yaptım yedeklerım olan flash bellegı taktıktan sonra yıne bulasıyor bu vırus ama oysakı flash bellegı tarattım ve temız hersey, nasıl daha baska programla taratırım, flash bellek yanı tasınabılır dıskımde 1 tb arsıvım var tamamen formatlamak ıstemıyorum onuda :((

lutfen yardım edın bu nasıl vırustur anlamadım

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
mbr bolumu sıldım c ve d yı formatladım ve tek bolum yaptım yedeklerım olan flash bellegı taktıktan sonra yıne bulasıyor bu vırus ama oysakı flash bellegı tarattım ve temız hersey, nasıl daha baska programla taratırım, flash bellek yanı tasınabılır dıskımde 1 tb arsıvım var tamamen formatlamak ıstemıyorum onuda :((

lutfen yardım edın bu nasıl vırustur anlamadım

Arkadaşım kaynağını bul o virüsün kaynağını bulamadığın için tekrar bulaşıyor.

Kaynağını bulamadıkça seni çok uğraştırır

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım kaynağını bul o virüsün kaynağını bulamadığın için tekrar bulaşıyor.

Kaynağını bulamadıkça seni çok uğraştırır

İşte sorun orada kaynagını nereden bulacagım, bilmiyorum fazla bu işleri :(

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bütün harici usb disklerini filan tarat

internette girdiğin virüslü olabilecek sitelere girme cn uzantılı sitelerden bulaşır genelde bu virüs

sistemine Kaspersky internet security kur ,antivirüs değil security

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güncel, sıfır formattan sonra pockeyı acmıyorum ama kopyala dedıgınde yıne zıplıyor trojen artık bılgısayarı asagı atacam, ya sabır, baska cozum varmı?

sıstem temız ama tasınablır dıske tıklayınce hemen gelıtor gerı

ebahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virus senin kurulum XP cdsinde olabilir. Bu yüzden başka kurulum cd si dene.

ibnisina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linux live cd lerinden biri ile bilgisayarını aç. bidefender veya linux ta çalışan başka bir antivirüs programını yükle ve tüm disklerini tarat.