Yardım Wi̇n10 Çökme Durumu

c4mülayim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba hp dv6 i5 2450 ddr3 6gb 750gb hdd bi cihazım var kingston hyper fury 3d 240gb ssd aldım cihazıma montajını yaptım cd yerini söktüm eski hddyi de depolama birimi olarak bağladım orjinal lisanslı win10 kurdum ssdye bir haftada 4 kez çöktü sorun şöyle gelişiyor win kurduktan sonra herhangi bir program mesela deamon tools steam avira gibi programları kurduktan sonra bilgisayar aptallaşıyor açılış süresi uzuyor bir süre sonrada çöküyor tanımlanmamış driver yok sorunu bulamıyorum acaba win10 mu kaldırmıyor hp sitesinde driver en son win8.1 için yayınlanmış desteklerinizi bekliyorum ?

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Arkadaşlar merhaba hp dv6 i5 2450 ddr3 6gb 750gb hdd bi cihazım var kingston hyper fury 3d 240gb ssd aldım cihazıma montajını yaptım cd yerini söktüm eski hddyi de depolama birimi olarak bağladım orjinal lisanslı win10 kurdum ssdye bir haftada 4 kez çöktü sorun şöyle gelişiyor win kurduktan sonra herhangi bir program mesela deamon tools steam avira gibi programları kurduktan sonra bilgisayar aptallaşıyor açılış süresi uzuyor bir süre sonrada çöküyor tanımlanmamış driver yok sorunu bulamıyorum acaba win10 mu kaldırmıyor hp sitesinde driver en son win8.1 için yayınlanmış desteklerinizi bekliyorum ?
SSD kronik sorunlu olabilir mi? @ThorJ

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Yeni bir kurulum yapmayı dener misiniz?

Erdem KURNAZ

Asistan
Reaksiyon puanı
119
benim fikrim ilk win 10 kurmandır bilmiyorsan anlatabilirim

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
sorun şöyle gelişiyor win kurduktan sonra herhangi bir program mesela deamon tools steam avira gibi programları kurduktan sonra bilgisayar aptallaşıyor açılış süresi uzuyor bir süre sonrada çöküyor
Ekrana yansıyan hata kodu ya da duruma ilişkin bir ekran görüntüsü paylaşır mısın?
Windows 10 ve BIOS firmware güncel mi?
eski hddyi de depolama birimi olarak bağladım
HDD'de iken de Windows 10 kullanıyor muydun? Herhangi bir sorun yaşıyor muydun?

c4mülayim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hdd iken win7 kullanıyordum ssd alınca win10a geçtim güncellemeleri tamamen bitikten sonra bu durum ortaya çıkıyor bugün yine çöktü kurtarma yaptım işaretlediğim driverları ve işaretlediğim güncellemeleri kaldırmış şu an home office çalıştığım için böyle idare ediyorum sadece explorer internet kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim fikrim ilk win 10 kurmandır bilmiyorsan anlatabilirim
biliyorum ancak yinede anlatırsanız sevinirim en azından yanlış bildiğim bişey varsa öğrenmiş olurum.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    338.5 KB · Görüntüleme: 115

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
hdd iken win7 kullanıyordum ssd alınca win10a geçtim güncellemeleri tamamen bitikten sonra bu durum ortaya çıkıyor bugün yine çöktü kurtarma yaptım işaretlediğim driverları ve işaretlediğim güncellemeleri kaldırmış şu an home office çalıştığım için böyle idare ediyorum sadece explorer internet kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

biliyorum ancak yinede anlatırsanız sevinirim en azından yanlış bildiğim bişey varsa öğrenmiş olurum.
Sistem özellikleriniz nedir? Ayrıca sürücüleri, DDU ile silip tekrar deneyin. Olmadıysa, Windows 8.1'e geçmenizi tavsiye ederim. Windows 8.1'de de böyle hata veriyorsa, büyük ihtimalle SSD kaynaklı sorun. (Not: Donanım bilgisinde âcemiyim, biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.) Kolay gelsin :)