Win 7 Temp Sorunu

paradox666

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 2 aydır yaşadığım bir sorunu sizlere sorayım dedim.
C:\Windows\ konumundaki temp klasörünün içi sürekli doluyor mesela 2 gün içini temizlemeyeyim ortalama 12gb felan oluyor. geçenlerde bir hafta temizlemedim 40gb olmuştu. günde bir temizlemek zorunda kalıyorum. lütfen bana yardım edin. içindeki dosyaların isimleri

HTT2E81-HTT2EC8-HTT2EE9-HTT3BE7-HTT4F4A......... Diye gidiyor

onurozan91

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Advanced System Care 4'ü dene istersen. Google dan tam sürümünü bulabilirsin. Soruların olursa cevaplarım :)

paradox666

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PROGRAMI KURDUM DERİN BAKIM YAPTIM AMA NAFİLE.. Bu sorun neyden kaynaklanıyor bilen hiç kimse yokmu...

onurozan91

Doçent
Reaksiyon puanı
0
PROGRAMI KURDUM DERİN BAKIM YAPTIM AMA NAFİLE.. Bu sorun neyden kaynaklanıyor bilen hiç kimse yokmu...

Arkadaşım sen winrarı çok mu kullanıyorsun. Veya netten video gibi yüksek kapasite gerektiren şeyler mi izleyip kullanıyorsun ?

Şöyle söyleyim. Bilgisayarı ilk kez açıp, 1 saat beklesen durduk yere doluyor mu yani ?

paradox666

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarı açıp 1 saat beklediğim olmadı hiç. winrarı felan kullanıyorum ama öyle aşırı değil. bu sorun hiç kimsenin başına gelmemişmi acaba.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
İnternet bağlantısını kesince de artmaya devam ediyor mu?

Güvenli modda açınca sorun devam ediyor mu?

Bu iki sorunun cevabını verirsen tahmin yürütmemiz daha kolay olur.

paradox666

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Internet cafenin ana makinasi olduğu için dediklerini yapamiyorum.

başka bi forumda daha aynı sorunu yaşayan birini buldum onada kimse cevap verememiş arkadaşın yazdığı aynen şöyle:

Merhaba,

Şuan da C diskimde sadece Windows bir kaç gerekli program (Gom Player, Live Messenger, IDMAN, Microsoft Word, Excel, PP, FireFox, Chrome, IE, uTorrent, NotePad++, FeedReader, Photoshop ve Google Earth) ve bunun yanında bir de NFS: Most Wanted kurulu.

Şimdi sorum şu bu uygulamalar + oyun + Windows toplamda yaklaşık olarak 20GB veriye denk geliyor. Benim C diskim ise 48.8Gb ama boş alan sadece 2.2GB !

birkaç gündür bu sorunu araştırıyordum ve bunun Sistem Geri Yükleme dosyaları ve Gölge Kopyalar (Ne olduğuna dair bir fikrim yok) yüzünden olduğuna kanaat getirdim. Bir çok forumda da araştırma yaptım bir çoğk kişi de aynı sorun var ve çözüm yolu olarak CCleaner ve Sistem Geri Yüklemeyi kapatmak gibi bir yol önerilmiş. bende dedikleri gibi Sistem Geri Yükleme'yi kapatıp öncekileri sildim.

Ama şimdi baktığımda durum hala aynı. Sorunun çözümü ise basit ama uğraştırıcı. Sorun Windows klasörünün içindeki Temp klasöründe. Çünkü içinde yine ne olduğunu bilmediğim "HTTxxx.temp" şeklinde dosyalar mevcut ve bu dosyaların büyüklüğü 2GB-4GB arasında. Eski Türk filmlerinin gazına gelerek, "Nesiniz lan Siz" fikriyle direk Shift+Del kombinasyonlarıyla tümden sildim. (Temp klasörünün içindekilerini!)

Bi'baktım 20GB'dan fazla boş alanım oldu (: [Yaşasın Ben]

Şimdi asıl sorunum şu: bilgisayar çalıştığı müddetçe Temp klasörünün içinde yukarıda da değindiğim gibi HTTxxx.temp şeklinde (xx olan kısmı sürekli değişik gibi) dosyalar oluşmaya devam ediyor. Bunları sürekli manual olarak silmek bir abes kaçıyor.
1. Bu temp dosyaları nedir? (genel temp dosyalarını söylemiyorum. Bunlar ayrı 4GB'ı aşan dosyalar bile oluyor)
2. Bu dosyalardan nasıl kurtulabilirim. Sürekli manual bir şekilde silmek canımı sıkıyor !

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Nod32 yüklü mü? Bir rus blog'unda nod32'nin bunu ürettiği şüphesi üzerinde durulmuş.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Programı kapattığınızda sorunla karşılaşmaya devam ediyor musunuz diye bir kontrol edin. Eğer sorun nod32 kaynaklıysa kaldırmanızı ve alternatif bir program kullanmanızı öneriyorum. Eğer Nod32 lisanslı sürüm kullanıyorsanız yeniden kurmanızı veya ayarları sıfırlamanızı öneriyorum.

Sorun nod32'den kaynaklanmıyorsa yeni çözümler araştırırız.

paradox666

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Programı kapattığınızda sorunla karşılaşmaya devam ediyor musunuz diye bir kontrol edin. Eğer sorun nod32 kaynaklıysa kaldırmanızı ve alternatif bir program kullanmanızı öneriyorum. Eğer Nod32 lisanslı sürüm kullanıyorsanız yeniden kurmanızı veya ayarları sıfırlamanızı öneriyorum.

Sorun nod32'den kaynaklanmıyorsa yeni çözümler araştırırız.

Arkadaşım çok teşekkür ederim yardımların için. sabah nodu kaldırıp kaspersky kurdum akşam oldu ama dosyalar çıkmadı sorun halloldu.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sorunun çözülmesine sevindim.

Bu arada HTTXXX.temp şeklindeki dosyalar sorunu Türk forumlarında ilk kez çözüm bulmuş oldu :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
olaya bak gerçekten ilk kez gördüm böyle bir şey.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Allahtan nod32 kullanmıyorum çöplüğe çevirir bilgisayarı. :D

paradox666

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allahtan nod32 kullanmıyorum çöplüğe çevirir bilgisayarı. :D

nodun her sürümünde yapmıyor zannedersem 1 - 2 sürümünde yapıyor. problemli olan sürümü kurduktan sonra nodu ekle kaldırdan kaldırsanda nafile. kayıt defterini temizlemen gerekiyor kurtulmak için.
Bu sorunun çözülmesinde en çok yardımı olan "erenberk" arkadaşımıza çok teşekkür ederim.
Durduk yere harddiskinde yeri azalmaya başlayan arkadaşlar c/windows/temp klasörüne baksınlar HTTXXX.temp şeklinde dosyalar görürlerse sizinde başınıza gelmiş demektir. çözüm bilgisayarınızda nodla ilgili ne varsa silmek.