Win 7 performansı sizce nasıl

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8

ekrntsoq.png

Arkadaşlar bir sorum olacak yukarda benim pc nin performansının derecelendirilmesi var bana düşük geldi acaba öyle mi?Şayet düşükse bunu nasıl artırabilirim veya ne yapabilirim ya da böylemi kalsın açıkçası bu konularda hiçbir bilgim yok bilen arkadaşlar bir zahmet fikirlerini söyleseler çok sevinirim

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Üstünde yazanları değiştirirseniz.

İşlemci = Daha iyi bir CPU (işlemci) alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.
Bellek = Daha iyi bir RAM (bellek) alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.
Grafikler - Oyun grafikleri = Daha iyi bir GPU (ekran kartı) alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.
Birincil sabit disk = Daha iyi bir sabit disk alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.

Bazı durumlarda aldığınız yeni işlemci bellek puanında da artışa neden olabilir.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Sistem özellikleriniz nedir???.. Yazsaydınız keşke....

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8

İşlemci = Daha iyi bir CPU (işlemci) alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.
Bellek = Daha iyi bir RAM (bellek) alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.
Grafikler - Oyun grafikleri = Daha iyi bir GPU (ekran kartı) alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.
Birincil sabit disk = Daha iyi bir sabit disk alarak bu puanı ve performansı arttırabilirsiniz.

Bazı durumlarda aldığınız yeni işlemci bellek puanında da artışa neden olabilir.

Sanırım anladım :) yani bana kompile kasayı değiştir diyorsunuz herhalde.İlgilendiğiniz için çok sağolun rahatsız ettim kusura bakmayın
Allaha Emanet

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Kasayı değiştirin demiyorum. Performansını arttırmak istediğiniz puan için almanız gereken donanım parçasını yazdım.
Şu an grafik performansınız düşük. Sadece iyi bir ekran kartı alırsanız sizi bir süre idare edecekdir diye düşünüyorum.

Yani bilgisayarın hangi performansından memnun değilseniz ona göre parça alın.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13

yani yeni bir pc al diyorsun:)

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Sadece evde akşamları internete girmek için birde film indirmek için kullanıyorum onun haricinde yaptığım ekstra bir iş yok oyun falanda oynamıyorum sadece bu.:)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
İşlemci fena değil aslında 2gb ram var 2gb daha alıp 4gb yap ekran kartı nasıldırkii???..

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Peki o bilgisayarın size yaptığınız işlerde sorun çıkarmaması lazım. Performans konusunda..

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
İşlemci fena değil aslında 2gb ram var 2gb daha alıp 4gb yap ekran kartı nasıldırkii???..

tamam ram i 4 gb yapacam peki dıştan gidip +2gb ram alabilirmiyim yani satılıyor mu yoksa kompile benim kullandığım ram i çıkartıp yerine yenisini mi ekleyecekler ekran kartı bilmiyorum ki yani bence iyi ama tavsiyesi olan arkadaşların tavsiyelerini dinlerim

---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

Peki o bilgisayarın size yaptığınız işlerde sorun çıkarmaması lazım. Performans konusunda..

Açıkçası evet sorun çıkarmıyor ancak bazen yavaşlıyor bende performansta sorun var sandım ram i değiştirmeme gerek yok mu yani

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Yavaşlamaları yeni iyi bir işlemciyle çözebilirsiniz. Yeni iyi bir işlemci içinde yeni bir anakart almak gerekir.
RAM değiştirme konusunda ise anakartınızın marka modelini ve mevcut raminizin hız/bellek miktarını bilmem gerekir.

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Yavaşlamaları yeni iyi bir işlemciyle çözebilirsiniz. Yeni iyi bir işlemci içinde yeni bir anakart almak gerekir.
RAM değiştirme konusunda ise anakartınızın marka modelini bilmem gerekir.

hocam bu anakart marka ve modeli pc nin bir yerlerinde yazar mı?yazarsa nerde yazar

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Sol alttaki windows logosuna basıp dxdiag yazıp basın.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Yok harici 2gb ram alıp takacaksın sadece seninkide pcde kalacak...

Şu programı indir kur çalıştır bütün sisteminin özelliklerini görürsün...

[h=2]Speccy - Download[/h]- Download from Piriform.com

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Sol alttaki windows logosuna basıp dxdiag yazıp basın.

sanırım bunu istediniz

59632729.png

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:15 ----------

Yok harici 2gb ram alıp takacaksın sadece seninkide pcde kalacak...

Şu programı indir kur çalıştır bütün sisteminin özelliklerini görürsün...

[h=2]Speccy - Download[/h]- Download from Piriform.com

sanırım 2 gb ram alsam istediğim gibi olur

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
2 GB tek kit halinde varsa diğer slota 2 gb takıp 4 gb kullanabilirsiniz.
iki ayrı slotda da 1 gb varsa bir tane 1gb'ı çıkarıp 2 gb takarsanız 3 gb olarak kullanabilirsiniz.

anladığım kadarıyla anakartınız en fazla 4 gb ve 800mhz bellek hızı destekliyor. buna dikkat edin.

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
2 GB tek kit halinde varsa diğer slota 2 gb takıp 4 gb kullanabilirsiniz.
iki ayrı slotda da 1 gb varsa bir tane 1gb'ı çıkarıp 2 gb takarsanız 3 gb olarak kullanabilirsiniz.

Tamam hocam çok sağolun rahatsız ettim kusura bakmayın size ve ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Ne demek. Umarım bir sorun çıkmadan yükseltmeyi yapabilirsiniz. İyi akşamlar.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
windowsun değerlendirmesinden çok kendi değerlendirmen önemli. ekran görüntüsünde ekran kartından not kırmış gözüküyor. eğer ekran kartının oyun performansından memnun değilsen windows haklı demektir.
ama her zaman doğru sonuç vermiyor.

örneğin benim pc de zayıf nokta olarak sabit diski gösterdi ancak sabit disk olarak ssd kullanıyorum
pc.jpg

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Oyun oynamıyormuş arkadaşımız. HD videolarda fln kasılmalar oluyorsa ekran kartıyla çözülebilir gibi.
Normal kullanımda yavaşlamalarda ise yeni bir işlemci alması gerekir diye düşünüyorum.
Internet ve HD video aşırı bellek tüketen işlemler olmadığı için bellek şimdilik gerekir mi kararsızım...

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,ben windowsun değerlendirmesini doğru bulmuyorum.Eğer sisteminizi internet,film,müzik için kullanıyorsanız Windows 7 ye gerek yok diyorum,çünkü zaten ekran kartınız iyi değil aero yu kaldırmaması gibi bilgisayarda kasılmalar olur.Ekran kartı ve diğer bileşenler iyi bir oyun için yüksek olması gerekebilirdi mesela Gta IV.Xp Directx 9 desteklediği gibi windows 7 directx 11 destekliyor donanımlarınız buna uysaydı windows 7 kullanmanız mantıklı olurdu.Ama şuan için xp kullanmanızı öneririm,modifiyeli xp asla kullanmayın buna da dikkat edin.Eğer kalite hastasıysanız 720p,1080p filmler izliyorsanız ekran kartınızı güncellemenizi öneririm.Kolay gelsin.

ThunVolt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,ben windowsun değerlendirmesini doğru bulmuyorum.Eğer sisteminizi internet,film,müzik için kullanıyorsanız Windows 7 ye gerek yok diyorum,çünkü zaten ekran kartınız iyi değil aero yu kaldırmaması gibi bilgisayarda kasılmalar olur.Ekran kartı ve diğer bileşenler iyi bir oyun için yüksek olması gerekebilirdi mesela Gta IV.Xp Directx 9 desteklediği gibi windows 7 directx 11 destekliyor donanımlarınız buna uysaydı windows 7 kullanmanız mantıklı olurdu.Ama şuan için xp kullanmanızı öneririm,modifiyeli xp asla kullanmayın buna da dikkat edin.Eğer kalite hastasıysanız 720p,1080p filmler izliyorsanız ekran kartınızı güncellemenizi öneririm.Kolay gelsin.

Windows 7 artık netbook'larda bile bulunurken, tutupta masaüstü bilgisayara xp önermek ne kadar doğru? Şu bir gerçekki windows 7 xp'ye göre daha stabil ve performanslı çalışmakta ve daha düşük sistemler için windows thin pc var.En kötü ihtimal xp kurmaktansa windows thin pc kullanmayı yeğlerim.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş senin koyduğun resimde listede en düşük rakam 3.1 bu da ekran kartının performansı...
Performans en düşük rakamı direk verir.
Eğer sadece ekran kartını değiştirirsen ondan sonraki en düşük rakama gelir... ki o zaman hızlıca 5.5 e yükselmiş olur.

Bu durumda daha performanslı bir ekran kartı yeter diğerlerine gerek yok...

Eğer 6 lara çıkmasını istiyorsan 5.5 rakamını veren RAm onu da yükseltirsen ondan daha düşük rakam sabit disk kalır... Bunlara gerek yok...

Bence sadece ekran kartını değiştir......

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 artık netbook'larda bile bulunurken, tutupta masaüstü bilgisayara xp önermek ne kadar doğru? Şu bir gerçekki windows 7 xp'ye göre daha stabil ve performanslı çalışmakta ve daha düşük sistemler için windows thin pc var.En kötü ihtimal xp kurmaktansa windows thin pc kullanmayı yeğlerim.
Windows thin pc'yi bilmiyordum,fakat windows 7 ve vista gelmeden önce baş tacı olan windows xp neden şimdi böyle kötülenir anlamıyorum :) Eski sistemler nasıl kaldıracak ki Windows 7 yi sonuçta görsellik açısından zengin.Fakat dediğiniz thin pc yi bilmiyorum o ayrı.Bana görev windows 7 iyi sistemler için en iyi işletim sistemidir,eski sistemler için ise işletim sistemi xp olmalıdır..Saygılar.

ThunVolt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows thin pc'yi bilmiyordum,fakat windows 7 ve vista gelmeden önce baş tacı olan windows xp neden şimdi böyle kötülenir anlamıyorum :) Eski sistemler nasıl kaldıracak ki Windows 7 yi sonuçta görsellik açısından zengin.Fakat dediğiniz thin pc yi bilmiyorum o ayrı.Bana görev windows 7 iyi sistemler için en iyi işletim sistemidir,eski sistemler için ise işletim sistemi xp olmalıdır..Saygılar.

Windows Thin PC hakkında kısa bir araştırma yaptığınız zaman microsoft'un düşük özellikteki sistemlere yönelik çıkardığı, Windows 7 'nin kırpılmış sürümü olduğunu görürsünüz.Yani kaldırmama gibi bir durumdan ziyade gayet stabil ve performanslı çalışır thin pc.

TaGaLoG

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Görüntüye 3.1 veriyor eğer ben oyun oynuyorum fazla masraf da yapacak dururmum yok diyorsan bi ekran kartı al buda taş çatlasa 90-130 arası birşey işini görür senin en fazla bide 2 GB ram daha taktırısın.