Win 7 Formattan Sonra İnternete Giremiyorum

aljoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı Ramazanlar ve Merhaba arkadaşlar,öncelikle ben vista kullanıyordum fakat son zamanlarda sıkıntı yaşadım ve vista çöktü,kurtarma cd'si ile D'deki önemli dosyaları harici hardiskime atıp Win 7 format attım.Toshiba Satellite fn tuş,bt stack driverları gitmişti ama bulmam zor olmadı internetten tüm Toshiba Satellite driverlarını indirdim kurdum.

Önce ağıma bağlandığımda " Tanımlanmayan Ağ " , " Internet erişimi yok " diyor ve ünlem işareti çıkıyordu.Sorun gider dediğimde " geçerli bir ağ yapılandırmasına sahip değil " diyordu.Neyseki 2-3 saat uğraş sonucu CMD'den işlemler olsun DNS ayarları olsun FN tuş kombinasyonu olsun bütün çözümleri denedim.Elinde sonunda şu Tanımlanmayan ağ internet erişimi sorunundan kurtuldum.

Fakat Internet erişimi olduğu halde yine internete bağlanamıyorum.IP alma da bir sıkıntı var diye düşünüyorum fakat IP'yi zaten otomatik alıyor'a ayarlı. Cmd'den Ipconfig /release yaptığımda bu hatayı veriyor.Yardımcı olursanız çok mübarek geçer yoksa servisine götürmeyi düşünüyorum.

Not : Ben Laptopta Masaüstü için kullandığım usb Realtek LAN'dan internete giriyorum.Bu arada girdiğim Ağ aynı laptop wlan'dan denediğim ağ.Yani Realtek'ten girebiliyorum laptopun kendi bluetooth'undan giremiyorum.

b31vu.png

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
yazık çokta gençmişş
Arkadaşım abartmayın . Kalın yazmak ile banlanılmıyor sadece ceza alınıyor. Sorunun çözümü için öneriniz yoksa arkadaşın konusunu başka yönlere çekmeyelim.

@aljoli İnternet için driverın yokmu? Ben windows 7 yükleyince internet için kendi driverını kuruyorum o hallediyor hepsini.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Arkadaşlar abartmayalım :) Yardımcı olmaya çalışalım arkadaşa. :)

aljoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler siz bu esprilerle burada harcanıyorsunuz.

Arkadaşım abartmayın . Kalın yazmak ile banlanılmıyor sadece ceza alınıyor. Sorunun çözümü için öneriniz yoksa arkadaşın konusunu başka yönlere çekmeyelim.

@aljoliİnternet için driverın yokmu? Ben windows 7 yükleyince internet için kendi driverını kuruyorum o hallediyor hepsini.

Hocam biraz daha açar mısın ? Ben sadece toshiba satellite için bluetooth stack driverini kurdum.Uzun süredir vista kullanıyordum.Daha 2 gün bile olmadı Win 7 kullanmaya başlayalı zaten win 7 kurmamda da tanıdık yardımcı oldu.İnternetten mi bulmam gerekiyor driveri açıklarsan memnun olurum.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Beyler siz bu esprilerle burada harcanıyorsunuz.

Hocam biraz daha açar mısın ? Ben sadece toshiba satellite için bluetooth stack driverini kurdum.Uzun süredir vista kullanıyordum.Daha 2 gün bile olmadı Win 7 kullanmaya başlayalı zaten win 7 kurmamda da tanıdık yardımcı oldu.İnternetten mi bulmam gerekiyor driveri açıklarsan memnun olurum.
Toshibanın kendi sitesinde olur driverları. Ben lenovo için sitesinden wifi driverını indirip kurmuştum. Seninki de kendi sitesinde olur.

Buradan model ve driveri seçip aratabilirsin.
http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp

aljoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toshibanın kendi sitesinde olur driverları. Ben lenovo için sitesinden wifi driverını indirip kurmuştum. Seninki de kendi sitesinde olur.

Buradan model ve driveri seçip aratabilirsin.
http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp

Anladım hocam dediğini denedim daha önce.Kendi sitesinden bluetooth stack driverini indirip kurmuştum,yani internetten kurcalamadığım yer kalmadı pek çok şeyi denedim ama bir türlü bluetooth ile internete giremiyorum.

Fakat bir kez daha denediğimde hatırladım burdan bluetotth stack kurarken , kurulum sırasında bir hata alıyorum.

The operating system is not adequate for running bluetooth stack for windows by toshiba

Birde tüm uygulamaları kapatıp bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar kurmam gerektiği hatasını veriyor.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
driver genius professional edition gibi programları dene sanırım olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam aleyküm arkadaşlar benim asus leptabım var az önce win 7 yükledim tüm driwerları yükledi internete kablolu olarak bağlanabiliyorum fakat; wireles dan bağlanamıyorum neyi eksik yaptığımı söyleyebilirmisiniz iyi günler...:yes:

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
selam aleyküm arkadaşlar benim asus leptabım var az önce win 7 yükledim tüm driwerları yükledi internete kablolu olarak bağlanabiliyorum fakat; wireles dan bağlanamıyorum neyi eksik yaptığımı söyleyebilirmisiniz iyi günler...:yes:

Win7 otomatik olarak sürücüleri yüklüyor zaten. Ama bazen sorun olmuyor da değil.

Sürücüler doğru bir şekilde yüklüyse, modem ve bilgisayarınızın kablosuz şifreleme türünü kontrol etmenizde fayda var.
WEP , WPA, WPA2-PSK gibi...