Wifi internette hızımın düşük olması

Emrecayr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kablolu internetim 100mb fakat kablosuzda modemin yanında en fazla 30mb hız alabiliyorum.Modemimden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. (modem:Huawei Hg630A)

Kablosuz internetimi hızlandırmak için router almam ihtiyacımı karşılar mı ?

Bir de telefonumda kablosuz bilgilerimde wifi bağlantı hızı 72 mb gösteriyor ama speedtestte 30 görüyorum

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Modeminizden de kaynaklanabilir, bağlandığınız cihazdan da. Farklı cihazlarda kablosuz hız testleri yapmayı deneyin. Eğer her cihazda aşağı yukarı aynı hızları alıyorsanız muhtemelen modemden kaynaklı bir performans düşüklüğü vardır. Kaliteli (hatta cihazlarınız destekliyorsa wifi 6 destekli) bir router almanız sorunu çözebilir. Wifi bağlantı hızı kısmı, cihazınızla modem arasındaki iletişimin hızını gösterir. Pratikteki hızınız daha düşük olur. Mesela benim internet paketim 200mbps, ama ben kablosuz bağlantı hızıma baktığımda 433mbps, kablolu bağlantı hızıma baktığımda da 1gbps görüyorum :) Dediğim gibi bu cihazınızla modem arasındaki iletişim hızıdır. Modeminizin yakınında olmanıza rağmen çok düşük bir değer olması normal değil maalesef.