Wifi Adaptörü?

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kaldığım yurttaki eduroam internet ağına bulunduğum odadan güçlükle bağlanabiliyorum. Genelde 1-2 çizgi çekiyor. Bu da internet hızını çok düşürüyor. Koridora çıktığımda ise direk 5 çizgiye çıkıyor. yani aradaki 1 duvar yüzünden aşırı sinyal kaybı yaşıyorum. Sinyal çekim gücü fazla olan USB Wifi Adaptörler varmış. Bu cihazdan alıp kullanırsam notebookumun çekim gücünden daha fazla çekim gücü elde eder miyim? Eğer notbooktan daha fazla çekim gücüne sahipse tavsiyeler verir misiniz? Hangi cihazı alırsam bu problemden kurtulurum? (Bütçe önemli değil, yeter ki internet hızım birazz daha artsın ve ikidebir olan internet kopmalarından kurtulayım)
Teşekkür ederim.
İyi forumlar

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Uzatmalılar var, koyuyorsun güzel çeken yere bağlıyorsun usbden laptopa ohh kafan rahat :)

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
bende şunlardan var
asus
Asus Usb-N10 Nano 150Mbps Kablosuz-N Usb Adaptör - Vatan Bilgisayar
tp-link
Tp-Link TL-WN725N 150Mbps Kablosuz Nano USB Adaptör - Kablosuz Ağ Adaptör - Network

bunlrın uzatmalı olanları da var ama ne kadar uzatmalı orası tartışılır tabii
ben bu iki üründen de memnunum 30tl civarı ürünler bence bir alıp dene wi-fi başarımı artacaktır eğer yetmezse bir usb kablo ile odanın başına kadar uzatırsın bunu
aklıma gelen 2. yöntem ise koridora ağı tekrar edecek bir Access Point yerleştirmek eğer fiş varsa koridorda bence odadaki arkadaşlarınla bi AP alıp yapabilirsin (eğer usb wifi aparatı yemezse denenebilir ;) )

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende şunlardan var
asus
tp-link
Tp-Link TL-WN725N 150Mbps Kablosuz Nano USB Adaptör - Kablosuz Ağ Adaptör - Network

ben bu iki üründen de memnunum 30tl civarı ürünler bence bir alıp dene wi-fi başarımı artacaktır eğer yetmezse bir usb kablo ile odanın başına kadar uzatırsın bunu
aklıma gelen 2. yöntem ise koridora ağı tekrar edecek bir Access Point yerleştirmek eğer fiş varsa koridorda bence odadaki arkadaşlarınla bi AP alıp yapabilirsin (eğer usb wifi aparatı yemezse denenebilir ;) )
Yardımınız için teşekkür ederim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Tp-Link TL-WN722N 150Mbps Kablosuz Antenli USB Adaptör - Kablosuz Ağ Adaptör - Network
bu iyi benim ki vestel vezzy200 4.99TL'ye almıştım 802/11n TP-Link iyidir.
138295386_tn120_0.jpg

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende şunlardan var
asus
tp-link

Acess Point almayı düşünüyorum. Çünkü sadece ben bağlanmayacağım. Arkadaşım da bağlanacak. Telefolardan da kullanacağız interneti. USB alsam tek cihaz için kullanabileceğim. Yani anladığım kadarıyla ihtiyacım olan acess point
Sizi yoruyorum ama acess point önerebilir misiniz? :blush::blushing:

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Acess Point almayı düşünüyorum. Çünkü sadece ben bağlanmayacağım. Arkadaşım da bağlanacak. Telefolardan da kullanacağız interneti. USB alsam tek cihaz için kullanabileceğim. Yani anladığım kadarıyla ihtiyacım olan acess point
Sizi yoruyorum ama acess point önerebilir misiniz? :blush::blushing:
ASUS RT-N10 150MBPS KABLOSUZ 4 PORT ROUTER / ACCESS POINT / UNIVERSAL REPEATER - Vatan Bilgisayar
şu işinizi görür fakat bütçenize uyar mı bilemedim :)

yalnız bunu nasıl edoram ağı içine gömeceksiniz orası kafa karıştırıcı w-fi üzerinden iletişim kurabilir mi bilmiyorum sanırsam tp-linkte böyle bir özellik vardı
şunu da bulabilriseniz bir inceleyin bu ağ içerisne dahil etme konusunda
150Mbps Kablosuz N Access Point TL-WA701ND - TP-LINK Türkiye'ye Hoş Geldiniz

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
EduRoam in a box
"yalnız bunu nasıl edoram ağı içine gömeceksiniz orası kafa karıştırıcı" işte aradığım cümle. Ben de aynı soruyu kendi kendime sorup duruyordum Ama yazıya dökemedim. Türkçem yetmedi sanırım.
Okulun ilgili e-posta adresine sorunumla ilgili mesaj attım. Umarım olumlu cevap gelir(umarım Cevap Gelir) :wink:
Bu arada ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
EduRoam in a box
"yalnız bunu nasıl edoram ağı içine gömeceksiniz orası kafa karıştırıcı" işte aradığım cümle. Ben de aynı soruyu kendi kendime sorup duruyordum Ama yazıya dökemedim. Türkçem yetmedi sanırım.
Okulun ilgili e-posta adresine sorunumla ilgili mesaj attım. Umarım olumlu cevap gelir(umarım Cevap Gelir) :wink:
Bu arada ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
asusta dediğim olay varmış ( wi-fi üzerinden edoram ağı ile iletişime geçecek ve yeniden wi-fi ile o ağı yayacak)
repeater mode'da çalıştırman gerekiyor

şöyle olacak
modem arayüzünden repeater mode seçeceksin sonra sana ağ buldurcak ağ şifresini felan gireceksin sanırım DHCP kapatman gerekiyor sanırım (bu cihazın ip almaması lazım yoksa işler allak bullak olur) (repeater mode'a alınca kendi otomatik kapatabilir, umuyorum böyledir yıl 2015 :D)
sonra bir kapanıp açılması lazım aletin ve çıkıyorsun arayüzden bir bakıyorsun edoram ağı 5 çekiyor :D
bundan sonra normal giriş yapıyorsun işte ağın içine o kadar

hatta sinyal gücünü ayarlayabiliyorsun bu aletlerde %10 civarına çekin sadece oda içindekiler kullansın diğer ağı tekrarladığı için herkes kullanabilecek bunu :)

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
asusta dediğim olay varmış ( wi-fi üzerinden edoram ağı ile iletişime geçecek ve yeniden wi-fi ile o ağı yayacak)
repeater mode'da çalıştırman gerekiyor

şöyle olacak
modem arayüzünden repeater mode seçeceksin sonra sana ağ buldurcak ağ şifresini felan gireceksin sanırım DHCP kapatman gerekiyor sanırım (bu cihazın ip almaması lazım yoksa işler allak bullak olur) (repeater mode'a alınca kendi otomatik kapatabilir, umuyorum böyledir yıl 2015 :D)
sonra bir kapanıp açılması lazım aletin ve çıkıyorsun arayüzden bir bakıyorsun edoram ağı 5 çekiyor :D
bundan sonra normal giriş yapıyorsun işte ağın içine o kadar

hatta sinyal gücünü ayarlayabiliyorsun bu aletlerde %10 civarına çekin sadece oda içindekiler kullansın diğer ağı tekrarladığı için herkes kullanabilecek bunu :)
Güvenlik türü 802.1x EAP. Yani ağa bağlanmak okulun her öğrenciye özel olarak verdiği kullanıcı adını ve şifresini girmek gerekiyor. (Bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla ayrıntılı yazdım) Böyle olunca acaba AP ile bağlantı sorunu yaşar mıyım diye kafamı kurcalayan sorular vardı. Bu soruları çözüme kavuşturduğunuz için teşekkür ederim. (Sinyal gücünü de ayarlayabilmek muhteşem bir özellikmiş :D )
Bu gün vatana gidip tavsiye ettiğiniz asus AP den almayı düşünüyorum.
Sonuçları burada paylaşırım.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Güvenlik türü 802.1x EAP. Yani ağa bağlanmak okulun her öğrenciye özel olarak verdiği kullanıcı adını ve şifresini girmek gerekiyor. (Bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla ayrıntılı yazdım) Böyle olunca acaba AP ile bağlantı sorunu yaşar mıyım diye kafamı kurcalayan sorular vardı. Bu soruları çözüme kavuşturduğunuz için teşekkür ederim. (Sinyal gücünü de ayarlayabilmek muhteşem bir özellikmiş :D )
Bu gün vatana gidip tavsiye ettiğiniz asus AP den almayı düşünüyorum.
Sonuçları burada paylaşırım.
yalnız şunun farkını iyi bilmelisin, ağa girmekle ağa kaydolmak farklı şeyler
modem şifresini yazdığımızda ağa girmiş oluruz
girmiş olduğumuz ağ bizden kullanıcı adı şifre isterse ağa kaydolmuş oluruz

eğer sistem umduğumdan değişik ve herkes ilk başta ağa kaydolur gibi giriş yapıyorsa bu AP işi olmaz gibi ha öbür türlüyse sorun yok :)

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet, herkes ilk başta ağa kaydolur gibi giriş yapıyor.
Eduoram ağına tıklayıp bağlan diyoruz ve bizden direk kullanıcı adı ve şifre istiyor. Yani eğer yanlış anlamadıysam direk kayıt olmamız lazım. Modem şifresi girmiyoruz yani

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Evet, herkes ilk başta ağa kaydolur gibi giriş yapıyor.
Eduoram ağına tıklayıp bağlan diyoruz ve bizden direk kullanıcı adı ve şifre istiyor. Yani eğer yanlış anlamadıysam direk kayıt olmamız lazım. Modem şifresi girmiyoruz yani
bir alıp deneyin bakalım yerse kullanırsınız, olmadı 7 gün içinde iade edebiliyorsunuz sorgu sual olmadan

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir alıp deneyin bakalım yerse kullanırsınız, olmadı 7 gün içinde iade edebiliyorsunuz sorgu sual olmadan
Önerdiğiniz modelden yoktu. İlgilenen kişi asus RP-N12 modelini önerdi. Ben de o modelden aldım.
Ancak ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir bilgim yok [emoji15] [emoji17]

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eduroam ağına bağlanmaya çalışıyorum. Bu hata ile karşılaşıyorum.
Uyarı! WPA/WPA2 enterprise Yineleyici modunda desteklenmemektedir. Lütfen başka bir şifreleme yöntemi seçin.

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Acess pointi iade edip ASUS USB-N14 wifi adaptörünü aldım. Gelen cd ile sürücüsünü kurup cihazı usb girişine taktım. Cihaz WİFİ-2 olarak gözüküyordu. Ama çekim kalitesi pek iyi değildi. Ben de sürücü yüklenirken hata olmuş olabilir diye sürücüyü silip baştan yükledim. Artık cihazı kullanamıyorum. Notebook cihazı USB olarak görüyor ama WİFİ-2 bağlantısı yok.
Yardım eder misiniz?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Acess pointi iade edip ASUS USB-N14 wifi adaptörünü aldım. Gelen cd ile sürücüsünü kurup cihazı usb girişine taktım. Cihaz WİFİ-2 olarak gözüküyordu. Ama çekim kalitesi pek iyi değildi. Ben de sürücü yüklenirken hata olmuş olabilir diye sürücüyü silip baştan yükledim. Artık cihazı kullanamıyorum. Notebook cihazı USB olarak görüyor ama WİFİ-2 bağlantısı yok.
Yardım eder misiniz?
wi fi başarımı iyi değilse zaten pek işine yaramayacaktı
artık sanıyorum çözüm yolu kalmadı :) böyle idare edeceksin :)

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunumu şu şekilde çözdüm. Asus un sitesinden cihazıma ait bir driver daha indirmiştim. Güncelleme sanıp kurdum. Oysa iki farklı yazılım gibi yüklemiş. Yani program ekle kaldırda aynı programdan iki tane gözüküyordu. İkisini de sildim. Sonra aygıt yöneticisi » asus usb-n14 ..... sağ tıklayıp kaldır » bu aygıtın sürücü yazılımını sil işaretle » tamam. Bu adımları uygulaıp pc yi yeniden başlattım. Driver cd sini takıp sürücüyü tekrar yükledim. Cihazı usb ile bilgisyara bağladım. Bilgisayarı tekrar yeniden başlattım.
Artık cihazı kullanabiliyorum. Yorum yapan, yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
wi fi başarımı iyi değilse zaten pek işine yaramayacaktı
artık sanıyorum çözüm yolu kalmadı :) böyle idare edeceksin :)
Sanırım eski duvarlar yüzünden sinyal kaybı yaşıyordum.
Eskiden 1-2 cizgi çeken wifi şu an sabit 4çizgi çekiyor. İnternet hızında pek artış olmadı. Ama en azından ikidebir wifi bağlantı kopmaları, ip alamama, tanımlanamayan ağ hataları ile karşılaşmıyorum.
Usb uzatma kablosu alıp adaptörü koridora yaklaştırarak kapının yanına koymayı düşünüyorum. Belki intenet hızı biraz olsun artar

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Özel ilginiz için ayrıca teşekkür ederim moderatörüm.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
önemli dğeil sorunun çözüldüğüne sevindim :)