Wi-Fi üzerinde kırmızı çarpı var neden?

Treajen96

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Her 3-4 günde bir bilgisayarımı açtığımda wifi üzerinde kırmızı çarpı oluyor. Ethernet kablousu takılı ama görmüyor. Kablosuzu açıyorum bu seferde internete bağlanmıyor. Sorun gidere basarsam resimdeki gibi Tanılama İlkesi Hizmeti çalışmıyor diyor. Sürekli sistem geri yükleme yapmak zorunda kalıyorum ve programlarım siliniyor bunu nasıl düzeltebilirim?
cats.jpg

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Sürücün güncel değil.Biraz beklersen eski zamanlarda interneti kablosuz kullandığım dönemde para ile aldığım Everest wifi adaptörün driveri olacaktı.Bulabilirsem upload edip ulaştırayım sana.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Öncelikle Driver Booster veya Driver Easy ile sürücülerini güncelle.

Daha sonra CMD'ye gir.(Yönetici olarak çalıştır.)
Daha sonra bu komutu gir Enter de.
net localgroup Administrators /add networkservice

Daha sonra bu komutu da yaz.
net localgroup Administrators /add localservice

Daha sonra CMD'den çık bilgisayarı yeniden başlat.
Sorun çözülür büyük ihtimalle.

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
@Cyb3r_K1ng 'in dediğini yapınız.Bende onu yazacaktım.Aslında benim vereceğim dosya win7 ile uyumlu.
Bu arada konu açarken sistem donanımlarını yazmasan bile kullandığın işletim sistemini yazman gerekmekte.
Driver Booster 5 ile tarattıktan sonra güncel internet driverini bulup indirecektir.Ondan sonra da yukardaki mesajda yer alan cmd komutlarını halledip PC Res atın sorununuz çözülecektir.

Sorun çözülmez ise alternatif; win7 uyumlu internet driveri

Treajen96

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Dedikleriniz yaptım şimdi sıra beklemekte bakalım tekrar olucak mı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
aynı soruna benzer sorun bende de mevcut ancak sadece wifi'de oluyo. ben çözümü şöyle buldum aygıt yöneticisini açıyorum wifi kartını bulup devre dışı bırakıyorum, bilgisayarımı yeniden başlatmamı istiyo kabul etmeden tekrar aktif hale getiriyorum ve düzeliyor :) win10 pro 64bit kullanıyorum.

belki işe yarar.

Treajen96

Asistan
Reaksiyon puanı
8
aynı soruna benzer sorun bende de mevcut ancak sadece wifi'de oluyo. ben çözümü şöyle buldum aygıt yöneticisini açıyorum wifi kartını bulup devre dışı bırakıyorum, bilgisayarımı yeniden başlatmamı istiyo kabul etmeden tekrar aktif hale getiriyorum ve düzeliyor :) win10 pro 64bit kullanıyorum.

belki işe yarar.
Denemiştim ama birdaha olursa dediğinide yaparım sağol :)

Treajen96

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yine aynısı oldu :(

EvrenK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Aynı problem son zamanlarda benin bilgisayarda da oluyor. Asus kullanıcısıyım. Büyük ihtimal windows 10'dan kaynaklanıyor.

EvrenK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
windows 7 kullanıyorum fakat?

senin sorunun tam olarak ne bilmiyorum ancak benim düşüncem şu yönde..
ben internete sürekli vpn ile bağlanıyorum
bu sorunun olmasına sebebiyet olarak ilk windows 10'un zırt pırt güncelleme göndermesinden kaynaklı buluyorum
vpn kullandığımdan dolayı vpn bilgisayara sanal ag ve driver kuruyor bu da wifinin sağlıklı çalışmasını engelliyor diye de düşüyorum
son olarakta superonline'in verdiği huawei modemden oluyor gibi geliyor bana.
sende benim kullandıklarım ile ortak bir yanı varsa yorum at belki bu şekilde bir çözüm sağlarız.

Treajen96

Asistan
Reaksiyon puanı
8
senin sorunun tam olarak ne bilmiyorum ancak benim düşüncem şu yönde..
ben internete sürekli vpn ile bağlanıyorum
bu sorunun olmasına sebebiyet olarak ilk windows 10'un zırt pırt güncelleme göndermesinden kaynaklı buluyorum
vpn kullandığımdan dolayı vpn bilgisayara sanal ag ve driver kuruyor bu da wifinin sağlıklı çalışmasını engelliyor diye de düşüyorum
son olarakta superonline'in verdiği huawei modemden oluyor gibi geliyor bana.
sende benim kullandıklarım ile ortak bir yanı varsa yorum at belki bu şekilde bir çözüm sağlarız.
En ufak bir benzerlik yok :) Ayrıca bu sorun durup durueken oluyor hiçbir sebep yok yani :/