Whatsapp'tan bu mesaj gelirse dikkat!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BJKolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
1609788765343.png

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (Siberay), vatandaşları Whats App dolandırıcılarına karşı Twitter hesabından önemli bir uyarı paylaşımı yaptı. Siberay, örnek bir mesaj fotoğrafı paylaşıp, "Telefonunuza görseldeki türde gelebilecek mesajlar aldatıcıdır ve dikkate alınmamalıdır. Böyle bir durumda panik yapılmamalı, mesajı gönderen kişi önce şikayet edilmeli, sonra da engellenmelidir" denildi. (K:Milliyet)​

Lütfen herkes dikkatli olsun, uyarıyı göz ardı etmeyelim.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (Siberay), vatandaşları Whats App dolandırıcılarına karşı Twitter hesabından önemli bir uyarı paylaşımı yaptı. Siberay, örnek bir mesaj fotoğrafı paylaşıp, "Telefonunuza görseldeki türde gelebilecek mesajlar aldatıcıdır ve dikkate alınmamalıdır. Böyle bir durumda panik yapılmamalı, mesajı gönderen kişi önce şikayet edilmeli, sonra da engellenmelidir" denildi. (K:Milliyet)​

Bu fotoğraflara kanmak için 50-60 yaşında olmak gerekiyor.Bunlara inanan ben "Yeni Nesilim" demesin.Ancak bilgi içi Teşekkürler.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388

Verdigin bilgi için sağol dostum

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Son cümle mükemmeldi.Bu gün bunu bana diyen 3. kişisin.Teşekkürler.
Bunlara inanan ben "Yeni Nesilim" demesin.
Bu cümlende kibir var, atalarımız, büyüklerimiz akılca değil bedence sıhhatten geride kalabilirler ancak bil ki sorumlu oldukları çağda ellerinden geleni yapmasalardı eğer biz şimdi burnumuz dik sümsük sümsük kibirlenecek bu nefse sahip dahi olamazdık.

Thicc Boi

Asistan
Reaksiyon puanı
205
Aaa Whatsapp konuşmalarımı ele geçirecekler!!

-qnq nabün
+ii
-pABc girek
+hyr
-nedn
+istemiyrm
-hadi oynayak plss
+bisiklet sürmek nası bi fikr
-hadi pubg girek sonra süreriz
Yaklaşık 7 saat sonra
+Lan hani bisiklet sürcektik hava karardı
-yarn süreriz

Ertesi gün

-qnq nabün
+ii
-pABc girek
....

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Bu cümlende kibir var, atalarımız, büyüklerimiz akılca değil bedence sıhhatten geride kalabilirler ancak bil ki sorumlu oldukları çağda ellerinden geleni yapmasalardı eğer biz şimdi burnumuz dik sümsük sümsük kibirlenecek bu nefse sahip dahi olamazdık.
Cümlemde kibir göremedim ama kusuruma bakmayınız.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Bu dolandırıcılar bir türlü bitmiyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Bizde de başka türlü dolandırıcılık türemiş.
Başkasının numarasından kayıt olma işlemi yapıyorlar.

Kayıt olunca 6 rakamlı şifre numara sahibine gidiyor.

Dolandırıcı da o numarayı arayıp yanlışlık oldu benim mesajımı size göndermişler diyor kodu istiyor.

Kodu verirseniz sizin numaranızın Whatsappını başka kişi kullanıyor rahatça.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Bu dolandırıcılar bir türlü bitmiyor.
Kilidin kırılıyor...
Whatsapp: %93
Discord: %86
Galeri: %99

Cihazınıza erişim sağlanıyor...
Whatsapp: %93
Discord: %86
Galeri: %99

Loglar kaydediliyor...
System Hard Reset application is started...

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Banada geçen phishing yöntemini kullanmak suretiyle dolandırıcının bir tanesi mesaj atmış telefonuma ....@gmail.com hesabınızın şifresini biri biliyor şifrenizi değiştirmek için bilmem şu linke tıklayın falan diyordu. İlk geldiği zaman bakın her insan kim olursa olsun bilgi işlem daire başkanı da olsan bir garip oluyorsun sürekli karşılaştığın bir şey olmadığı için. Sadece ele veren site olmuyor, benim avantajım 2 isim kullandığımdan ötürü bakın istisnasız söylüyorum her zaman 1 tanesini yanlış yazıyorlar :)

Reaksiyon puanı
49
Böyle mesajlar gelirse siz de karşılık olarak şunu yazın:

Saldırı yapıldığı bulundu eğer 10 saniye içinde bitmezse saldıran kişinin cihazı imha edlilecektir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Madem ki kötülük bitmeyecek, öyleyse en iyi çare bilenler bilmeyenleri ve gafilleri uyarmaya devam edecek. Zarara bile bile atlayanlara diyecek söz yok. Bir linke tıklamadan önce "nedir bu linkin sonu" diye düşünmek gerek..

Şüpheli durumlarda Google amcaya ve forumlara sormayı ihmal etmemek başta geliyor.

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,072
Aaa Whatsapp konuşmalarımı ele geçirecekler!!

-qnq nabün
+ii
-pABc girek
+hyr
-nedn
+istemiyrm
-hadi oynayak plss
+bisiklet sürmek nası bi fikr
-hadi pubg girek sonra süreriz
Yaklaşık 7 saat sonra
+Lan hani bisiklet sürcektik hava karardı
-yarn süreriz

Ertesi gün

-qnq nabün
+ii
-pABc girek
....
?????❤?????

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,317
Bana sahte e-posta çok geliyor. Genellikle e-postaların konsepti şu şekilde: Dünya'nın bilmem neresindeki beni tanımayan bir adam, bana para göndermek istediğini söylüyor.

Bir keresinde de "Netflix hesabınızda sorun var." gibisinden bir e-posta gelmişti. İyi de benim hiç Netflix hesabım olmadı ki.

Ama asıl tehlikeli olanlar, indirme sitelerinde çıkan sahte "Download" butonları.

Ayrıca bazı siteler, reklam göstermek için bildirim izni isteyebiliyor.

Sanal dünyanın bu denli kötü olması benim ilgimi çektiği için mesleğimle alakası olmadığı halde yıllar önce yazılım işlerine girdim. Bu süreçte bir hayli yol aldım.

Şu an C++ ve Delphi olmak üzere iki programlama dili biliyorum. Ayrıca birçok firmanın yazılımları için çevirmenlik yaptım ve referanslarım da var. Yakın zamanda Android platformunda iki yazılımın daha çeviri işine dahil oldum.

Son düzenleme:

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Bana sahte e-posta çok geliyor. Genellikle e-postaların konsepti şu şekilde: Dünya'nın bilmem neresindeki beni tanımayan bir adam, bana para göndermek istediğini söylüyor.

Bir keresinde de "Netflix hesabınızda sorun var." gibisinden bir e-posta gelmişti. İyi de benim hiç Netflix hesabım olmadı ki.

Ama asıl tehlikeli olanlar, indirme sitelerinde çıkan sahte "Download" butonları.

Ayrıca bazı siteler, reklam göstermek için bildirim izni isteyebiliyor.

Sanal dünyanın bu denli kötü olması benim ilgimi çektiği için mesleğimle alakası olmadığı halde yıllar önce yazılım işlerine girdim. Bu süreçte bir hayli yol aldım.

Şu an C++ ve Delphi olmak üzere iki programlama dili biliyorum. Ayrıca birçok firmanın yazılımları için çevirmenlik yaptım ve referanslarım da var. Yakın zamanda Android platformunda iki yazılımın daha çeviri işine dahil oldum.
Bana da Nijer bir kadının paraya ihtiyacı olduğu saçma sapan bir spam gelmişti. Bir de daha wallmart'ın ne olduğunu bilmiyorum ama Wallmart'tan şifre değiştirme maili geliyor?

Oğuz2323

Öğrenci
Reaksiyon puanı
46
aman wp hacklendi dolancılar iş başında :/

judhem

Asistan
Reaksiyon puanı
75

teşekkürler ama bu forumda bunu yiyecek var mıdır ki?